reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

eni nie myśl o nosidełku, chusta jest ekstra, jak ja się nauczyłam ( no może nadal uczę ) zawijać to każdy da radę;-) i szkoda że tak późno odkryłam to cudo

reklama
vivienne super ten polarek... :) moż i ja bym sobie sprawiła? tylko nie mam pewności czy Antonio będzie chętny na spacery w chuście wiosną... On to po tatusiu nie lubi być skrępowany... a ja go tak na siłe próbuję przekonać. Reakcje ludzi - super :)
basia mój Antonio tak chrząka/pokasłuje i się zastanawiam czy to normalne...

a dziś mi troszkę wymiotuje. Nazywam to wymiotuje a nie ulewa bo robi to już nieco przetrawionym pokarmem i oddał mi takie zżelone jakby z dużą ilością śliny, półprzeźroczyste... możliwe żeby się tyle śliny nałykał?!:szok:

my dziś 3 miesiące kończymy i Antonek nie mógł zasnąć smiał się w głos jak mu śpiewałam a jak przestawałam to zaczynał się złościć i płakać... ale zasnąć nie chciał... zaczęłam z nim skakac po domu co tez go rozbawiało do rozpuku... mówie Wm jaki fajny sie robi :) ale w końcu go ujarzmiłam;-)

Madlen wszystkiego dobrego dla Antosia z okazji 3 miesięcy! Teraz to dopiero będziemy mieć frajdę jak położymy obok siebie nasze dzieciaczki :-) Marycha też już taka "kumata" :cool2:
Myślę że na wiosnę polubi bardziej bo to jednak mniej ciuchów i tego wszystkiego ;-) Marysia mi zakwękała tylko na początku ale obyło się bez płaczu, potem się gapiła w lustro co się dzieje a zamotana całkiem, usnęła... :rolleyes2:

Witajcie kochane.

Moja ciorcia tej nocy o 3 nad ranem walenla takie kupsko ze hej. Musialam ja przebrac i oczywiscie cyca jej sie zachcialo. Pozniej pobudka o 6 a pozniej juz standardowo co 2 godziny. Nie powiem zeby, jakas super wyspana byla.

Po poludniu idziemy wybrac menu weselne, bo w sierpniu nasz slub i wesele. A pozniej wpadamy z wizyta do kuzynki eNka.

Co do ciasta marchewkowego to ja tez raz pieklam wyszlo pycha. Chyba na przyjazd moich rodzicow upieke.

Aurelka twoja mala to maly spioszek, fajnie macie

Vivienne to wesoly spacerek mialyscie

Noukie ale Milo pieknie wazy, duzy chlopak sie z niego robi

Eni ja mam takie nosilo- chuste Caboo
Close Ekologiczne Nosidło Caboo Beżowe
Latwo sie zaklada a dziecko siedzi podobnie jak w chuscie. Ja jestem bardzo zadowolona.

4madlen buziaki dla Antosia w trzymiesiecznice

viv super reakcje, oby tylko takie były :tak:A ja się wpieniłam. Około 14 był pod moim domem kurier siódemki (moja przesyłka z Lulajbaby), powiedziała mi córcia, bo zobaczyła przez okno. No to ja zakładam polar żeby wyjść do niego zanim zadzwoni, a ten odjeżdża :wściekła/y: Nawet nie zadzwonił do mojej furtki :angry: A tu jest tak, że numer jest na jednej części domu ('seksowni' sąsiedzi), a na drugiej w której my mieszkamy nie. Ale jest podzielony numerycznie dom na 1 i 2 i u nas jest 3\2 i adres na skrzynce jest; i dzwonek jest i numer tel do mnie też patałach miał :wściekła/y::angry: No to ja za tel dzwonię do firmy i mówię jaka sprawa, a pani, że może do sąsiada przyjechał inny kurier z paczką dla niego (tiaa, jasne), powiedziałam, że wątpię. Pani powiedziała, że zaraz do mnie kurier zadzwoni żeby się umówić. I czekałam jakieś 3 godz :szok::crazy: W końcu sprawdzam status przesyłki i widzę co? doręczona!!!:wściekła/y::wściekła/y:Tylko kurde ja jej nie mam. Więc znowu za tel i dowiaduję się, że kurier zostawił przesyłkę pani Lewandowskiej, a takiego nazwiska nie znam :angry: Potem, że to spod nr 6 na przeciwko dom. A tam nikogo w tej chwili nie ma, męża też jeszcze nie, bo dziś w przedszkolu zebranie rodziców. I trafia mnie, że to ja muszę szukać gdzie jest moja paczka, bo ****** kurier nie raczył zadzwonić i chociażby spytać (gdyby mnie faktycznie nie było) czy może zostawić u pani takiej czy srakiej mojej przesyłki :wściekła/y::angry::angry: Głowa mnie ćmiła, a teraz już boli z tego wszystkiego. Już drugi raz problem z siódemką, jakoś z innymi firmami nie mamy problemów i kurierzy potrafią trafić czy zadzwonić. Patałachy jedne. Uch, wyżaliłam się, ochłonę jak będę miała w końcu swoją paczkę, po którą wyślę męża jak wróci, bo nie wiem czy łaskawa sąsiadka się pofatyguje.

4madlen ja już ;-)

Ostatnia edycja:
4madlen, głos poszedł ;-) a kupiłaś w końcu tamtą licytowaną? u nas niedługo też ta moja za krótka na P. będzie i będziemy szukać jakiegoś pięciometrowca

Betiks dlatego ja zamówiłam pocztą, bo przynajmniej jak coś to awizo a poczta za rogiem, a na tych kurierów to można całe dnie czekać, do mnie raz zadzwonił jak nikogo w domu nie było, że nie ma gdzie zostawić bo jest tylko jedna sąsiadka która nie chce przyjąć paczki i musiałam go na drugi dzień umawiać, kilka razy przyjechali dopiero po 21!!! I tylko raz jeden w życiu dostałam rano smsa od firmy że między 12 a 14 będzie kurier, czy pasuje czy zmieniamy termin dostawy. A mimo że to ekonomiczny był przyszło po dwóch dniach, szybciej niż ostatnio priorytet :confused:
Kciuki żeby się znalazła jak najszybciej :)

Ostatnia edycja:
Hej. u nas jak zwykle. Na dodatek między D. też nie za dobrze ...
Byliśmy na usg bioder, wszystko ok. następne ze 3 miesiące( a nie wcześniej ma być) Wikuś bardzo grzeczny był.
W aucie oczy ogromne i ciągle patrzył na fotel, u pani doktor zainteresował go bardzo aparat do usg nie ruszało go nawet jak go obracałam.
Tylko wkurzał się przy ubieraniu kombinezonu, nie cierpi go.

Ja też po wizycie u gin. Wszystko jak to oceniła na piątkę.
Ściągała mi ostatni szew . Nie potrzebnie tak panikowałam, zapomniałam że badanie u niej kompletnie nie boli nawet nie czuje jak bada.
A zrobiła mi usg wewnętrzne, normalne badanie plus jeszcze czymś przeźroczystym sprawdzała tzn. do środka wkładała nie wiem co to
Odnośnie antykoncepcji to nie jest za pigułkami niby można podczas karmienia ale jednak to jakaś chemia i maluch to je. Kolejna wizyta za pół roku wtedy cytologia też.

Wikuś dalej wyje. Ja non stop ryczę i tylko szukam nowych przyczyn.
Od tego stresu boję się o pokarm :(

Fiolka, a może masz od kogo pożyczyć chustę i spróbować..? Może to głupie, ale działa w prawie połowie przypadków płaczliwych dzieci...

reklama
A probowalas ciasno otulac malego i kolysac? Moja mala czasem sie tak drze jak ma za duzo bodzcow albo jest bardzo zmeczona i nie umie zasnac.
on właśnie tak ma wtedy wyje. Ale tu nie pomaga nawet noszenie na rękach :( Otulanie działało ale to by musiałby być ciągle "związany" :no:

fiolka pozwol ze sie wtrace a powiedz mi czy malenstwo twoje nieorzegina sie tylko na jedna strone czy sie wygina w literke c?
chyba tylko w jedną ale nie wiem która bo robi to rzadko

Clodi współczuję, wiem co przeżywasz. Ja prawie mdlałam jak mi małego kuli w szpitalu (welfronu nie mogli założyć, miał 13 dni męczyli go pół godziny wszystkie chyba żyły a i tak się nie wkuli)
nasz też ciągle nie zaszczepiony....

oj nas już siły opuściły :-(a małego nie mam komu zostawić więc cóż słyszę go non stop.. czasem z psem wyjdę. Położna nam jakby dała do zrozumienia że jest od rzeczy raczej zdrowotnych nie wychowawczych bo jej nawet mieliśmy film pokazać co mu się dzieje ale nie chciała.
on by mógł w ogóle nie spać ale gdyby nie wył, on całymi dniami płacze aż się zanosi, na przykłąd teraz

Fiolka, a może masz od kogo pożyczyć chustę i spróbować..? Może to głupie, ale działa w prawie połowie przypadków płaczliwych dzieci...
własnie mam. nie wiem chyba spróbuję bo co mi zalezy :-(ale on na rękach nawet się nie uspokaja

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry