reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

reklama
mmona - nie jestem w ciązy , a dzisiaj też mam mega apetyt :-) ale Ja mam wyrzuty sumienia że tak dużo jem , a Ty możesz spokojnie jeść:tak::tak: czekamy jak szefuncio zareagował, może już wie od pierwszego ?
martolinka - ja bym się nie martwila 26 a 24 , to tylko 2 dni różnicy , Ja mam rozbieżność 29-34 dni, no i jeden wybryk 24 :baffled:
lazurowe - Ja znam tylko te co są w ofertach , ale popatrzę na stronach rosyjskich - bo moi rodacy bardzo lubią w Bułgarii wypoczywać i bardziej się znają na tamtych hotelach niż polacy :happy2:

A Ja to dzisiaj mam masę roboty i mam czas żeby z wami popisać , a jak się nudzę to i na BB nie mam czasu - taka dziwna jestem :nerd:

Lazurowe w piatek jedziemy na jeden dzień do Bielska Białej.Ode mnie to jest jakies półtorej godziny:-) Może nawet mniej. A potem stamtąd nad morze, do Dźwirzyna, koło Kołobrzegu.:-)
Pranie jeszcze trwa... ale już wiele nie zostało:-)

Marta - cykle 24-dniowe nie są tragedią
Ważne jest, kiedy jest owulacja - powinna być minimum 10 dni (normalna długość to 12-16 dni) rpzed @ - jeśli jest później (czyli faza lutealna - od owulacji do @ jest krótsza niż te 10 dni), może oznaczać to problemy z hormonami, a na pewno oznacza problem z zajściem w ciążę, ponieważ w tym czasie maluch nie zdąży się dobrze zagnieździć.
Natomiast najczęściej za różną długość cykli odpowiada różna długość fazy przedowulacyjnej, ale to nic nie szkodzi. Oznacza tylko, że musicie się szybko po @ zacząć starać (a nawet w ostatnich dniach, jak masz długie @)
U Ciebie dni płodne szacowałabym od ok 4 dnia cyklu do 16 (ale pamietaj, ze to tylko szacunki "statystyczne")

To z innego forum dla mam . Matko ilu rzeczy ja jeszcze muszę się nauczyć:tak:

Hej :)

Martolinka a długo staraliście się o Antka?? Ja znowu mam bardzo długie cykle. Ostatni trwał 36 dni.!

Lelek ja pitole, ale akcja z Allegro!!! ja się jeszcze nigdy nie naciełam, a dużo zamawiam i też zawsze sprawdzam spprzedającego. Może jakoś się to wyjaśni :)

Lazurek a czemu pościsz z zakupami???

Igor śpi, ja już w połowie spakowałam rzeczy i na koniec urlopu złamałam sobie dwa paznokcie:wściekła/y: ehh

Anastazja hej :)
Dana pogodą się nie przejmuj. Ja jak wyjeżdzałam też prognozy były nie bardzo. A w sumie na 10 dni tylko 2 były deszczowe, wiec nie tragicznie :))

wika w sumie 3msce. Z czego pierwsze dwa to ja duzo wyjezdzałam i dunga dunga było różnie. Za 3 razem już policzyłam co i jak i się udało;-)wybaczcie , ze schizuje;-)

Juz po rozmowie...
Powiedziałam ze jestem w ciązy..powiedział "gratuluje" oczywiscie skwitował czy sie nie dalo na pare miesięcy później przesunąc terminu... bo to akurat w sezonie... a na koniec ze dadza sobie rady...
Wszyscy wiedzą.. teraz zero stresu i musze myslec tylko o maleństwie:)

A ja znowu jem.. tymrazem pudding z sosem malinowym..

Dobra wracam do pracy...bo mam jeszcze kupe roboty

Juz po zakupach. Elvis ma sliczne czerwone szelki + nowiutka smycz Flexi + pilke, ktora juz polubil :tak::-)

wika juz mowie czemu poszcze z zakupami. Otoz wspominalam wam kiedys, ze chcemy sie pobudowac w Polsce. Zmiana planow. Moj tatko przepisal mi teraz jak bylam w Polsce gorna czesc domu, w ktorym mieszka tylko z mama. Po jego smierci caly dom bedzie nalezal do mnie :tak: Wiec ja sobie teraz podciagnac chce bardziej gore i wyszykowac mieszkania :tak: Wyjdzie z tego ogromny salon, sypialnia, duza kuchnia i spora tez lazienka. Dol pozniej o tej samej powierzchni tez bedzie do dyspozycji. I stwierdzilismy z Borysem, ze tak wlasnie bedzie dobrze skoro i tak narazie w Polsce nie mieszkamy, a nie wiem czy bedziemy nawet kiedykolwiek w przyszlosci tam mieszkac :rolleyes2: Wiec w tym roku jeszcze musimy wyslac do Polski jakies 10 tys. euro, zeby wszystko pozalatwiac z materialami i projektem i takie tam *******y. Potem na wiosne sie to wykonczy :-)
martolinka tym razem dzialajcie wczesniej i na pewno sie uda :tak:
anastazja dzieki kochana. Jak bedziesz miala chwile wolna to looknij jak mozesz :-)
mmona fajnie, ze juz PO. Teraz to juz luzik :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Marta każda z nas schizuje:-) (ze mną na czele) więc nie masz za przepraszać . Dobrze ze teraz wiesz kiedy możesz robić dzidziusia! Oby sie tylko udało

Lazurek leczenie potrwa co najmniej2 tygodnie . Jak juz masz przepisane i żyjesz w zgodzie z rodzicami to juz dobrze. Taniej chyba jest prze budować niż budować od podstaw. My mamy zamiar budować sie ale dopiero za kilka lat. Na razie nawet dokładnie o tym nie myśleliśmy , tylko są takie plany. A czemu do polski nie myślicie wracać? W niemczech pewnie wynajmujecie? Zresztą tam chyba wszyscy wynajmują

Mmna widzisz nie potrzebnie sie tak stresowałaś! Szef też człowiek . To kiedy idziesz na zwolnienie ? Będą szukać kogoś na twoje miejsce?

Lelek byłaś wczoraj na taj plaży? Jak było?

czytam Was dzisiaj i prawie nic nie rozumiem taka jakaś przymulona jestem :p nawet sama nie wiem co pisze ale jak zawsze wscipska jestem

Ostatnia edycja:
Do góry