reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

cześć
Dziewczyny naprawde przyspieszanie staranek zaraźliwe jest hehe Niedlugo nazwę zmienimy na 2011:-D
Mi w sumie tez nie zalezy dokladnie w jakim miesiacu dziecko sie urodzi, jednak moj mąz chcialby by dziecko bylo z poczatku roku. aby nie z grudnia:szok:;-) a co wy myslicie na temat tych grudniowych dzieci? jak mają w szkole? mi sie wydaje, ze później to wszystko się wyrównuje ja jestem z końca października i jakos w szkole nie widziałam różnic:no: może są na etapie przedszkola 3-4 latków a potem juz nie

reklama
Wiesz co , mój brat jest z 27 grudnia...i nawet mamy sie pytałam, to mówila, że faktycznie na samym początku jest różnica...no bo on się dopiero urodził, a dzieci niektóre z jego roku już stawiały pierwsze kroczki,....ale chodził do przedszkola i nie było problemu i jakoś nie "odstawał" od innych:)
Dobrze ze moje zachowanie jest normalne...bo już się bałam, że troche zaczynam świrować....
My też bardzo chcielibyśmy dzidzi jak najszybciej...ale mąż dzisiaj właśnie zacząl prace , "normalna" , bo wczesniej pracował w domu na wlasnej działalności, poza tym, ja pracuje rok dopiero, praca byla troche po znajomości i chce byc lojalna w stosunku do pracodawcow:)

Witajcie
Faktycznie nasz wątek zmienia sie w 2011 :tak:u mnie jesli chodzi o planowanie dzidzi to podobnie jak u Ewuli praca :-(gdyz z mojej obecnej niedługo rezygnuje i mam nowa ale musze przepracowac min 6 miesiecy zeby miec macierzynski bo wiadomo zawsze dodatkowa kasa sie przyda jak sie mam dzidziusia i raz rosadek bierze gore zeby poczekac a z drugiej strony działac i nie patrzec na nic a wszytsko jakos sie ułozy i bedzie dobrze, ach zycie:baffled:
Co do mojej diety to jest to troche Dunkanowa dieta jak narazie sie trzymam i najwazniejsze nie podjadam wiec w poniedziałek bedzie tydzien zobacze ile zleciało .
Trzymajcie sie i witam nowe staraczki pa

Mikusia - ja jestem z 10 grudnia, maz z 31 grudnia :) W najblizszej rodzinie mam jeszcze dwie siosty cioteczne z 2 i 16 grudnia i ich tata jest z 18 grudnia. Wszysycy jesteśmy fajne ludziki :)
A jak to jest byc z końca roku- jesli chodzi o rozwój to nie widze żadnej różnicy bo kazdy z nas jest inny - ja często przezwyzszłakm rozwojem starsze dzieci ale sama nie koniecznie chciałabym żeby dzidzia była z końca roku. W sumie nie wiem dlaczego, plusem np. jest to ze pierwsze 3 miesiace i tak sie z dzieckiem po podwórku nie biega a gdy przychodzi wiosna to i ono juz podrasta. Dla mnie najsmutniejsza była chyba kwestia urodzin, zawsze ostatnia w klasie. Wszysyscy juz mieli po 18 lat a ja wciąz taka małolata ;) Ale za kilka lat jak wszyscy będa kończyć 40-stke ja bede młoda 39-letnia dupa:)
Grudniowa dzidzia to pewnie plusy i minusy jak w kazdym miesicau :)

Fleur-ymm dukan, skad ja to znam. Cała moja rodzinka jest na tym i nawet chudna choć Dukan bardzo obciaża wątrobe i nerki wiec uważaj. Ja bardzo lubie dukanowe placuszki z jogurtem na sniadanko:)

Ostatnia edycja:
Devi tak jak pisałam juz wczesniej korzystałam juz z Twojego blogu z jedzonkiem robiłam drożdzóweczke a teraz to mi tylko zostały placuszki Dunkanowe :no: jak piszesz ,ze sa pycha to napewno je zrobie .
Vika jak fryzura ???

Oooo Witajcie. Nie wiedzialam ze juz taki watek jest:)
ja planuje zostac mama w 2012r:) ale czy nam sie uda to sie okaze. Mam jednak nadzieje ze plany przerodza sie w rzeczywistosc:)

Moge do was dolaczyc?

reklama
Do góry