reklama

Mamuski grudniowe

reklama
kasia s ja nie odciągam skórki jeszcze... ale dokładnie myję wokół. Dziś idę do pediatry z małym tak kontrolnie i rozwiać wątpliwości więc zapytam :)
adgama jak mnie przyziębienie łapało to lekarz na gardło polecała tantum verde własnie ale w sprayu a na katar otrivin... ale ja w koncu nie korzystałam bo mi przeszło od rutinoscorbinu.
betiks powodzenia na jutrzejszych wizytach
bulkaasia dobre wieści że rana się goi :)
ja już nie wiem.. niby w książce któą mam piszą że dziecko wpada w rytm między 6 a 12 tygodniem życia a mój Antoś dalej nieustabilizowany a dziś kończy 2 miesiące :) raz zasypia w łóżeczku - fakt trwa to z godzinę - a innym razem noszenie na rękach nic nie daje... wczoraj usypiałam go 2 godziny w łożeczku- bez skutku i następne 1,5 godz spacerowaliśmy po domu i nic... w koncu zgłodniał wiec dałam cyca i dopiero zasnął ale już nie kłądłam go dołóżeczka bo jakby się obudził to bym w ogóle nie spałą wiec spał z nami cała noc... ale muszę go przyzwyczaić do łóżeczka przynajmniej na początku nocy bo nie bardzo mam jak się wykąpać (bo jak jest śpiący to u m mu nie pasuje) a o przytulankach z mezusiem to już nie wspomnę ;p

liwus ja polecam espumisan w kroplach... podawałam tylko delicol oprócz espumisanu ale marne efekty przynosił... z espumisanem jest dużo lepiej... a tego windi nie stosowałąm ale moja mam mnie namawiała żebym własnie termometr Antosiowi w pupę wsadzała ale jeszcze sie nie odważyłam
ciril po to tu jesteśmy żeby też wysłuchiwać swoich smętów ;) jak Ci źle to pisz Kochana a my Cię "wysłuchamy" i postaramy się wesprzeć... ja przyznam że mimo iż nie przeszłam tego co Ty też mam czasem takie myśli. Co by było gdyby... czasem te myśli są dość dręczące ale nie możemy się dać zwariować i gdybać bo do niczego dobrego to nie prowadzi, tylko się przez to denerwujemy niepotrzebnie... także głowa do góry!

Ostatnia edycja:
liwus ja polecam espumisan w kroplach... podawałam tylko delicol oprócz espumisanu ale marne efekty przynosił... z espumisanem jest dużo lepiej... a tego windi nie stosowałąm ale moja mam mnie namawiała żebym własnie termometr Antosiowi w pupę wsadzała ale jeszcze sie nie odważyłam

No ja z termometrem się trochę boję że za daleko wsadzę. Starszak nie miał kolek więc nie mam wprawy w tym. W szpitalu tylko położna wsadzała dziecku mojej sąsiadki z pokoju. Wsadzała jej taki cewnik/rurkę ale ja się boje z termometrem działać. Także chyba kupię to windi na początek a potem jak nabiorę wprawy to może spróbuje termometrem :happy:

Wrócilismy ze spacerku, kupiłam herbatkę ułatwiającą trawienie firmy HiPP, czy któraś z was stosowała? Mały wypił 40ml i teraz tak się wypróżnił, że wszystko włącznie z nim do prania;-) i nie prężył sie przy tym więc może to bedzie ten "złoty lek" dla niego. Tylko nie wiem jak często mozna ją podawać i kiedy najlepiej bo nic nie jest napisane na opakowaniu.
Codziennie od paru dni boli mnie głowa...a całą ciążę był spokój:tak:
Co do nosidełka to my kupilismy coś takiego:
41f6%2BC1qeuL._AA300_.jpg

bulkaasia my stosowaliśmy tą herbatkę ale Antoś nam ją oddawał zaraz po wypiciu więc ją odstawiliśmy... podaje się według potrzeb, tego raczej nie można przedawkować :). W sumie to zapomniałam że mam ta herbatkę i chyba spróbuję mu ją podać.. może teraz lepiej ją przyjmie...

Bry:-)
U nas prezenia ciag dalszy.. Naszczescie teraz w dzien to moze noc spokojna bedzie.... Polozna byla, mala prawie w 3tygodnie kilogram przybrala i mozliwe ze to dla niej za duzo bylo.. Dlatego nocami sie meczy. Mam pic co drugi dzien herbatke z hippa koperkowo-rumiaankowa, lub sprobowac ddac wody lub wziac sobie espumisan. A herbatke mam pic co drugi dzien zeby jej za bardzo nie odgazowac i nie wprowadzac tzw"sztucznych kolek"
Moze to byc tez od witamin. Dzis dalam rano (wccxsniej wieczorem dawalam) zobaczymy co noc nam ptzyniesie.
Przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam sily juz.

na kolkę to espumisan, bobotic, esputicon, infacol - wszystko jeden ma składnik.

Na nie dajace się wyleczyć odparzenia - Tormentiol przy każdej zmianie pieluchy, max. co 2 h. Wiktor tak miał. I polecam wtedy pieluchy Bella - są bawełniane. Inne mają te kulki wyłapujące wilgoć i Wikuś miał na nie uczulenie:-(

Też przymierzam się do kupna nosidła - chusta to jednak nie dla mnie... wkurzają mnie te wiszące końce, z Wiktorem nie dałam rady...
Dziewczyny... dziękuję...

reklama
Kupiłam espunisan zamówiłam w aptece wendi :happy: Na razie nie zapeszając Mała spokojnie je i śpi. Zobaczymy jak będzie w nocy. Ja już ledwo siedzę chyba pójdę zaraz do wanny a potem spać.
Byłam u Starszaka na zebraniu i na warsztatach :happy: Wyglądam i czuję się jak zoombi ale dzień się kończy na szczęście :-)

Termentiol używaliśmy u starszaka ale nie był jakiś rewelacyjny, przy dużych odparzeniach najlepszy rezultat dało wietrzenie i mąka ziemniaczana :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry