reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia jeżeli podjadałaś chrupki kukurydziane to z tym wynikiem pepsi nie miała wiele wspólnego tylko chrupki właśnie :) A wynik masz w normie, więc nic strasznego się nie dzieje :) U mnie też cukrzycy w rodzinie to sprawdziłam normy :)

reklama
a ja się właśnie kładę na drzemkę bo dłużej nie dam rady... :-)
a miałam was jeszcze zapytać... czy może któraś z was ma problemy z zalatwianiem się? kurcze ja nigdy w życiu nie miałam takich problemów... a teraz :-( brzuch mnie boli i nic... jem śliwki suszone, pije dużo wody i nic nie pomaga? znacie jakieś dobre sposoby na takie dolegliwości w ciąży??? :-)

Agnis wymiar twojego maluszka masz na zdj.usg pod skrotem CRL wiec sprawdz jak nie zapytalas ile ma twoj maluszek no i czekamy na zdjecie

Na moim wydruku z usg nie mam tego skrótu ..
Praktycznie samo zdjecie malucha, jak wkleje do kompa do Wam pokaze ;)

Dzis bylam u kolezanki i ona mi sie pyta czy gin robila mi przeziarnsc karkową. Ja w panikę bo nie wiem. Jak wrocilam do domu zadzwonilam do gin i powiedziala ze tak i ze wszytsko ok zebym sie tak nie martwila, a i ze maluch rosnie i tez sie nie martwic :happy: Juz mi lepiej :happy:

A i jeszcze jedno, dziś pani dr juz kazala mi brac witaminy oprocz samego kwasu foliowego. Kupiłam Falvit Mama. Nie wiem czy to dobrze czy zle, rozne sa opinie w necie. Ja w kazdym razie bralam falvit w pierwszej ciazy i bylo ok. A i cena przystepna bo ok 26 zl za 60 tabletek. Jak myslicie?

Ostatnia edycja:
a ja się właśnie kładę na drzemkę bo dłużej nie dam rady... :-)
a miałam was jeszcze zapytać... czy może któraś z was ma problemy z zalatwianiem się? kurcze ja nigdy w życiu nie miałam takich problemów... a teraz :-( brzuch mnie boli i nic... jem śliwki suszone, pije dużo wody i nic nie pomaga? znacie jakieś dobre sposoby na takie dolegliwości w ciąży??? :-)

Ja piję activie a i tak chodzę co 2-3 dni:-( Mówią żeby się ruszać podobno pomaga, ja jakoś codziennie zaprowadzam i przyprowadzam młodą z przedszkola wiec robię dziennie jakieś 2,5 km, do tego x razy na 4 piętro i jakoś nic to nie pomaga:-(;-)

Kurde, no i spojenie mi siada. Przy Anieli też tak wcześnie zaczęło boleć...
Poszłam dziś z dziećmi na spacer długi, a my tu mamy górki, dołki i się chyba przemęczyłam :/
Ech, trzeba uważać...

Nastka83 ja też mam problemy z zaparciami i nie pomagają warzywa, soki, siemę, otreby itp. ani jogurty. Nic. Gin kazał mi kupić lactulozum, to syrop bez recepty i bezpieczny dla ciężarnych. I pomaga a przy tym ma łagodne działanie. Pije po 1 łyżce dziennie.
Agnis83 ja w ciąży załatwaiłam się raz w tygodniu:szok: teraz jest lepiej. Zresztą zawsze miałam z tym problemy ale nie aż takie i to mimo naprawdę zdrowego stylu życia. Więc lepiej pogadać z lekarzem.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry