reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

KrolowaFal Co do tego odcisku bobasa to tez go dostalismy, ale akurat u nas sie nie sprawdził (musielismy wyrzucić) - po prostu Staś od razu przy dotknięciu gipsu zaciskał dłoń w piąstkę. No i efekt był taki, że całe łóżeczko było upaprane, Staś, ja, a i tak nic z tego nie wyszło ;-) Ale jako tako ten prezent mi sie podobał :-D Poza tym masa ubranek, pampersy, zabawki. I z mojego doświadczenia wiem, że najbardziej praktyczne sa pampersy ;-) Ubranka dostaliśmy w większości niepraktyczne.. A pampersy w rozmiarze 2 wykorzysta się w każdej ilości :-D Jesli z kolei chcesz dac jakis na serio wypasiony prezent to polecam ksiażki z dedykacją - mysmy od Cioci dostali pakowaną w ładny futerał serię 8 książek z bajkami dla dzieci - takich super wydanych na papierze kredowym, w twardych okładkach. Myślę, że Staś bedzie je uwielbiał jak będzie starszy, a pamiątka zostanie na zawsze :-)

reklama
Dzięki dziewczynki za pomysły. Skonsultowałam się z mamusią dziecka i powiedziała, że nie ma takiego albumu "Mój pierwszy roczek" Ii taki by chciała dostać. Więc już kupione.

No i kolejny dzień się zaczął. Wczoraj tak spojrzałam na suwaczek i zdałam sobie sprawę jak szybko ten czas leci. Jak zakładałam go to było 1 rok 1 miesiąc 1 tydzień i 1 dzień a tu nagle 10 miesięcy 2 tygodnie i 3 dni!! :szok::szok:
Już niedługo będziemy się testami chwalić...

Ale mi się chce na urlop... Aż nie umiem tego wyrazić. Moja bezpośrednia przełożona jest teraz na urlopie i szefowa daje popalić. Dobrze że to już niedługo...

Witam was dziewczyny:)

Tak czas szybko leci,nie długo będziemy testować i nosić fasolki a potem chwalić się zdjęciami dzieci:)

KróloFal fajnie że album już zakupiony i że zadzwoniłaś się skonsultować,bynajmniej wiesz że tego nie mają i chcieliby mieć:)

Pozdrawiam was!!

Hej, hej dziewczynki :-)
KrolowaFal- super, że już wybrałaś coś dla Maleństwa. Ja jestem z tego albumu bardzo zadowolona. Jest w nim miejsce na zapiski najważniejszych wydarzeń z życia dziecka i na kilka fotografii. Super pamiątka na lata.:tak:
Phoenix- u nas udało się złapać odcisk Igorka :tak:Odciskałam rączkę i nóżkę jak spał i wyszło super ;-)Co do ubranek to rzeczywiście też dostaliśmy wiele takich które są wogóle nieprzydatne:no:, a pampersy też super, bo tego nigdy za wiele :tak:;-)

Dzisiaj z samego rana dostałam @@@@@@@@@. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A tak mi było dobrze bez niej:tak::tak::tak:
I teraz mam pytanko do dziewczyn, które są już po porodzie. Czy teraz miesiaczkę będę dostawała tak normalnie regularnie, czy to się jeszcze będzie normowało i cykle będą w cały świat????? Jak to było u Was????

edit: coś mi emotikonki strajkują :-D:-D

wika Ja pamiętam że długo po porodzie krwawiłam bo około miesiąc potem miałam jakiś nie całe dwa tygodnie przerwy(nie krwawiłam) a potem ponownie i to chyba była @ a potem jakoś normalnie mi się wszystko ułożyło i w miarę regularnie miałam miesiączki.No a potem brałam tabletki więc już całkiem wszystko ułożyło się jak w zegarku.

Cześć dziewczyny,
Dawno tu nie zaglądałam,zabiegana jestem, późno wracam z pracy i nie mam już siły ani feny.
Troszkę się rozpisałyście, muszę nadrobić;-) Czytałam wasze wrażenia z porodów,dzielne jesteście:-)
A się strasznie boję.

Jutro ostatni dzień w pracy, w weekend pakowanie a w poniedziałek o 5 na lotnisko:-)
Jak znosicie te okropne upały?????

Hej dziewczynki!!

Jak znosicie te okropne upały?????

Ja ledwo żyje. Wczoraj musiałam włazić do zimnej wody co 30 minut bo prawie mdlałam. A dzisiaj zapowiadają, że w okolicach Olsztyna ma być 35-36 w cieniu...

Ja już w pracy. Na szczęście już piątek. Agatka zazdroszczę Rodos. Ja też niedługo wybieram się na urlop. Już nie mogę się doczekać...

Witam was:)
Ja tylko na chwilę wpadłam się z wami przywitać i powiedzieć że żyję.
Jeszcze tylko dziś i w poniedziałek idę do pracy a potem mam tydzień urlopu:)

Życzę wam dziewczyny wspaniałych wypoczynków i dużo wrażeń:)
Pozdrawiam was!!

wika8 - ja Ci w sprawie @ nie pomogę ponieważ ... wróciła mi dopiero tydzień temu ;-) I co do tego jak to będzie przy kolejnych bede mogła się wypowiedziec za jakiś czas ;-)

reklama
Witam się i jak ugotowana w sosie własnym:szok: Ukrop niesamowity:szok::wściekła/y: Z jakąś godzinkę temu wielkie chmurzystko się pojawiło, zebrał się wiatr........... i co ??? i NIC!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y: Postraszyło trochę, powiało z 10 minut i na tym koniec ochłodzenia:wściekła/y:

Dzięki dziewczyny za info o @. Poczekamy zobaczymy :tak: chciałabym, żeby była ona już w miarę regularna, żeby wiedzieć kiedy mam owulkę i żeby od marca już z konkretną wiedzą zacząć staranka o dzidziusia :tak:
Agatka ale Ci dobrze z tym Rodos . :-)
A Ty, KrolowaFal, gdzie wybierasz się na urlop??

Do góry