reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

Beata wszystkiego dobrego dla Mateusza.

Co do chusteczek, to ja uzywalam Nivea, najbardziej podoblam mi sie zapach, nie jest taki intensywny jak w innych, ale moze za mokre, po Bambino Sonia miala wysypke, ostatnio tez do pieluch mialam dolaczone Happy - fajne, ale jeszcze nie widzialam w sprzedarzy.

Karolina co do paznokci, to ez poczatkowa jak karmialam - prosilam Rafala, a jak poszedl do pracy, to jak spala.
Jezeli chodzi o werandowanie, to jz ma miesiac, mozesz ja na balkonie czymac coraz dluzej, ale nie rob tak, ze nagle wyjdziesz na dlugi spacer, zwiekszaj czas. My werandowalismy ja po 15 min, a spacer pierwszy trwal 10 min, pozniej juz dluzsze.

MMM milo ze wpadlas. Grzes to juz duzy chlopak, Sonia ma 14,5 miesiaca i wazy 10 kg...

kasia 178 to juz niedlugo. O serduszko sie nie martw, bedzie dobrze, moze to przez leki, ale  wszystko sie juz uklada, wiec nie martw sie.

Pozdrawiam,

reklama
Hej!!!

Sandros, dzięki za mile słowa i pocieszenie.
Karolina, ja też jestem w szoku jak to zlecialo, teraz zaczynam się bać ::) Wklej jakąś fotkę leny z jej mamusią bo chyba podobne są do siebie, co?
Mmm, Twój Grześ to rzeczywiście już spory mężczyzna- wklej jakieś aktualne zdjęcia malego jak możesz i znajdziesz czas.
Beata, wszystkiego naj!!! dla Mateuszka :)
Lilith, spora ta twoja dziewuszka :) :)
Czarnulka, no to gratulacje!!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!!

beatko ja sie az tak nie znam ale mysle ze powinnas przede wszystkim spytac lekarza!!!
niema sensu wyczytywac i poszukiwac roznych rzeczy po necie bo mozna zwariowac!! tak samo jaks ie jest w ciazy jaks ie jakas glupotke przeczyta!! nie czytaj juz nic tylko spytaj lekarza!przeciez sa dzieci wieksze i mniejsze i niektore szybciej przybieraja na wadze inne mniej:):)

Witam,

Beata nic sie nie martw, Sonia w wieku trzech miesiecy wazyla 5600, a w wieku 4 miesiecy 6 kg. Minium jakie miala przybierac to 100 na tydzien. U chlopakow, to moze byc troche wiecej, ale napewno nie wazy malo.

Pozdrawiam,

zasypiam na siedząćo. Fasola poprzednio noc rządziła. dziś chyba też miałą zamiar, ale ja padłam w okolicach północy, pamiętam, że przed piątącoś przestawiała w swojej chałupce. ::)
dzięki za opinie, przyjaciółka też mi mówiła coby wziąć chusteczki iinne cuda z bambino. może wcześniej uda mi się kupić wszystko z bubchena. dostałam jobla z wyborem pościeli, łóżeczka i materacyka. dobrze, że na karocę jestem zdecydowana, bo chyba by mnie czekał miesiączny pobyt w lublińcu. nie wyrabiam tyle tego jest, że sama nie wiem już co jest dobre, a co mi się podoba.

Czarnulka: gratulacje
MMM: ale Grześ wielki facecik już jest. :)
Beata: jak czas szybko mija, już trzy miesiące.

cześć :)

mmm i jak na zajęciach? koleżanki się przygotowały? ;D

lilith zdecydujesz czy chcesz drugie dziecko jak to się urodzi i zobaczysz ile to zachodu :D jedyne o czxmy będziesz marzyć to się wyspać :D

kasia178
swoje zdjęcie z małą wkleję jak już do siebie dojdę ;) a tak serio to każdy i ja też,jak tylko zobzczyliśmy maleńką to stwierdziliśmy że mała podobna do tatusia!!nawet ciotka-tylko na podstawie zdjęć :) po mnie ma tylko kolor włosów i to że jest dziewczynką :D nawet grupę krwi ma po tacie ::) taka córusia tatusia :D

beatko też uważam że najlepiej to spytać lekarza.

czarnulka suwaczek super :) i AŻ tyle dni do porodu ;D

a to buźka małej podczas wczorajszego werandowania przy oknie :D
zzxx9ww.jpg

a tu ziewamy szeeeeeroko ;D
zz5tj.jpg

Cześć!!! Dziękuję Wam bardzo za opinie związane z wagą mojego Bąbla. Podczas ważenia u lekarza sama byłam zaniepokojona, że tak mało przybrał, a lekarka mówi: "o, ładnie przybiera na wadze!". No i zbiła mnie z tropu. Analizując jego dotychczasowy przyrost wagi, to ten jakoś nie jest zadowalający. Zobaczcie same:
03.10 - 3300 (tyle miał jak sie urodził)
07.10 - 3100 (przy wypisie ze szpitala-potem znowu troszke spadło, a potem zaczęło wolno rosnąć!!!). Nawet nie wiecie co wtedy przeżywałam (totalne doły), no i wtedy przeszliśmy na butelkę
13.10 - 3150
03.11 - 4150 (1kg w ciągu miesiąca :) )
17.11 - 4650
29.12 - 5700
No i same zobaczcie, jak się tu nie martić tą ostatnią wagą, skoro cały czas tak ładnie przybierał? :( Może to przez te ulewania i tę skazę białkową? Idę dziś znowu do mojej pediatry to jescze raz zapytam (idę bo nam brakło tego wstrętnego Nutramigenu, a on jest na receptę), no a w piątek do gastrologa. Napiszę Wam jak się czegoś dowiem.
Powiem Wam, że strasznie mnie to wszystko marti, jakies mam ostatnio straszne doły, jakoś mnie ten Nowy Rok strasznie przygnębił. Dobrze, że mam Was, bo chyba całkiem bym tu w domu zwariowała. Dziękuję Wam za wszystko.
Karolcia śliczna ta Twoja Mała.
Buziaczki.

reklama
Jakie Lenka ma śliczne włoski :laugh: ... i nowe suwaczki ::)

Beata no co ty?? Nie martw się, idziesz do lekarki, dopytaj o tą wagę żebyś się uspokoiła bo zaczenasz schizować ;) wszystko będzie oki. Moja Nasturcja ;D na ostatniej wizycie ważyła 5950g

Do góry