Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Anetan ja mam reczny laktator TT po siostrze m i ona była z niego bardzo zadowolona.
farfalla88 mnie takie sprzątanie czeka pod koniec tygodnia, ale na szczescie m będzie w domu to ja będę delegowac prace hehe ;-)
Jeśli chodzi o liscie malin, to mam je w domu ale nie wiem jeszcze czy będę pic…
Weronika* nie wiem jak dlugo wczesniej można isc na macierzyński, ale czemu chcesz isc na macierzyński wczesniej? Nie lepiej mieć l4 do konca?
siasia s wspolczuje budowy. Trzymam kciuki, żebyście jak najwięcej zrobili do porodu. U mnie to strasznie się ciagnie i mam nadzieje, ze w tym tygodniu fachowcy zakoncza prace i zostanie jeszcze pomalowanie 2 pokoi, wymienienie jednego parapetu i lamp i przeniesienie mebli i na koniec sprzątanie. Mam nadzieje, ze do konca lutego już będzie wszystko gotowe i wtedy już mogę rodzic hehe bo będę już mieć 38 tygodni. ;-) Oby tylko malenstwo sie nie spieszylo na swiat za bardzo hehe
Cześć :-)
u mnie remont pokoiku dla synka zakończony jeszcze tylko przyjedzie siostra i namaluje mi bezpośrednio na ścianie Kubusia Puchatka :-) w przyszłym tyg wielkie pranie i wizyta u lekarza już się doczekać nie mogę
Witam serdecznie! Jestem tutaj od dzisiaj, ale czytam forum od wrzesnia 2013. Niestety marcowe mamy gdzies mi uciekly:-( a czytanie Waszych postow bardzo pomagalo mi przetrwac wszystkie chwile niepewnosci...
O mnie: termin mam wyznaczony na 15 marca, bedzie to chlopiec na 100% gdyz ze wzgledu na wiek zdecydowalismy sie na amniopunkcje w 16tyg. Wszystko z ciaza w porzadku wg lekarki i badan, pomijajac dolegliwosci ktore, jak sie przekonalam, ma wiekszosc z Was. Przytylam dotychczas 18 kg z czego maly ma na teraz ok 2,5 kg. Czy jeszcze moge do Was dolaczyc? No i jak...
Jeszcze opisze wam moja pierwsza tutaj przygode z porodowka. Moze ktos bedzie mial podobne objawy do moich i przestraszy sie, jak ja mialam okazje...
Tydzien temu okolo 23ciej dostalam dziwnych dreszczy i drgawek miesniowych, to bylo nie do opanowania, w sumie cos takiego czulam ostatnio swiezo po urodzeniu corki ponad 8 lat temu, wiec bardzo sie przestraszylam... Maz dzwonil do szpitala, kazali przyjechac. Wiec budzenie corki, w auto i 40 km do szpitala... Na miejscu KTG normalne, dreszcze minely, wszystko w porzadku, szyjka ok, wg lekarza poczatek przeziebienia? W poniedzialek na wizycie opowiedzielismy o tym poloznej, starszej doswiadczonej pani, ktora powiedziala ze takie objawy pojawiaja sie gdy malo sie pije, mowila ze moga sie jeszcze powtorzyc i mam duzo teraz pic. Wiec pije i na razie jest ok. To tak ku przetrodze
hej dziewczyny!
dzięki za wsparcie.
Już lepiej bo w końcu mogłam poogarniać mieszkanko-taki syf się zrobił.
Byłam też na wizycie u położnej ze szpitala gdzie będę rodzić wszystko omówione więc jestem bardzo zadowolona;-):-)
U mnie za oknem słychać jak ptaki śpiewają chyba mamy wiosnę! oby zima nie wróciła tylko po co jak kombinezon kupiłam dla młodego?,
Dziewczyny kilogramy same pójdą precz- mam taką nadzieję ja na razie na plusie mam 8 kg.
Szczesciary Sama bym chciala przytyc 8 lub 10 kg a tak czuje sie jak slon, co chwile musze odpoczywac. Jest to uczucie wczesniej zupelnie mi nieznane, zawsze mialam raczej niedowage, nagle teraz prawie 70 kg. Polozna radzila mi chyba w 6 miesiacu ograniczenie slodyczy, ale to zalecenie mnie przeroslo Uwielbiam slodycze, za to zrezygnowalam ostatnio z obfitych obiadkow, zjadam tyle tylko zeby zabic troche glod:-)
A propos lisci malin, czy ktoras juz je popija? Z tego co pamietam mamusia synka je pije lub pila, ja mam je dostac kolo wtorku, razem z wiesiolkiem i nie wiem jak to sie dawkuje? A zrobie wszystko zeby miec lzej przy porodzie, po poprzednim ( w Pl) mam straszna traume...
ja puki co przytyłam 5.5kg co mi się wydaje troche mało jak na ten miesiac ale lekarz mówi ze wszystko w porzadku jest, dziecko przybiera na wadze dobrze (aż za bo w 31 tygodniu wazyl 2200)no ale to wszystko przez moja poźno wykryta cukrzyca