reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie w 2012

Totalny spontan! Ale wszystkie dobre rzeczy w moim życiu są efektem spontanów :tak: Włącznie z moim mężem :-)

Ale to jest szczęśliwy i praktyczny spontan. Kurcze, chyba z 10-15 metrów więcej w tej samej cenie. Na dzidzię akurat.

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie czwartkowo,

Bunny - nie piszesz nic czy to roczne dziecko choruje na coś czy nie - jeśli nie (moja ma alergie na przykład, głównie skórne, więc zawsze w PL kupuję sobie coś co mi lekarz zaleci), ale tak ogólnie to ja kupuje dla małej wit. C w kropelkach (Cevikap albo Juvit), Flegaminę w syropie, Wapno w syropie, dla nas Flegamine w tabletkach, Rutinoscorbin. Nie wiem jak w UK, ale tu mamy odpowiednik Fervexu, nazywa sie Lemsip, więc juz tego nie kupuję. Poza tym u mnie nie ma PL sklepu - najbliższy jest 40km ode mnie, ale może tam, gdzie mieszka Twoja rodzina jest i są jakieś leki, więc może Ciocia najpierw by sie z nimi skontaktowała.

ooo tak wapno warto brać z pl w każdej postaci :) jeśli chodzi o leki dla dorosłych to prawie kazdego można znalesć odpowiednik w uk... ja bardzo chwaliłam sobie flegamine w pl ale tu dla dorosłych jest świetny meltus który działa mega wykrztuśnie i można go dostać supermarketach :) lemsip tez jest odpowiedniki uroseptów i urinali też :) oni tu mają bardzo dobre leki trzeba tylko wiedziec co warto kupić żeby pomogło :) ale jak chodzi o dzieci nie doradze zbyt wiele :) może jakies kropelki i syropy warto miec z pl bo na sobie możesz leki testować a dziecku warto dać coś wypróbowanego :-)
ja sie nauczyłam tak że juz nawet do lekarza z przeziębieniem nie ide tylko maszeruje do bootsa mówie co mi dolega i tam jest konsultant który ci zaleca leki odpowiednie na miarę jego możliwości. tylko raz mi odmowił pomocy przy zapaleniu ucha ale to już zbyt poważna sprawa żeby brać coś na własną rękę :sorry2:
qcz! ja tez szukam mieszkania ale póki co to cienko :D mamy narazie 3 sypialnie malutkie salon jadalnia kuchnia i łazienka. mieszkamy z moim tatą więc czyli jedna sypialnia odpada w drugiej mamy garderobe bo w naszej miesci sie tylko lozko i szafka nocna :D musze znaleść coś większego tzn albo 4 sypialnie salon kuchnia łazienka albo 3 duże sypialnie :D nic narazie nie ma :D
bunny czekam na Twoją fryzurkę
trina pokazuj brzuch!
a co do kolczyków to... mam tatuaż, miałam kolczyk w nosie, ale nie mam na tyle odwagi żeby mieć kolczyk w pępku :) głupie to może ale jakoś tak... nie na mój brzuch chyba :D:D:D:D

rozczochrana - ja miałam kolczyk w pępku - to też był spontan na poprawę samopoczucia (więc rozumiem Syneczki), tylko, ze ja nie lubię spodni biodrówek i trochę się zahaczał o spodnie to po pierwsze, a po drugie w ciąży tez przeszkadza, bo jak brzuszek wypina to niestety można nim sobie krzywdę zrobić i nadszedł czas, żeby go wyjąć więc wyjęłam i na razie nie planuję, choć mi się to podobało (mojemu mężowi nie).

Zgadzam się z Tobą co do leczenia tu - ja też jak coś to idę do apteki i mówię mojej znajomej (nawiasem mówiąc poznałam się z ta kobietką na sali poporodowej w szpitalu, leżałyśmy obok siebie, a mieszka na ulicy obok mnie, a teraz nasze córeczki chodzą do jednej grupy w przedszkolu) i ona mi coś doradza, albo pyta farmaceutę jak sama ma wątpliwości. W przychodni to tylko coś nowego można złapać.

Witajcie:-D i co by nie było zaczynam dziś dłuuuuuuuugi weekend co by się odstresować i odpocząć:-) (albo komendant zgodzi się na 1 dzień urlopu w poniedziałek albo biorę urlop na żądanie:-p):-D

Qcz super wyszło z tym mieszkaniem -> jak większe, a w takiej samej cenie to też bym się nie zastanawiała:tak: a spontany z reguły są najlepsze:-)

Bunny no nie mów, że jest aż tak źle -> dawaj fotkę:-)

Wika
super suwaczek:-) i oczywiście już trzymam kciuki za wizytę:-)

Co do sylwka to my pewnie pomyślimy dopiero w grudniu, bo z Wacka wyjazdami to nigdy nic nie wiadomo i np. w tamtym roku niestety był w Niemczech
:baffled: mam nadzieję, że to się nie powtórzy:confused:

Ciężaróweczki całuję w brzuszki, a nam staraczkom dużo siły życzę i wytrwałości życzę (wiem wiem to nie jest takie proste):tak:

Martolinka Wika powiedziała bym ze się pogłębia.

Bunny no weź gorzej niż ja w resztkach trwałej sprzed 6 lat wyglądać nie możesz. W tą pamiętną zimę również zaopatrzyłam się w czapkę, że niby tak zimno.

Qcz gratuluję szczęściaro.

Rozczochrana no co Ty mówisz, mnie delikatny tatuaż marzył się od lat ale jestem bojączka kompletna i do dziś nic z tego nie wyszło. Wierz mi zakładanie kolczyka zdecydowani e mniej boli niż tatuaż. Co do brzucha, myślisz ze mój jest rewelacyjny? Ok. nie ma rozstępów, aż tak obwisły nie jest ale jędrnością pochwalić się nie może a mimo to ma swoje świecidełko. Nikomu pokazywać nei muszę najważniejsze że ja widzę.

A tak z nowości to nadzieje na niespodziewaną ciążę prysły jak bańka mydlana obita o drzewo iglaste. Testy owulacyjne testami ale jajeczko nie pękło. Temperatura 36,8 co znaczy że dupa blada ale jajeczkowania nie było. Najgorsze jest to że jeszcze 3 tygodnie zanim będę miała wizytę i nawet nie wiem czy zakichany okres przyjdzie. Znów małpę będzie trzeba wywoływać, ponownie dzienne porcje bromergonu a po nim odloty, mdłości i same nieprzyjemności. Pamiętam jak 3 lata temu któregoś wieczoru zamiast isć do łóżka po jego zażyciu polazłam do kuchni z której nie mogłam wrócić przez 2 godziny ze względu na brak równowagi i kompletną niemoc w odnóżach. Oczywiście szanowny małżonek czekając na mnie w łóżku zdążył zasnąć i odcinek korytarza, schodów na piętro, górnego korytarza oraz uniesienie się z pozycji czworaczej na kolana w celu otwarcia drzwi do sypialni zajęło mi wspomniane 2 godziny. No i co? i czeka mnie powtórka z rozrywki hurraa:no2::no2: a co za tym idzie marnie się widzę jako mama 2012.

ja tez mam tatuaz i wiecie co wcale nic nie bolalo a panikowalam za wczasu i ciagle zmienialam decyzje w koncu mam i z checia bym zrobila kolejny ale nie wiem czy moj by to przezył wszystko zalezy od miiejsca bo kazde jest inaczej unerwione,powiedzcie mi jesli chodzi o niepekajace jajeczka to np przez rok czasu kiedys w ktorym cyklu chyba peknie nie pytam bo wczoraj mialam dziwna rozmowe z moja kolezanka

reklama
Do góry