reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi kochane! Pilnie poszukuje mieszkania 2 pokoje od już teraz wynająć na miesiąc czasu! Cena do 500zł WE WROCŁAWIU. Mąż jest tam w pracy na wyjeździe i nie opłaca mu się wracać codziennie 200km do domu,a tak mogłabym być razem z nim i córeczkami przez ten miesiąc :-) Juz nie wiem gdzie mam szukać :-( siedze i szukam na necie juz 2 godziny i nic :( Moze macie kogoś kto chce od zaraz wynająć mieszkanie :-) Piszcie na PW

CZARNULKA22 ja niestety nie mam nikogo znajomego kto wynajął by mieszkanie,musisz szukac po necie i w gazetach.Wejc sobie na strone autogieldy tam powinno byc duzo ogłoszen.Jak chcesz to moge ci podac kilka stronek gdzie znajdziesz ogłoszenia.

A swoja drogą nie chce Cie martwić,ale mieszkania 2 pokojowego za 500zł. nie znajdziesz.Ja wynajmuje mieszkanie jednopokojowe i płace 750zł.Także życzę powodzenia.

hej Mona
rodzłam w szpitalu Kamieńskiego. Było znośnie. Poród mnie zaskoczył, bo 3 tyg przed terminem nad ranem odeszły mi wody, 1 dzień leżałam na patologii ciąży, tam było ok, na drugi dzień około 11 zawieźli mnie na salę porodową chciałam rodzić w wodzie , ale nie zdążyłam załatwić wszystkich potrzebnych badań, rodziłam więc w pokoju rodzinnym. Dobrze jest mieć kogoś ze sobą np.męża mi pomagała ciocia , bo mąż był w tym czasie w trasie za granicą ( jeździ tirami), dostałam 4 kroplówki (nie było rozwarcia, a wody wciąż odchodziły.) i o godz 2,25 nad ranem (czyli po 15 godzinach) urodziłam śliczną, zdrową Izabelkę (10punktów):-) na sali porodowej personel też był ok. Najgorzej było potem na sali poporodowej była 2 osobowa Zarówno dla mnie jak i dla tej drugiej dziewczyny było to 1 dziecko, a pielęgniarka wwiozła nam dzidziusie i wyszła. Człowiek był zdany sam na siebie. Nikt tam nie potrafił mi pokazać jak prawidłowo przystawić dziecko do piersi. Plusem jest to że goście mogli siedzieć u ciebie od rana do wieczora, więc zawsze ktoś mógł mi troszkę pomóc przy małej, ale strach przed maleństwem szybko mija;-)
z rozmów z innymi dziewczynami najwięcej z nich chwali szpital w Trzebnicy, jeśli masz tam czym dojechać to może warto, ponoć wszystko jest tam na najwyższym poziomie :-)
pozdrawiam pa

Ja rodziłam na brochowie i dokładnie było tak jak na kamińskiego z tego co widzę-podczas porodu okej a po porodzie szkoda gadac!!! Po prostu gdyby to bylo mozliwe to wyszlabym jeszcze tego samego dnia z dzieckiem co rodzilam. To moje pierwsze dziecko i fatalnie czulam sie pozostawiona sama sobie z maluszkiem sam na sam. Te trzy doby w szpitalu wspominam jako koszmar-dobrze ze ktos z rodziny czesto przy mnie byl, bo bym zwariowala ;)

Hejka!
chciałabym dołaczyć do grona wrocławianek :-D choć wydawało mi się że taki wątek już był ale dawno mnie tu nie było więc widze zmiany i to duże! Pewnie to dobrze:tak:

Ja też rodziłam na Kamińskiego... A za USG 3D płaciłam 50 zł....

A dziewczyny mam pytanko. Nie wiecie gdzie we Wrocku naprawic mozna wozek? Tylko nie zadne "Askoty" czy "MD+". Tam juz bylam. Zlamalo mi sie kawalek druta przy regulacji oparcia a tak wozek jest sprawny, moja przyjaciolka spodziewa sie na dniach mmalenstwa i chcialabym uzdatnic ten wozek.....

A drugie pytanko to znacie jakas fajna ksiazke dla przyszlego taty?

Podrawiam wszystkie wrocławianki i wszystkie wielbicielki Wrocławia :laugh2:

witaj Secasia
właśnie czytam bardzo fajną książkę "język niemowląt" polecam zarówno tatusiom jak i mamusiom :-) kupiłam ją przez internet

No "jezyk niemowlat" jest faktycznie cooool ja mam wersje elektroniczna i ksiazke :-D ja juz czytalam "jezyk niemowlat - dwulatkow" :-D
ale wiem ze oni juz maja te ksiazki, bo je polecalam....

Myslalam moze o jakims poradniku jak przewijac albo co......

mam też super książkę "Każde dziecko może nauczyć się spać" a wiadomo że większość dzieci ma z tym problem;-)
polecam ci stronę sklep.mamawcentrum.pl są tam typowo książki dla rodziców, dla dzieci i o dzieciach:-) jest też dział "ojcostwo" może tam coś znajdziesz:-)

reklama
Witam SECASIA, PTYSZUL i CZRNULKA

SECASIA a gdzie robiłas to usg- na Kamińskiego? I jaki czas temu bo cena rewelacyjna.
Na temat naprawy nic mi nie wiadomo.
CZARNULKA o wolnym mieszkanku nic nie słyszałam ale zgadzam się z opinią Żyrafy za tą cenę nie znajdziesz takiego mieszkania chyba,że pokój przy jakiejś rodzinie czy coś podobnego :-(

Do góry