reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

images

Piszecie tak o swoich ciążąch.....niby słodkie na dziewczynke a u mnie było całiem odwrotnie ja wszystko co kwaśne słone i pikanrtne...a, że u mojej cioci kiszą kapuste w beczkach poszłam ze szklanką aby nabrać soku i tak pilam jak herbate wszyscy sie krzywili!!!
Ja uwierzcie ani razu nie miałam mdłości ani wymiotów normalnie czułam się tak jakbym nie była w ciąży!!!Gdyby nie brzuch...no i bardzo bolesny poród!!!

reklama
wisienko, toż to jak kichnięcie ;-) Za lenką życzę WAM, Nam kobietki wszystkiego najlepszego :-) i dużo zdrowia :-) i oby panowie Nas doceniali :-)

Ja właśnie przed chwilą zastałam armagedon w łóżeczku. Jak wstała, wysadziłam ją do sedesu- zrobiła siusiu, a potem wsadziłam ją do łóżeczka i poszłam prać pieluchy (pralka zepsuta). Po kilku minutach przychodzę, a tu...cała w g...nawet na czole miała!
Ale przyznaję się- moja wina, bo ona zawsze musi dwa razy rano. Niezależnie czy to siusiu czy kupa, a ja ciągle o tym zapominam. Najgorsze jest to, że ona sygnalizowała to, a ja to zignorowałam...:zawstydzona/y:
Teraz będę pamiętać.

Ja z Lwną chyba możemy przybić piątkę, bo tez nie miałam żadnych wymiotów ani nudności i też najczęściej ciastko zagryzałam ogórkiem kiszonym, hihi i też mam dziewczynkę, więc może coś w tym jest, może przypadkowy zbieg losu, a sam poród mało bolesny, jedynie bóle przedporodowe były okropne, bo krzyżowe, a młoda była monitorowana, więc za bardzo ruszać się nie mogłam. Już po dwóch minutach mówiłam że chcę drugie dzieciątko, bo znajoma mnie straszyła, że jak urodzę to mi się odechce i nie będę mówiła o następnym, ale u mnie tak nie było. Pozdrawia Wszystkie babeczki i dzieciaczki :)

U mnie tez w planach jeszcze jedno, wkrótce po tym, bo niewiele czasu mi zostało na ciążenie. Mam nadzieję, ze kolejna ciąża będzie jak ta pierwsza bezobjawowa prawie.

witam:-)

Wisienka pociesz sie tym ze drugi porod jest szybszy:-) ale czy mniej bolesmy to nie indywidualna sprawa bo moj np. byl mega szybki(2porod) bo o 23 bylam w szpitalu z rozwarciem na 7cm a o 1.05 moj brzdac byl na swiecie tylko ze mnie bolalo duzo bardziej niz przy pierwszym porodzie ktory trwal od pierwszych boli do urodzenia 4,5godziny.Drugi moze byl bardziej bolesny dlatego ze taki szybki nie wiem??

Dora ja tez po pierwszym porodzie mowilam ze chce miec drugie dziecko a wszyscy sie dziwili.po drugim porodzie zmienilam zdanie ale teraz znowu chce trzecie:-) tylko nie wiem czy naturalnie bym chciala rodzic i czy warunki finansowe pozwola??

Dzień dobry wszystkim wrocławskim mamom i przyszłym mamom :-) Z rzadka się tu udzielam.
Mam takie pytanko - gdzie chodzicie w taką piękną pogodę na spacerki? To znaczy ja wychodziłam i zimą jak nie było silnych mrozów, ale teraz widzę, że dużo więcej mam z dziećmi chodzi. Może się gdzieś mijamy na spacerach i nawet nie wiemy?

reklama
Dzień dobry wszystkim wrocławskim mamom i przyszłym mamom :-) Z rzadka się tu udzielam.
Mam takie pytanko - gdzie chodzicie w taką piękną pogodę na spacerki? To znaczy ja wychodziłam i zimą jak nie było silnych mrozów, ale teraz widzę, że dużo więcej mam z dziećmi chodzi. Może się gdzieś mijamy na spacerach i nawet nie wiemy?

ja Partynice a Ty? poza tym witaj:-)

Do góry