reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

witam sie niedzielnie:)
obiad gotowy, malz dzis serwuje:p bo ja kaleka^^
wczoraj bylismy na imieninowym grullu, bo 27 bylo wladyslawa-a wczoraj piotra i pawla, bylismy u moich dziadkow bo dziadek wladyslaw a dzieci mojej chrzestnej to piotr i pawel no i moj malz piotr to jedna wielka grillowa impresska byla:p

adgama no nasz wojtek tez sie czasem na wozek gniewa i musimy go niesc:D

wiolka no i chwala bogu ze wojtusiowi nic sie nie stalo, ja jakos, bolesnie, ale jakos przezyje te rozcieta reeke....dziekujemy, raczkowanie caly czas jest glownym watkiem dnia wojtusiowego, cwiczy uparcie:) a co do jelitowki to okropienstwo;/ oby juz tego dzieci naszen nigdy nie mialy:) ale to takie paskudztwo ze z nikad sie pojawia i nie ma jak uniknac, ja na rota nie szczepilam ale moja szwagierka tak a i tak jej synek mial juz dwa razy

u nas dzis pogoda paskudna takze ja nawet wojtkowego dzis nie popiore bo nie wyschnie;/

andzia dziekuje, no wlasnie dobrze ze udalo mi sie obronic wojtusia:) u nasd do przekrecania na brzuch posluzyla mata edukacyjna taka ze sloniem z szeleszczacymi uszami na srodku tej maty.. a ze szeleszczace ciekawilo mlodego to sie obracal bo chcial za te uszy ciagac:p

zycze wam milej niedzieli!!:)

reklama
Adgama niedzielnie więc w klimaty rodzinne wszystkie poszły,zrobiłam prania ale szału nie było dziś kropiło od jutra chce upały:sorry: Naty dzielna jesteś,matka dla dziecka wszystko zniesie,dzieci nasze maja swych aniołów stróżów:tak: Ja nie szczerpiłam na rota dlamnie to przereklamowana szczepionka:sorry:to super ze doskonali swoją nową umiejętność:tak:
U mnie dziś Juli wciągła całą miske rosołku strasznie go lubi co niedziele je po obiedzie wszyscy się zdrzemnęliśmy bo u nas pogoda srednia i kropiło a teraz grilla pdpalamy.Mała wykąpana i zaraz ją karmie i lulu Nastka zemną malowała paznokcie jej też musiałam wymalować i też ją niedługo do spania wrzuce:-)

Witajcie!
U nas weekend jak zwyle pełen planów i wydarzeń, dobrze, że od jutra mąż ma urlop to może troszkę odpoczniemy :) w domu zostajemy ale zawsze to razem :) na wakacje nigdzie się nie wybieramy, bo z kasą średnio - więc tylko w sierpniu mąż zawiezie nas do PL i tam zostaniemy z Leną jakiś czas.

Naty - ale sobie narobiłaś, a najgorsze, że to tak z niczego w sumie... a prawa ręka też niefajnie - jesteś praworęczna? W każdym bądź razie jak najszybszego powrotu do sprawności!!!
Ja skończyłam anglistykę a potem tutaj zrobiłam hungarystykę - trochę uczyłam, trochę jako tłumacz pracowałam :)
Zdrówka też dla Wojtka i całej rodziny - mam nadz, że już jelitówka przeszła
U Leny skóra już dobrze, polecam Emolium na potówki :)
Jutro będę mieć chwilę to wrzucę przepis na chlebek :)
Piękna waga Wojtusia :) masz co dźwigać!
Adgama - a w nocy jak często się Wiktoria budzi?? Czy przesypia Ci całą noc? (jeśli tak, jak to zrobiłaś :)?)
U nas Lena zaczęła więcej leżeć na brzuchu odkąd zaczęliśmy jeździć na fizjo, a tak to wcześniej też mimo tego, że nie lubiła, to ją kilka razy dziennie sama kładłam, chociaż na minutę-dwie...
Andzia - trzymam kciuki za ćwiczenia :)
Super, że miałaś chwilę dla siebie i naładowałaś baterie na następny dzień
Wiolka - u nas Lena też w szczebelki nóżki wkłada ale jak ma ochraniacz to się wścieka, że nic nie widzi - w łóżeczku tylko bywa w ciągu dnia :)
A Nastka, widzisz, pannica Ci rośnie :)

Zmykam nyny, do jutra!

AsiaBp u mnie Julita w łóżeczku śpi w nocy więc jej nie przeszkadza ochraniacz a wciągu dnia śpi w turystycznym na dole nie chce mie się jej nosić do sypialni pozatym ona często ma np. dwie lub jedną drzemki 20 min w ciągu dnia wiec nie opałacałoby mi się jej wynieść na góre i wracać po nią za chwile:sorry:kiedy się do polski wybieracie? Elak gdzie jesteś?

Wiolka Wikuś miał miać cystografię już 3m temu ale miał ciągle złe wyniki a posiew do tego musi być jałowy a to o czym piszesz to nie wiem co to za badania

Naty dzięki za komplementy
a głosowanie nieaktualne już zaraz to kasuje;-)
współczuję tego wypadku Twojego dobrze że nic poważniejszego :baffled:

Nie wiem co jeszcze.
U nas nocki ostatnio daremne Wiki budzi się często 3-4 razy :/ a odlepić go od cyca cięzko

hej:)
bylam dzis w szpitalu na zmianie opatrunku, rana sie dobrze goi, pani pochwalila hehe:D w piatek jade na przerzedzenie szwow, znaczy dobrze:)
u nas dzis rano bylo pieknie a teraz sie popsulo i zino, wieje:( po poludniu maja przyjsc tesciowie bo maz mial te swoje imieniny no i chca wpasc na kawe.. boze kiedys bylo tak fajnie, od swieta ich widzialam a teraz.. ciagle sie wpychaja odkad siostra piotrka sie daleko wyprowadzila a my w tej samej miejscowosci i tak nas nawiedzaja.. malz tez nie bardzo zadowolony, nie mial nigdy z nimi za dobrze wiec nie jest jakos arcy szczesliwy ze tak wpadaja a najgorzej nas wkur.......a ze oni tak i bez zapowiedzi potrafia!!co za ludzie..ech.. dobrze ze mam reke mniej sprawna to nic nie szykuje, haha, malz powiedzial do tesciowej zeby ona jakies ciasto upiekla^^ciekawe czy cos zrobila.. jej dac to fajnie ale jak cos sie od niej chce to juz dupa:(
wiola a jak w jakiej formie podajesz Juli rosol?ja wojtkowi probowalam wczoraj dac ale stwierdzil ze za rzadkie i wypluwal:(
asia to tez znasz ciekawe jezyki:) no wlasnie jestem praworeczna wiec ciezko z niektorymi sprawami^^zdrowko wraca, wojtusiowi juz przeszlo, dziekuje:*
a nosic, tak, oj mam co:) czekam na przepis:) dzieki za rade o emolium na potowki, jak beda to skorzystam z porady:)

fiolka no coz, ja za pozno dojrzalam to o glosowaniu:(:D

jakos tu pusto ostatnio;/
milego dnia!

Ja tylko na chwilke bo gora prasowania czeka :(
Wiolka - do PL jedziemy w sierpniu, zostajemy kilka tyg u moich rodzicow na Podkarpaciu a maz wraca bo pracuje :( potem pod koniec sierpnia znow po nas przyjedzie - biedny, nie wiem jak on to wytrzyma bez Leny
Fajnie ze macie takie lozeczko turystyczne, my tez myslelismy, bo duzo jezdzimy, ale w sumie Lena i tak na razie spi z nami wiec juz sama nie wiem...
Naty - zaraz wrzuce przepis na chlebus
Co do tesciowej to moja niby jest ok, ale tak jak juz kiedys pisalam, dobrze ze mieszka 70 km od nas :)
Fiolka - Lena tez wciaz jeszcze czesto je w nocy...pocieszam sie ze przynajmniej laktacja mi nie zaniknie bo w nocy jest podtrzymywana :) a moze Wiktor ma teraz ten skok na 6 mcy?

Ela, Viv, Basia - jak wczasy?

A mam jeszcze pytanie do dziewczat karmiacych piersia...mialyscie juz moze miesiaczke po porodzie?? Przepraszam, jesli to zbyt intymne, ale moze ktos cos odpisze...bo u mnie caly czas cisza...niby normalne to ale tak sie zastanawiam czy nie isc do lekarza zapytac...
I tak ogolnie - robilyscie juz moze cytologie po ciazy?
Dzieki!

Czesc Dziewczyny. Mam chwilke to zagladam. My za kilka dni lecimy do Polski wiec powoli zaczynam wszystko przygotowywac. U mnie odwieczny problem to brak ciuchow na lato no i latam z synkiem po sklepach z nadzieja ze cos sobie kupie, a konczy sie tak, ze ze sklepu wychodze z kolejna zabawka albo ciuszkami dla Mikolaja:)
Adgama ja cwiczenia dostalam od Asi a ona od Eli. Jesli Ela pozwoli to moge podeslac. Basen nam niestety odwolali bo byl problem z temperatura. Mamy isc teraz w srode.
Asia ja cytologie robilam 3 miesiace po porodzie.
Kurcze, nie wiem co mialam jeszcze napisac... Dziewczyny, myslicie juz moze o kolejnym dziecku?:) My stwierdzilismy, ze od wrzesnia zaczniemy sie starac o braciszka albo siostrzyczke dla Mikolaja:) Zmykam bo prasowanie czeka.

Andzia - ja wlasnie skonczylam prasowanie, z przerwami troche mi zeszlo :)
Powodzenia w przygotowaniach do wyjazdu, doskonale Cie rozumiem jak ciezko sie zebrac, my w marcu jak jechalismy do PL po raz pierwszy z Lena to ja sie trzy dni pakowalam :) teraz przed wyjazdem w sierpniu mysle ze bedzie podobnie, ale juz bede madrzejsza i nie wezme wszystkiego tego czego ostatnio nie potrzebowalam :)
My o dzidziusiu drugim tez myslimy ale nie wczesniej niz za rok bedziemy cos kombinowac :)

Adgama - my mamy od pani fizjo kilka cwiczonek zadanych do domu a oprocz tego cwiczylam tez te od Eli i mysle ze postepy sa :) jak cos to moge Ci tez opisac te nasze i mozesz cwiczyc z Wiki

reklama
hej mamuśki :-)

asiabp wikunia zasypia około 20 (czasem przed, czasem po) i zwykle pierwsze karmienie mamy około 4-5 (czasem zdarzy się o 3:-p). ja okresu jeszcze nie miałam (swoją drogą to fajnie jest tak bez niego:-D), ja tam się tym nie martwię - jak się karmi to tak może być, że się okresu nie będzie miało. a cytologię miałam przyjść zrobić po pierwszym okresie (tak mi się wydaje, że tak mi ginekolożka mówiła:dry:)
naty to super, że rana się ładnie goi:tak: jak po wizycie teściów?
andzia hehe - tak to już jest z tymi zakupami, ale mam nadzieję, że i dla siebie coś upolujesz:happy: a ćwiczenia z chęcią przyjmę jeśli ela nie będzie miała nic przeciwko temu by mi je udostępnić. my narazie o rodzeństwo dla wikuni nie myślimy - tzn chcemy, ale jeszcze nie teraz ;-)

u nas dziś nudny dzień, a wikunia znowu przy przygotowywaniu do spania mi się spłakała - zresztą dziś po południu coś nie w sosie była.

obiadku dziś zjadła tylko z 1/2 słoiczka :baffled: resztę dałam psu, ale on też tego nie chciał - w końcu po jakimś czasie bez entuzjazmu zjadł, no ale ... :-D

edit:
asiabp to fajnie, jak będziesz miała chwilkę to poproszę o te ćwiczonka ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry