reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
CZESC dziewczyny troche mnie tu nie bzlo ale mialam problemy z zoladkiem na dodatek moj maluch znow chory :-(na dodatek corka pokaszluje to znaczy ze nastepna choroba sie zbliza:-:)-(nie mam sily na nic a powoli trzeba sprzatac a idzie mi to mozolnie:tak:monysiu nie martw sie ja jak urodzilam corke to mialam takiego dola ze ciagle plakalam i jak czytam to co piszesz to tak jakbym widzialam siebie tez mialam ciezkie przeprawy z moja corka ale dalam rade ty tez dasz a za pare lat bedziesz tylko wspominala:-)

hej hej !!!!

Monysiu jesteśmy z Tobą!!!! Trzymaj się !!!!

Kaśka nie ma bata !!! :-D

my wczoraj z Liwcią wybrałyśmy sie na basen ! było super i dzis kupiłam strój dla siebie i klapeczki dla Liwii i juz przybite musimy teraz chodzić :-)

Luczynka a czo to za suaczek ??? nonononono !!!! super ! Ani mi nie mów o piernikach ja narazie mam chęci i zabrać sie nie moge a za chwile będzie za późno !!

HEj kochaniutkie
icon_smile.gif

U mnie nocka nie wesoła
icon_sad.gif
Emilcia wymiotowała i w nocy i rano był rozpalona
icon_sad.gif
Rano krzyczała ałaaa,ałaaa,ałaaaa i za buźke sie trzymała
icon_cry.gif
idą jej ząbki. Ale czy musi tak cierpiec
icon_sad.gif
Wysmarowałam bobodentem i jest troszke spokojniejsza

Witam !!!

U mnie nocka ok :biggrin2: Mała budziła się co 3 h moge
powiedzieć a przed 7 wylądaowała u mnie w łóżku :-D
zawsze ją biore między 7 a 8 bo w łóżeczku już nie poleży
o tej porze a z nami jeszcze pośpi :tak:
oczywiście jak ma dobry humor :-D

Czarnulka życzę spokojnego ząbkowania :tak::-D
A karteczka śliczna :tak: jak je robisz ???

Acha Mila zrobiła wczoraj kupcie sama :-D

Kobieta idzie spać

> Rodzice oglądali TV i mama powiedziała: "Jest już późno, jestem zmęczona, pójdę spać".
Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na jutrzejsze śniadanie, wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na jutrzejszy obiad, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce, nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano.
Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do pralki, uprasowała koszulę i przyszyła guzik.
Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady.
Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik dowysuszenia.
Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni.
Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem.
Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym.
Obie kartki położyła obok torebki.
Potem Mama zmyła twarz mleczkiem "trzy w jednym", posmarowała się kremem na noc i przeciw starzeniu", umyła zęby i opiłowała paznokcie.
>Ojciec zawołał: "Myślałem, że poszłaś do łóżka".
>"Właśnie idę" - odpowiedziała Mama.
Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest zapalone.
Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i telewizory, poprzykrywała śpiące dzieci, powiesiła koszulki, pozbierała brudne skarpety do kosza i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje.
W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro.
Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do wykonania.
Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele.
W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił "w powietrze":
> "Idę spać".
Co też bez namysłu uczynił.

Coś nadzwyczajnego w tej historii?
Zastanawiasz się, dlaczego kobiety żyją dłużej?
BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG".... (i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia!!!)

Wyślij dziś tę historię do 5 fantastycznych kobiet - na pewno będą Ci wdzięczne.I do mężczyzn - niech się trochę zastanowią.
>A potem - Idź SPAĆ !!! ;))))))
>
>
>
> --
> ania urban

.Hej,

ja na chwilkę powiedzieć dobry wieczór :-).

.W Szkocji w końcu widziałam dużo przymrozku na chodnikach,tak że w końcu trochę białego się zrobiło na te święta ;-).

.I tak ogólnie to bez sensu,bo mi plomba wypadła z zęba i mi się ząb ukruszył:-( i teraz muszę szukać dentysty,a tu są drodzy dentyści bo ubezpieczenie nie obejmuje leczenia dentystycznego:dry: jednak są w Polsce lepsze rzeczy niż na Wyspach;-) i teraz szukam w mieście obok polskiego dentysty i chyba ząb będzie do wyrwania bo paskudnie to wygląda:-( i się boję ,że może znieczulenie nie zadziała;-):-( w tym lub przyszłym tyg muszę to załatwić bo jak zacznie mnie boleć to już w ogóle:baffled:.

.czarnulka karteczka super:tak:.

.monysia fajny tekścik,faktycznie,ja tez tak mam jak mówię że idę już spać:sorry2::-D.

.justa gdzie fotki z wizyty Mikołaja?

.luczynka i jak pierniczki?:-p.

.baska witaj:happy2:.

.Na razie babeczki.

reklama
Witam wieczorkiem :-)
Oliwia mi sie rozchorowała praktycznie już przedwczoraj ale dawałam jej syropki z nadzieja że jej minie .Niestety dzis poszłyśmy do lekarki dostała antybiotyk ,mam nadzieje ze jej szybko minie, gardło chore.Dużo dzieci na gardło choruje :tak: Na wieczór mi zwymiotowała bo jeszcze nie umi odkaszlnac i zeszło jej tego sporo . Oby malutka nic nie złapała bo sie załamie :-(

czarnulka zarąbiste robisz te karteczki;-)
monysia długo nie spała ,może też być przemęczona i będzie ci sie budzić;-)
luszczynka piekny suwaczek życze wam oby sie udało za pierwszym razem:tak::tak::happy2:

Do góry