reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Właśnie umówiłam się na 13 lipca (moje urodziny:rofl2:) na pierwszą a następna 25 lipca,
ta pierwsza bardziej kontrolna czy wszystko ok a na tej drugiej mam nadzieję że będzie już coś widać :-) dzień później jadę z M do rodziców z nowiną :-D
Objawów na razie wielkich nie mam oprócz sikania i lekkich mdłości :) aha i zaczynam odróżniać wszystkie perfumy w autobusie lub tramwaju :confused2:

reklama
Ja dziewczynki dziś średnio. Co prawda nie mam zadnych ciążowych objawów - gdyby nie testy ciążowe to bym nie uwierzyła,że jest fasolka. Ale za to od dwóch tygodni nie mogę się doleczyć. Miałam anginę ropną, przyjmowałam antybiotyki... niby gorączka przeszła i gardło wygląda lepiej ale ciągle mam spuchnięte i bolące migdałki. Nie biorę już leków z wiadomych względów...znacie jakiś sposób na bolące gardło,który mogłabym obecnie stosować?

Mrowkaa znam Twój ból-ja dostałam anginy dzień po staraniach! Nie pytajcie mnie co za stres przeżywałam, bo niestety nie obyło się bez antybiotyku... Lekarz mi przepisała i dzielnie wytrzymałam 3 dni bez niego, aż w końcu nie wytrzymałam i łyknęłam. A dwa tygodnie później okazało się, że są dwie kreseczki. Gin mnie trochę uspokoił, żebym się tym wcale nie martwiła, że nie będzie miało wpływu na dzidziusia.
A z domowych sposobów to płukałam gardło kilka razy dziennie roztworem sody bądź rumiankiem-może troszkę pomoże :) Ale koniecznie wybierz się do lekarza!

witam ,

Mrowkaa ja w poprzedniej ciazy tez mialam angine i gin w porozumieniu z lekarzem rodzinnym wybrali dla mnie bezpieczny lek . Wazne zebys poszla do lekarza bo nie leczone przeziebienie moze byc grozniejsze niz antybiotyk przez 10 dni .

Ja w poniedzialek mam wizyte u dentysty musze miec usuniety zab i gin mowi ze moge miec znieczulenie ale ja chyba sprubuje bez znieczulenia nie wiem czy dam rade , musze tez wziasc antybiotyk zeby nie doszlo do zakazenia .... kurcze najchetniej bym poczekala z tym wyrwaniem ale wiem ze nie moge ...

MILEGO DNIA .

lady witam Cię serdecznie i cichutko już Ci gratuluję :happy:

Na gardło bezpieczny jest Tantum Verde do psikania i Gargarin do plukania. Ten drugi lek jest stary jak świat, bardzo tani a naprawdę skuteczny, ja nawet jak nie byłam w ciąży to po niego siegalam. No i ogólnie polecam syrop *spam*, typowo dla kobiet w ciąży, może nie tyle na gardło, co później dla wzmocnienia organizmu. Jest oparty o naturalne składniki, m. in. czosnek.

Smerfetka odwazna jesteś z tym zebem, ale to chyba takie klasyczne usuniecie, bez nacinania dziasla?

reklama
Witam sobotnio :-)

Katrine, mrówka
ja też przed pozytywnym testem brałam antybiotyk na zapalenie układu moczowego, odstawiłam jak zobaczyłam II kreseczki, katrine uspokoiłaś mnie, że nie miało to wpływu na fasolkę.

lady witamy w gronie marcowych mamuś. Rozgość się ;-)

smarfetka współczuje zęba, aż mnie ciary przeszły brrrr :szok: Powodzenia!

Miłego weekendu życzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry