Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej :)
Własnie wróciłyśmy ze spaceru, pogoda zwariowana ale na spacer idealna, to ponad godzinę nas nie było :) Mała usnęła w wózku aż szkoda było wracać ;-)
Zaliczyłyśmy dziś i zimę z padającym śniegiem i wiosnę z pięknym słońcem :-D
Czekam na brata z obiadem, dziś pieczony kurczak z ziemniaczkami i kapustą pekińską, a potem faworki.

A my na szczepienie jutro, znowu będzie płacz przy wkłuciu :-( ale ciekawa jestem bardzo ile waży to moje szczęście :-)

reklama
czesc dziewczyny:)
nie pamietam ktora z was ale ktoras na pewno wkleila link z youtube ze szkoly rodzenia o uspokajaniu niemowlat:) u nas rady pana doktora swietnie sie sprawdzily:)zaczelismy wojtka zawijac w kocyk tak jak tam radzi i nasze dziecko w koncu spi w lozeczku, no moze nie cale noce, ale juz dwie cale przespal i wczorajsza do polowy, ale dzis spal z nami bo wymiotowal mi wczoraj;/ sasiadki synek jest miesiac mlodszy i tez wymioty mial ale i biegunke to pojechala znim dzis do lekarza ale pow ze to takalekka infekcja jelitowa moze byc ale i tak nic na to nie ma, wiec dopoki dzieko je, pije siusia i nie goraczkuje to nie trzeba od razu rwac na szpital, trzeba obserwowac i przeczekac, podobno teraz ta jelitowka wszedzie:(
zapomnialam sie ost pochwalic ze u mnie juz pierwsza @ byla:p:( brzuch bolal jak jie wiem, i juz wiem ze to co mowia ze po ciazy boli mniej to w moim przypdku sie nie sprawdzilo;/
wrrr
az tramal wzielampierwszego dnia bo tak sie z bolu wilam ze nie dlaam rady malego trzymac na rekach;/
maja a nie wiesz do kiedy ta promocja w smyku? moze bysmy sie dzis wybrali ale nie wiem czy jeszcze jest zebym na darmo nie pojechala:p

ja na kolki podaje delicol i odkad go uzywam to jest duzo lepiej:) fakt ze maly nie ma stwierdzonej nietolerancji ale ukurat to nam pomaga bo te infacol i espumisan itd nie pomagaly;/
ja jutro robie mini paczki z serkow homogenizowanych, pysznosci!!mowie wam:) przepis prosty jak nie wiem:) wpiszcie sobie w google:) szybko sie smaza:)
dziewczyny jak wasze rozstepy?czym smarujecie?>pomaga ktorejs z was cos tak ze zaczynaja znikac?

adgama zycze udanej imprezki:)

jesli ktoras tez robi chrzciny w ten weekend a ja nie doczytalam to rowniez zycze aby sie udaly:*
buziaki dla maluszkow:*

viv a ta pekinska to z niej jakas salatke robisz? bo moj małż to robi taka fajna:) pekinka poszatkowana, starta marchewka, pomidory w kostke, starte jablko, cebula w kostke, sol, pieprz, majonez, sok z cytryny...mniiaaam:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Naty to u nas pekinka jest ze startą marchewką i cebulką, przyprawy + majonez, również pyszna, choć Twoja wersja z jabłkiem i pomidorami podoba mi się bardziej, brat niestety nie lubi pomidorów, ale można by mu było odłożyć, tylko nie chce mi się już po pomidory wychodzić... ale następnym razem jak nie zapomnę to będzie taka wersja :-)

Adgama refluks powinien stwierdzic gastrolog. U nas niestety stwierdzili go tylko po wywiadzie ze mna. W irlandii nawet usg brzucha nie zrobili. Dopiero w Pl robilam usg brzuszka i wyszlo ze faktycznie zarzucana jest trsc zoladka do przelyku.
Tu chodzi glownie o to ze tez zwieracz zoladka nie jest dobrze wyksztacony i przepuszcza pokarm, dlatego dzieci ulewaja a czasem wrecz chlustaja, moja mala potrafila chlustac przez nos, a jak mielismy ja w pionie do odbicia to nam za plecy chlustala, ze na podloge lecialo.

Dzis juz sie odmieniam z babcia na pokoje, nie dosc ze na tym drugim lozku sie nie wysypiamy, bo bola nas plecy, to jeszcze mi dzis powiedziala, ze mu wiecej jesc dawala, tylko ze ona nie kojarzy chyba ze takie malutkie dziecko to zje tyle ile mu dasz...takze koniec tego dobrego.
W nocy maly jej plakal, bo zrobil kupke, ja nie wiedzialam, ale slyszalam placz wiec wstalam, pytam sie jej czemu placze, a ona z pretensja do mnie, a co ty myslisz ze ja ci dziecko zarzynam? :szok: Wkurzylam sie ze nie wiem, no i dzis juz spie z malym. Nie bede sie wysypiac, ale to ja sie bede nim opiekowac, poza tym te 3 dni na regeneracje mi starczyly.
Synek kupke zrobil zielona, ale to chyba po wymieszaniu dwoch mlek, zobacze jakie beda nastepne, jesli tez zielone to wroce na stare mleko, moze meczyl sie przy kupie, ale byly ladne.

basia no właśnie mojej też się czasem tak chlusta :baffled: czyli trzeba by było jej usg brzuszka zrobić, ale wkurza mnie gadanie pediatry, że to normalne jeśli przypiera na wadze. w przyszłym tygodniu pójdziemy do lekarza to mam nadzieję że da skierowanie na usg a jak nie to najwyżej prywatnie zrobimy

Ale co innego chlustanie a co innego ulewanie... chlustanie to takie pod cisnieniem, na odleglosc, a ulewanie to male ilosc pokarmu. Moja ulewa, nie po kazdym karmieniu, ale co drugie tak, a jak nie ulewa to ma czkawke:blink:

Hej,

Naty to nikt od nas nie wkleił tego linku tylko ktoś z innego forum, też oglądałam ten filmik i też korzystam z tych rad, dzięki nim bardzo łatwo uspokoić dziecko, a zawijam tylko na noc, ale nie w kocyk tylko w rożek, może nie sypia dłużej, bo jada mało ale często, za to błyskawicznie usypia

reklama
ciril wiem, wiem ;-) nie martwiłabym się gdyby to było takie zwykłe ulewanie w małych ilościach. chodzi mi właśnie o to chlustanie pod ciśnieniem.

Do góry