reklama

Mamuski grudniowe

Dziewczyny ale trochę empatii nie trzeba "linczować' dziewczyn które maja problem z przyrostem wagi i odważyły się tu wypowiedzieć. Naprawdę. Trochę to przykre dla mnie jest:no:
Dziecko jest dla mnie ważne bardzo pragnę by było zdrowe, ale podobnie jak Joasi ciężko mi idzie chudnięcie. Każda z nas jest inna po 30 nie jest już tak łatwo stracić kg.Przykro mi że z taką reakcją się spotkałam. I uwierzcie mi co innego rosnący brzuszek, a co innego tłuszczyk zupełnie inaczej to wygląda.
Wstałam wypiłam kawkę. Powtórka leci z barw szczęścia. Ładna pogoda u nas.

reklama
Dzień dobry :-) Ale miałyście wczoraj ciekawą dyskusję :tak: Ja o pierwszą ciąże starałam się prawie rok pomogły tabsy i mamy Mikusia. O drugiego bąbelka ponad rok i przez ten czas na różnych środkach doszło mi 12 kg w tym sama luteina dowaliła 7 :dry: Ale co tam waga czy figura. Mam wspaniałe dziecię drugie w drodze i to jest najważniejsze :tak:
Chorowitkom powiem tak: we wtorek stuknie mi 2 tyg odkąd smarkam, kocham i kaszle. Miałam od lekarza środki różne i nie pomogły. Domowe sposoby też do niczego i dochodzę do wniosku, że trzeba swoje przejść i tyle. Jakby nie ciąża to mocniejsze leki raz dwa przegonią chorobę a w ciąży nic nie wolno i trzeba się męczyć.
Zdrówka jednak wszystkim życzę :tak:
Spodnie ciążowe mam jedne. Na razie nie mam w planach więcej. Liczę na ładne lato to w sukienkach będę pomykać :tak:
Miki mi przeszkadza i znowu uciekło mi co chciałam jeszcze napisać :-D Chyba muszę coś na pamięć sobie zakupić :-p Miłej niedzieli kochane wam życzę :tak:

Dziendobry...

Nathani nikt tu nikogo nie linczuje:rofl2:

Dziewczyny mam pytanie, a propo toxoplazmozy i kotow, pisalyscie o tym kiedys, ale juz nie pamietam, mam wynik ujemny, w domu kotke no i biedna je ta sucha karme juz miesiac:sorry2: ale widze jak sie meczy i brakuje jej saszetek z mieskiem moge np taka saszetke najpierw zamrozic potem rozmrozic i jej dac, proces mrozenia zabija w razie czego te bakterie toxo????

Ja w tygodniu juz sie dobrze czulam, mdlosci byly pod kontrola;-), myslalam ze to koniec, a w ten weekend znowu mi okropnie dokuczaja:-(:-(

Milej, rodzinnej niedzieli:tak:

lolcia ja o pierwsze dziecko starałam się 4 lata. Każda ciąża na podtrzymaniu, zastrzykach i lekach. 3 razy się nie udało, 2 razy się udało ;-) i mam super córeczki ;-)
noukie tak się poczułam. Ja wczoraj tez wymiotowałam 2 razy a dwa dni był spokój, jeszcze trochę.

Noukie jeżeli boisz się surowego mięsa to trzeba dobrze umyć później rączki :tak: A od kota teoretycznie nie można się zarazić. Bakteryjki zaczynają "działać" w jego odchodach dopiero po 72 h więc czyszcząc regularnie kuwetę też się nie zarazisz. Na temat mrożenia kociego jedzonka niestety nie wiem nic bo kocurka nie mam a jak miałam to nie karmiłam karmą ;-)
Nathani więc sama widzisz jaką walkę czasem trzeba stoczyć o upragnione dzieciątko :tak: Ja też należę do osób, które nie chudną zbyt łatwo ale akurat waga jest najmniejszym problemem. I wydaję mi się, że nie ma co się martwić na zapas o figurę bo i tak matki natury nie oszukasz. Jak dane ci będzie przytyć to przytyjesz i tyle...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry w słoneczną niedzielę:)
ale debata mnie ominęła... Ja też mam problemy z wagą, przez to ze przyłam straciłam pewność siebie i popadlam w stan przeddepresyjny, wiem jak trudno jest poozbyc sie kazdego kilograma skoro nawet nie wiadomo skąd się wziął, wiem jak sie tyje z powietrza i przez kuracje hormonalne... Jeszcze w moim środowisku bycie przy kosci jest jak plama na honorze- chore to bardzo ale jak mam sie nie przejmowac wagą skoro nawet chude szczypiory narzekaja ze sa grube ( np. Moja siostra) i czuje spojrzenia ludzi, ktorzy czasem nie szczędzą komentarzy w stylu: o boze magda co się z Tobą stało?! Jestes 3 razy taka! Nie wiem czy nie zdaja sobie sprawy ze to przykre i scina z nóg, czy robia to celowo... Moze i nie wiedza ze to podloze zdrowotne ale mogliby wykorzystac zasoby swojej empatii jesli takie posiadaja... Ale do sedna: teraz dziewczyny codziennie patrze czy mi brzuch rosnie i czekam na to z radoscia:) ciesze sie kazdym kilogramem bo wiem ze nie obzeram sie i kazdy kg to po prostu moja natura ciążowa... Widzialyscie na zamknietym ze moj brzuch jest ogromny ale naprawde ciesze sie ze jest:) fakt ze za rok bede szalec zeby zrzucic tluszczyk ale teraz w ciąży odzyłam i pierwszy raz od kilku lat dobrze sie czuję w swoim ciele, czego i Wam życzę:)

No rozpisalam sie:P ide na sniadanko i dzis z meżusiem wybywamy na wycieczkę do kazimierza dolnego po koguta:))))

Piszac tego posta wczoraj o tyciu i ciazy, nie mialam absolutnie na mysli dziewczyn ktore maja problemy z tyciem wiem, ze to walka z wiatrakami moja mama walczyla cale zycie z otyloscia, wrecz przeciwnie napisalam ze wkurza mnie jak ktos ma rozmiar xs i nagle krzyczy, ze juz nie ma wciecia w talii bo malenstwo rosnie:no: wydaje mi sie poprostu, ze to bardzo krzywdzace w stosunku do tysiaca kobiet, ktore chca byc w ciazy, a nie moga:sorry2::sorry2::sorry2:

lolcia w tamtych ciążach 13 kg przytyłam może teraz też tak będzie ;-) zobaczymy.Najwięcej nabierałam w I trymestrze bo leżenie w łóżku nic więcej tylko do wc i tyle.

4madlen presja otoczenia skąd ja to znam :-)
Czekam na ruchy z wytęsknieniem.
noukie - kiedy farbujesz włoski i jaka farbę używasz?

W sumie w dyskusji jaka prowadzimy jest wiele aspektow, w swiecie jakim zyjemy gdzie bombardowani jestesmy zdjeciami mega szczuplych kobiet, a nawet sesje ciezarnych, kazda z nas widziala jak one wygladaja. Do tego rodzina, partnerzy w ogole cale srodowisko czesto nie akceptuja duzego przyrostu wagi.
Kolejna strona jest nawet zwykle kupno ciuchow co. w pl uwazam w ogole za jakis obled, bo poszlam do sklepu ja juz wychudzona po diecie a Pani mi mowi ze moich rozmiarow nie ma, a ja szukalam rozmiaru 8-10
Kobiety ktore dlugo nie moga zajsc w ciaze w ogole sa na przegranej troche pozycji bo gdy sie lecza od hormonow sie tyje, kto przez to nie przeszedl nie rozumie, I zanim jeszcze doczekaja sie dwoch kresek na pasku maja nadbagaz wagowy, a to zabiera pewnosci siebie, kobieta GUbi gdzies kobiecosc, bardzo czesto partnerzy tego nie roUmieja, I to nie jest tak ze to jest zly partner faceci kochaja piekne ciala I chcieliby miec takie w domu.
Ach duzo by jeszcze pisac, ale jak to sie mowi syty glodnego nigdy nie zrozumie;);) I nie ma co sie tu boczyc po prostu kazda z nas ma inne spojrzenie na to, ale na pewno kazda z nas nie moze doczekac sie malenstwa ktore ma pod serduszkiem

reklama
Nathani siostra ma mi pomalowac wlosy, miala w ten weekend, ale wyjechala:sorry2: zawsze chodzilam do fryzjerki i ta poprostu rozjasniaczem to robila, ale teraz chce je troche przyciemnic i tak jakis ciemny blond:cool2: moja siostra ma salon urody i tez fryzjerke, wiec u niej jakas farbe wezme;-) pracuja na farbach Paula Mitchella, lagodne farby:)

Paul Mitchell - profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - Strona główna

A Ty cos na allegro zamawialas?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry