reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej babolki :-)

Monysia ja robie te karteczki w programie do obróbki zdjęć i dodatki ściągam z netu :-) A program nazywa się PSP XI PL

Karolinka to nie zawesoło masz z ząbkiem :-( współczuje!

Oliwka dużo zdrówka dla kruszynki życzę i żeby szybciorkiem przeszło!

gwioleta zdrowiej szybciutko i wracaj tu do nas :-)

Justys a ty co tak cichutko jestes i mało piszesz??? Co się dzieje???

dla reszty buziak :-)

reklama
hej hej !!!!

oj Czarnulka jakiegoś lenia mam i tyle !!!

Liwia dzis mi walła mazakami graffiti na scianie, tak tak tej co niedawno malowaliśmy :baffled: zmyłam taką gąbką ale zatarcia widać !! oh żeby to pierwszy i ostatni raz :-D takze nie przejmuje sie strasznie ale mogła trochę zminimalizować swoją twórczość !

a my wczoraj z Liwcią piernikowałyśmy !!!! według zeszłorocznego przepisu Sandros ! a dziś albo jutro druga tura w/g przepisu innego !! Pod wrażeniem byłam jak temu mojemu dziecku super idzie wycinanie froemkami w cieście !

Dziewczyny! Wielkie dzieki za te kciuki :-D ale to bedzie tylko jedna proba, jedna noc:cool2: dokladnie w Sylwestra, rowno 2 lata po tym jak zlotym strzalem udala nam sie Oliwcia :-p:-DChcemy sie sprawdzic jakimi jestesmy strzelcami:cool2:A takie starania na maxa rozpoczynamy na przelomie marca i kwietnia:tak:

Justyna wrzuc na forum te dwa przepisy :tak:bo ja mam ochote jeszcze cos upiec ale nie mam innych przepisow :-(

Luczynka proszę bardzo ! to jest przepis na te pierniki od kolezanki !!

1 i 1/2 decylitra melasy !! (ok pół szklanki - można próbować zastąpić miodem)
2 dl cukru (ok 3/4 szklanki)
250 g masła
4łyżeczki cynamonu
4ł imbiru
2ł goździków
2ł kardamonu
1ł przyprawy do piernika
2 jajka
2ł sody
9 dl mąki (ok 3,5 szklanki)

Podgrzać melasę, cukier, masło i przyprawy. Po przestygnięciu dodać do mąki z jajami i sodą.Wyrobić ciasto.Wstawić do lodówki na ok 2h.
Piec w tem 200 stopni 7-10 minut.

witam się !!! :-D tak w ogóle

Ja nie poznaje swojej córki :tak:
Jak wczoraj ja nakarmiłam ok 23.30 to wstała
dopiero o 3.45 :szok: a potem o 7.30, 9.30
Spała dziś jeszcze od 12 do 13 i właśnie ją teraz położyłam
usypia ale oczywiście chodze co 5 min i smoczek podaje
bo jak wyleci to się wścieka.
Mężul w pracy na 14 :-(

reklama
Wyobraźcie sobie ze te kucyki pony co kupiłam niuniom wczesniej i oddałam kosztowały po 188 zł a od dzis w tym samym sklepie (auschan) są po 118 zł
shock.gif
dobrze ze oddałam te wczesniejsze hihi a dzisiaj moj m pojechał i kupił taniej
icon_wink.gif
Takim sposobem mamy 140 zł w kieszeni
icon_wink.gif

Do góry