Medikara moczysz patyczek w octanosepcie podciągasz kikut pępka w górę (to nie boli nic a nic, bo nie jest to miejsce unerwione), żeby dokładnie obmyć patyczkiem i obsypujesz proszkiem. Powtarzasz przy każdej zmianie pieluszki lub minimum 5 razy dziennie. U nas po 24 godzinach odpadł
Filip kocha swój smoczek, NUK Genius. Aventa pluł. Podaliśmy mu jakoś koło 2 tygodnia. Nie ma lepszego ratunku dla mamy niż smoczuś, mój synek nie ma zwyczaju jakoś płakać bez powodu, ale na jakieś popłakiwanie, marudzenie zawsze pomaga

a po za tym zwyczajnie daje upust ogromnej potrzebie ssania u dziecka tak jak pisze Esiek, nie wyobrażam sobie życia maluszka bez smoczka! No ale bywają dzieci, które nie lubią jak widać

no i wiadomo smoczek "cudownie znika", wypada za okno, wróżka zabiera itd. a palec zostaje na baaaardzo długo. Sama wiem doskonale bo ssałam dużo lat i skończyłam z aparatem na zębach:/
Ema jaki Janek duży! wow!
Fifi też dziś był szczepiony :/ bidulek jest teraz taki... smutny, przeżywa jeszcze to co się stało
Ja nie kupowałam otulaczków, ale za to rożki tak i u nas w ogóle prawie nie używane według przeznaczenia.. nie wkładaliśmy Maluszka do tego w domu, w nocy pięknie spał, nie wiercił się, a u nas bardzo ciepło. Teraz za to śpiworki poszły w ruch, bo Fifi wiercipięta jak nie wiem! Tak to jest że wychodzi w praniu co będziemy używały
Madzia super, że Marcysia daje poszaleć! wypoczywajcie!