reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Moja droga....

Ja naleze do osob szczuplych i mam 168 cm wzrostu ale brzuch to wydaje mi sie ze mialam od poczatku :) w trzecim miesiacu mialam juz widoczny mocno :-D w calej ciazy przytylam 25 kg a moja Lenka przy urodzeniu miala 4200 g i 59 cm dlugosci :) potem szybko schudlam i teraz jestem chudsza niz przed ciaza :szok:

Ale to wszystko to sprawa indywidualna.... Moja mama tez tak ze mna przytyla....

Moje kolezanki raczej "dostawaly brzuszki" tak w polowie ciazy... ale byly i dwie takie ktore do konca wygladaly "jakby nigdy nic" szerszy sweter maskowal wszystko nawet w 9 meisiacu... ale one przez cala ciaze przytyly jedna 7 kg druga 8kg

I powiem Ci ze i moja "wielka" ciaza i ich malutkie brzuszki wszystko bylo w normie jak lekarze nam mowili..... to sa sprawy indywidualne i najwazniejsze ze maluszek jest zdrowy :tak:

Ale wiem ze to fajne uczucie miec juz brzuszek a jeszcze jak dzidzia kopie i wyciska na skorze swoje stopki to juz wogole raj na ziemi :-D

reklama
U mnie było już dobrze widać od 10tyg. W trakcie całej ciąży przytyłam 25kg i została mi jeszcze 5 na plusie, ale tak jak piszą dziewczyny to sprawa indywidualna i nie ma tu reguły.

Dorotko co z tym lekarzem? Dotarłaś do dr Kazimierczak?

Hejka! Ja jestem dosc szczupla. Ale ciazy w 5 m-cu jeszcze nie bylo widac. zreszta i przy jednej i przy drugiej nie mialam duzego brzucha. Przytylam przy Julce 10 kg, przy Mariannie 15. Ale juz sladu nie ma. W tej chwili przy wzroscie 175 waze 60 kg
Ja od poczatku czulam i za pierwszym i za drugim razem, ze beda corki. Intuicja. Na usg do konca nigdy lekarze nie mogli stwierdzic, ze strasznie sie wiercily. Na 3D tez.
Ciuszki zawsze mialam od 7 m-ca przygotowane. Tylko wozki kupowalam juz po. Moim zdaniem przesad jest tak do 7-8 m-ca. Pozniej trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc. Ja urodzilam 3 tyg za wczesnie i dobrze, ze mialam juz przygotowana wyprawke. poza tym nie ma nic przyjemniejszego jak przygotowywanie wyprawki.:tak::tak::tak:

Dorotko!
Ja rowniez naleze do szczupłych przed ciaza wazyłam 50kg.170cm wzrostu.dopiero teraz zaczynam porzadnie przybierac na wadze.Moj brzuszek był widoczny koło 5msc-no teraz robi sie coraz potezniejszy z dnia na dzien:-).Takze sie nie martw,to jest indywidualna sprawa jak napisały dziewczyny takze spokojnie masz czas.:tak:

A no i jestesmy tu poto zeby sobie pomagac,radzic na wzajem itp.takze spoko;-):-D:happy:

dzięki Dziewczyny!:-D to teraz musze spokojnie czekać kiedy i mi zacznie rosnąć brzuszek!! juz sie nie mogę doczekać!!:laugh2:

A co do lekarza ivka 76
to sie jeszczenie zdecydowałam. u tej Twojej lekarki nie byłam, a do Zabielskiej juz podczas naszej rozmowy bylam zarejstrowana,wiec ide do niej w środe!
tak szczerze mówiąc to nie miałam teraz czasu, bo sesja w peni ( właśnie wróciłam z egz! )ale musze się nad zmianą poważnie zastanowić! w końcu chodzi o moje dziecko!!!

a wiecie może kidy zamykają który szpital? bo z tego co wiem to na kamińskiego remonty mają jakóś latem, ale nie wiem dokładnie kiedy. a na chałubińskiego?

dorota
co do szpitala to w 2006 Kamieńskiego zamykali od 1 lipca, nie wiem czy to jest regułą, ale jak tam zadzwonisz to ci napewno powiedzą:tak:
co do brzuszka to u mnie długo nie było widać, tym bardziej że na początku ciąży schudłam 6 kg, a płeć dziecka poznałam dopiero na 3d:-)

no i pytaj, nie krępuj się, każda z nas to przechodziła, chciała wszystko wiedzieć, zresztą teraz też zadajemy często pytania odnośnie dzieciaczków. W końcu kto pyta nie błądzi;-):-)

super!!

dzięki!!

ja schudlam trzy kilo, a przy moich 180 cm i 57 kg, to ta roznica jest widoczna!! :szok: przynajmniej tak mi wszyscy mówią!

jeśli chodzi o usg 3d to oprócz przyjemności dla rodziców ma ono jeszcez jakieś konkretne zastosowanie? kiedy najlepiej je robic?

Jesli chodzi o 3D to glownie chodzi o przyjemnosc rodzicow. Niby mozna wtedy wykryc jakies nieprawidlowosci, ale jak jest dobry lekarz i dobry sprzet to na zwyklym usg jest w stanie sprawdzic wszystko. Jesli chodzi o czas, to z tego co pamietam to ok 18-20 do 22 tygodnia polecaja robic takowe. Ale najlepiej zadzwonic i sie dowiedziec wszystkiego tam gdzie robia. Ja bylam cala ciaze pod opieka MEDIKONCEPTU na Krzyckiej i moge goraco polecic. Ale wynikalo to tez z faktu, ze mam najblizej. Polozne i lekarze sa rewelacyjni.

Mamusie z Wrocławia :) poszukuje bardzo dobrego pediatre dla mojej 4-miesiecznej Dorotki, najlepiej taki, co przyjmuje prywatnie ale ma praktyke w szpitalu albo klinice. bardzo dziekuje za pomoc :-)

reklama
Mamy z Wrocławia - poszukuje bardzo dobrego pediatre dla mojej Niuni. najlepiej takiego z praktyka w szpitalu albo klinice, ale tez z prywatnym gabinetem. dziekuje za pomoc :)

Do góry