Majja na pewno sama szukałaś artykułów na ten temat i czytałaś niejeden, ja bym została przy tym co ta babeczka napisała
Niemowlę: Męskie sprawy - Pielęgnacja- Rodzice.pl
Przede wszystkim nic na siłę, zacząć od lekkiego masażu i delikatnie ściągać. Tak mi się wydaje, nie wiem, nie mam synka, ale mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane i tego wypróbować ;-)
Aurelka sporo

Przede wszystkim pytanie, czy w Twoim szpitalu: jest kąpiel, kto kąpie i czym kąpie.
U mnie kąpały położne (ew. praktykantki, ale chodzi o to samo), kąpiel była codziennie, "obowiązkowa" i do kąpieli i pielęgnacji używano szpitalnych kosmetyków, w tym przypadku nivei.
A więc mnie był potrzebny tylko krem na wyjście, miałam też dermopanten na pupkę w razie co, choć mi tam powiedzieli, że takim maluchom to nie ma sensu niczym smarować, bo to jeszcze naturalna ochrona. Nic jej się nie robiło, to nie smarowałam.
Ale w domu już smaruję przy zmianie pieluszki.
Próbki dużo nie zajmują, to możesz brać, choć ja bym się chyba skupiła na próbkach z tej firmy którą najbardziej chciałabym używać. Takie jeszcze wtrącenie: warto używać kosmetyków z jednej serii, a nie krem od jednych, oliwka od drugich itd., bo jak jest uczulenie czy sucha skórka to ciężko potem rozkminić od czego