reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny, odebrałam wyniki morfologia, cytomegalia, różyczka, toksoplazmoza jest w porządku. TSh troszkę się zmniejszyło z 3,35 na 2 ( od 2 tygodni biorę Eutyroks 25) natomiast w moczu mam bakterie i 5-10 leukocytów, dodam, że w poprzednim miesiącu miałam infekcję pęcherza moczowego. Wiedziałam, iż mogę być w ciąży, dlatego brałam tylko Urosept, a jak mi przeszło do go odstawiłam. Dzisiaj dzownilam do lekarza i powiedział, że nie ma się czym przejmować i mogę brać dalej Urosept. Nie kazał mi zrobić posiewu moczu.. Myślicie, że nie mam czym się przejmować?
Mrowkaa ja mam datę porodu na 5.03 a kolejna wizyta u ginekologa (3 już) na 25 lipca :) możesz mnie dopisać

reklama
maqa na 2 wizycie na miejscu u ginekologa pobrali mi krew. U mnie na 2 wizycie czyli w 5 tyg ciazy widać było już na USG dopochwowym zarodek i biło serduszko. Na tej wizycie też założono mi kartę ciąży i właśnie pobrano te badania.

maqa w dzień spodziewanej@ zrobiłam test i wyszła blada 2 kreseczka :) następnego dnia zrobiłam Beta HCG i ciąża się potwierdziła i w tym dniu poszłam do ginekologa, głównie po L4 ( w moim miejscu pracy nie można pracować w ciąży), lekarz zrobił mi USG dopochwowe ale jeszcze nic nie było i kazał przyjsc za 11 dni i właśnie wtedy na usg zobaczyłam zarodek i serduszko.
kasiek77 te balsamy i olejek z tej serii jest w rossmanie, ale nie tam, gdzie są dzieci tylko tam gdzie balsamy do ciała, tam koło innych produktów na rozstępy m. innymi z Tołpy. Ja używam właśnie tej oliwki. Ale wiem, że ta emulsja była obok:) Tanie i mają super fajne składy. Też polecam !

secreto ahaaa, no to musze jeszcze raz sie wybrac:-)dzieki :happy:
słyszalam tez że kosmetyki z Palmersa są dobre balsam i oliwka, mysle tez nad zakupem.

cb7w3e3klagwk054.png

Ostatnia edycja:
secreto ale Ci fajnie, słyszałaś już serduszko, gratuluję!:-) ja mam wizytę niby 16 lipca, ale czuję, że robi mi się chyba jakiś stan zapalny, czuje pieczenie:-( i nie wiem czy nie powinnam się wybrać wcześniej...mogłabym pójść w piątek, to byłby 5t1d ciąży, tylko zastanawiam się czy wtedy widać byłoby już zarodek na usg...bo wiem, że serduszko to zazwyczaj później chyba, ale Tobie się udało szybciutko:-) myślicie, że w 5t1d będzie już widać zarodek?secreto a jakie miałaś HCG podczas pierwszego badania? Co do balsamów na rozstępy, ja przy pierwszej ciąży kupiłam Mustela, bo znajome mi polecały, niestety poroniłam i nie zdążyłam za długo go używać:-(

reklama
witam wszystkie mamusie :)
Ja rowniez dolaczam do was.
Wstepny termin z moich obliczen na 9go marca.
Pierwsza wizyta dopiero na 26go lipca, strasznie dlugo musze czekac.
To moja druga ciaza, mam juz 4ro letnia coreczke.
Teraz jest zupelnie inaczej, mdlosci,bole glowy,piersi............
W pierwszej ciazy od poczatku do konca nic mi nie dolegalo,to byl piekny stan

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry