reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej mamusiki
U nas zbliża się jesień -wstawanie o 5 rano robi się coraz ciężejsze :( Chwilowo mamy cięzszy okres.
Pojawiły się pierwsze zgrzyty w pracy, kolega z którym siedziałam 3 lata w jednym pokoju okazuje się straszną męndą - o*pie*dol*lił mnie - do czego ma prawo - ale zrobił to mailowo i uczestniczyło w tym 4 dodatkowe osoby w tym mój bezpośredni przełożony , i teraz walczymy ze sobą kto jest winny ostanich problemów i klietna .. wiec niedobra atmosfera .. w domu nie lepiej, małzonek ma teraz sesje poprawkową i nic się nie uczył przez całe wakacje wiec teraz ma pretensje ze nei ma czasu. W czerwcu wyjechałam na 2 tygodnie i miał sie uczyć i zaliczyc sesje a chodził i pił z kolegami a teraz panika, najgorsze jest to ze i tak za jego warunki zapłacimy z wspólnej kasy wiec pomimo tego , że jestem zła na niego to jak mamy tylko chwilę wolną współnie to zajmuje się malcem aby sie uczył.
Poztym związku ze zmianą pracy żegna się z kolegami i wraca w piątki o 5 nad ranem co skutkuje tym ze spi do 12 stej po czym o 14:40 musi znów iśc do pracy a te 2 godzin to chcałby się pouczyć wiec ja mam małego cały tydzien od 15-spania no i 24 godziny w weekend bo w niedziele małżonek ma nocki wiec sie musi wyspac co by małym opiekował się w poniedziałek po pracy no i pouczyć się echh
i znowu na przesuneli termin odbioru mieszkania na niewiadomo kiedy - wiec po pierwsze denerwuje się oddadzą wogóle i niestety znów jesteśmy skazani dłuzej na teścia :(
pomimo , ze nei mamy mieszkania to będziemy juz płacić pełną ratę kredytu co nas dopija finansowo ...
a ja wczoraj skrewiłam w pracy i nie ośmieliłam się poprosić o podwyższkę :( echh .. byle do weekendu może bedzie trochę lepiej :happy2:

reklama
elak glowa do gory!! musi byc czasem gorzej zeby za chwile moglo byc lepiej! u mnie tez ost bylo slabo, zlapalam jakis dol, a bo to a bo tamto ale poplakalam sobie w ramie meza i juz mi lepiej:)
paulina tez kupilismy nakolanniki ale niewypal, wojtek za szybko raczkuje wrecz biga na kolankach i one na naszych podlogach czyt.parkiet nie zdaly egzaminu bo go hamuja i sie normalnie potykal;/!

elak co do foela to mamy ten coletto sportivo do 36nkg, nieco sie kladzie, myslalam ze bedzie za malo ale wojtek spi w nim jak zarzniety:D

zania jak mam termometr do ucha i czola jednoczesnie, wystarczy zmienic koncowke ale uwazam ze do ucha lepszy a poza tym najlepszy to taki zwykly, w pupe i heja, elektroniczne lubia klamac;/
u nas wszystkie jedynki sa juz piekne duze i biale, gorne dwojki w polowie na wierzchu i dolne dwojki sie wyzynaja, tak wiec uzebienie jest:) wojtek cudak, staj przy meblach, puszcza sie i stoi, robi kroki wzdulz lawy itp. wszedzie zaglada, wszystko dotyka:) krzyczy ide ide a ost nauczyl sie kiwac glowa na tak i mowie chcesz bajke a on kiwa a mowie idziemy spac i nie kiwa haha:D

andzia i co z tymi wynikami?wiesz cos wiecej?

Elak buziak dla ciebie wiesz jak to jest z facetami z reguły mając wolny czas umieją go spędzić z kolegami na gadaniu o *******ach i popijaniu piwka biedna jesteś bo wszytystko zwalilo się na twoja glowe ale dasz rade zaciśnij żeby i pomoz m zobaczysz jak mu pojdzie sesja a po wszystkim po prostu mu powiedz ze następnym razem niech się zastanowi co jest dla niego ważniejsze spotkania z kumplami czy studia :sorry2:trzymam kciuki żeby wam w końcu mieszkanie oddali zebyscie się uwolnili od teścia i mogli mieszkac u siebie:-) wszystko się ulozy zobaczysz:tak:kto da rade jak nie ty:-)

Agugu super ze urzadziliscie pokoik i mala się rozumie dobrze z opiekunka dzięki temu możesz być spokojna w pracy;-):tak:

andzia - wiesz coś więcej ?
naty -dzięki , a co do fotelika chyba się zdecydujemy do 25 kg , bo .... napisze póćniej bo w pracy mamy monitoring :)
wiolka - czasami mam ochotę Cię wyściskać, czy ty kiedykolwiek miewasz trudniejsze dni ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agugu - fajnie ze Ninka tak dobrze zaaklimatyzowala sie w swoim pokoju :) A Ty jak spisz wiedzac ze Mala jest troche dalej. A co robisz zawodowo, jesli mozna wiedziec? To fantastyczna sprawa jak sie ma prace ktora sie uwielbia :)
Co do zebow nie martw sie, w koncu wyjda, oby bezbolesnie :) U nas wlasnie wczoraj wyszla gorna jedynka i idzie ta druga a Lena nie do zniesienia :(
Andzia - i jak??
Ela - czyli jednak do 25?? bo my jednak chyba zostaniemy przy 36 chociaz jak sobie pomysle ze ta moja drobizne tam mam wlozyc...ona sie utopi w takim duzym foteliku...

Czesc Dziewczyny. Widze, ze spokojnie na forum. A co to za watek zamkniety? Moglabym tam do was dolaczyc? JUtro ide z Mikolajem do naszej pani doktor i moze dowiem sie cos wiecej. Poprosze o skierowenie do ortopedy. Powiem Wam, ze ja mu sprawdzam te nozki codziennie i wydaja sie byc rowne. Sprawdzam jak juz spi i moge je rowno ulozyc. Sama juz nie wiem. A tak w ogole to moje dziecie zaczyna raczkowac. Bardzo sie ciesze, bo martwilam sie, ze jest ze wszystkim w tyle. I zasypia codziennie o 18, taki zmeczony wraca z zlobka, takze mama ma wieczor dla siebie. Zmykam ogladac Przepis na zycie, bo mam nagrany i oczywiscie lampka winka juz na mnie czeka:)

Asia - naczytałam się ostatnio o tych fotelikach i taki wybór, teraz tylko mam dylemat jaki do 25 ale już wiem ze nistety nie bedzie to tani wybór , trzymam kciuki za egzaminy mężą .. co to za egzaminy?
ANdzia - napisz co tam Pani doktór powiedziała. Co do zamkniętego forum to nalezy napisać troche postów i być aktywnym - zresztą wiolka ci powie dokładnie - bo ona jest teraz naszym moderatorem

A i w końcu chciałam się pochwalić - pełzo-raczkujemy , inaczej nie da się tego określić. Wygląda to jak taka gąsienica. !!!!!!!!!!!!!! i czasami uda nam się podnieść kolana i rączki - czyli niestety super mobilni jesteśmy :) a tu podłoga nie umyta , kabelki wszędzie leża półki nie gotowe .. nie wyobrażam sobie jak my bedziemy na tych 38 metrach raczkować :(

Andzia dokladnie co do watku zamknietego to zwrot do Wiolki-pani moderator naszej kochanej:*
gratuluje raczkowania mikolajowi:) moze ci sie zdawalo z tymi nozkami, pewnie mialas mamo przewidzenia a syneczek zdrow jak rybka:)trzymam kciuki:)

ela co z tym fotelem bo nie dokonczylas? coletto nie sa tak tragicznie drogie-z podobnej serii jeszcze jest caretero w nizszych cenach.. wszyscy teraz kupuja recaro, ale jak dla mnie roznicy wielkiej nie ma, no chyba ze finansowa:):szok:

Ela - no wlasnie, ne dokonczylas :) albo post Ci urwalo :)
My tez na 41 metrach raczkujemy i wstajemy...a kabelki i wszystko co nie powinno byc tez jest :( mama ma oczy dookola glowy i jakos dajemy rade:)
Moj m przekwalifikowywuje sie na stare lata i robil dwuletnie studia podyplomowe i teraz ma egz koncowe - panstwowe te do dyplomu juz...a poniewaz ostatnie egz zdawal z 15 lat temu to i stres wiekszy :)
Andzia - trzymam kciuki za wizyte u ortopedy, czekam na relacje
Gratki dla Synka - widzisz w swoim czasie kazdy Maluch idzie do przodu :)

reklama
Ela, ale co Wam szkodzi ponarzekać na swoich mężów na tym forum, przecież i tak nikt z tzw. obcych nie zna Waszej tożsamości ;)
Jak dla mnie to możecie ponarzekać tutaj ;))

Asia, zaskoczę Cię - pracuję w korporacji, w dodatku w branży finansowej. Dziwne, że lubię swoją pracę, prawda? ;)

Do góry