reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dziewczyny kiedy zaliczyliśmy ze swoimi pociechami pierwsze spacery?
Styczniowki kiedy szykujecie się wyjść na dwór?
Położna mi mówiła że w przyszłym tygodniu mam iść na spacer jak będzie ładna pogoda... wcześniej ze 2~3 razy werandowac niunie przy oknie.
My na typowym spacerze jeszcze nie byliśmy, bo wyjątkowo zimny styczen mamy w Uk. Ale byliśmy juz 3 razy u dr, wiec były przejażdżki autem i przejechanie wozkiem kawałek z parkingu do szpitala. Raz nie było miejsc i zaparkowalismy jakies 5-10 min dalej i to była najdłuższa jego przejażdżka.
Jesli pogoda choć troche sie poprawi to na dniach wyjde na spacer koło domu.

reklama
hej dziewczyny ! jejciu, nie było mnie chyba ze 2 tyg na forum jak nie lepiej :eek: widzę trochę dziewczyn rozpakowało się :) wszystkim i każdej z osobna gratuluję ~! niech dzieciaczki zdrowo rosną !
nie jestem nawet w stanie nadrobić wszystkich tematów "naszych" czyli ciężarówek, kto po in vitro(tam chyba ze 100stron:szok:) i tego .....

Emilia tak to juz bedzie jak za kazdym razem bedzie inna, ja tak mialam w szpitalu ze co godzine zupelnie inna rada. Do mnie przychodzi zawsze ta sama. W tym tygodniu ma przyjechac jeszcze lekarz do nas.

Magda ja wlasnie zapomnialam spytac kiedy mozemy wyjsc. Ale planuje od nastepnego tygodnia werandowanie i pozniej spacer.

U nas niestety zaczynaja sie kolki/wzdecia/gazy:-( Mala bardzo nie placze ale sie pręży, właczyłam espumisan, cieple oklady mam nadzieje ze pomoze.

Emilia tak to juz bedzie jak za kazdym razem bedzie inna, ja tak mialam w szpitalu ze co godzine zupelnie inna rada. Do mnie przychodzi zawsze ta sama. W tym tygodniu ma przyjechac jeszcze lekarz do nas.

Magda ja wlasnie zapomnialam spytac kiedy mozemy wyjsc. Ale planuje od nastepnego tygodnia werandowanie i pozniej spacer.

U nas niestety zaczynaja sie kolki/wzdecia/gazy:-( Mala bardzo nie placze ale sie pręży, właczyłam espumisan, cieple oklady mam nadzieje ze pomoze.
Nie za wczesnie na kolki?
Moj od wczoraj baczki puszcza co troche, wczesniej tego nie robił.

Dziewczyny jeżeli jest powyżej -5 stopni dzieci się nie weranduje. My wyszliśmy na pierwszy spacer za radą położnej w czwartek a Gosia urodzona w niedziele. Od tamtej pory codziennie spacer nie ważne jaka pogoda, Gośka nawet kataru nie miała :) Poza tym - jeszcze nie słyszałam, aby świeże powietrze komuś zaszkodziło więc nie dajcie się zwariować.

Emilia - kolki pojawiają się po drugim tygodniu życia dziecka.

Infinity -
czekam na wiadomość od Ciebie, i kurczę mocno trzymam kciuki, żeby była ona pozytywna! Odezwij się do nas - w kupie raźniej nie ważne co by się działo !

Gosia wczoraj zaliczyła pierwszą podróż, taka próba generalna przed naszą podróżą do Zakopca - pojechaliśmy do Berlina na zakupy więc 2,5 godziny drogi w jedną stronę. Gośka - rewelacja, przespała podróż w obie strony, zakupy też przespała (chyba nie ma tego po mnie). :) Ciuszki dla dzieci cudeńko po prostu, Gośka obkupiona już na lato po pachy, ma nawet słodki strój kąpielowy rozm.80 :) Mama też się wreszcie ubrała i chyba było mi to potrzebne na psychikę :) Bałam się po tej podróży co ona będzie robić w nocy a jak wróciliśmy o 20.00 to pobawiła się do 23.00, zjadła i padła w bujaczku :) Przeniosłam do łóżka i przespała noc do 07.00 także uff....

Gośce znów łzawiją oczka, cholera wraca to nam co jakieś 2 tygodnie, w środę mam oklulistę to zobaczymy choć słyszałam,że nawet jak przetykają te kanaliki to i tak dopiero po roku.

Dzwoniłam dziś do koleżanki, która prowadzi prywatny żłobek spytać jak to na wszelki wypadek wygląda - jakbym chciała oddać Gosie od stycznia 2016 to musze już do czerwca 2015 dać znać, koszt 950zł/miesiąc.. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

Esiek jeki drogi ten źłobek, u nas w granicach 500 stow sie waha, a z oczkami to tez Hani lzawily dostala krople z antybiotykiem ale niestety nie pomogly, mamy wyznaczony termin na 12.02 czyszczenie kanalikow lzowych, ale bedzie płacz, nawet nie vhce myslec a pozniej 19 szczepienie i znow płacz, masakra biedne te dzieciatka.No to super ze twojej Gosi sieodmienia i zaczyna przesypiac bo Hania budzi sie nadal nawet co 2 godziny ale mysle ze to dlatego ze chce chocby troche possac pierś

reklama
Madziaipiotr -kurde w Szczecinie nie ma prywatnehi żłobka tanszego niz 900zl :/ Tu tak zawsze wszzystko zawyzone :/
Dzieki za info o kanalikach! Tez mamy anyybiotyk Tobex - dziala ale i tak potem to wraca.

Do góry