• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
właśnie wróciliśmy od okulisty,jak masaż nie pomoże to sondowanie kanalików :P Boże,tylko nie to :P no i tak czy siak za miesiąc na badanie dna oka :)

justynka jeszcze w zabrzu nie byłam,poluję na brata lub tatę żeby mnie zawieźli,rano to oni są dostępni ::) dzieki za uspokojenie co do obżarstwa mojej Córci ;) .No w końcu druga dzidzia by Ci sie urodziła jak Liwcia miałaby prawie dwa latka :) więc śmiało :)

czarnulka koniecznie wklej zdjęcia :D a ty nie wskakiwałaś do basenu z kulkami ? ;D pewnie nie tylko dzieci tracą tam głowę :D

buziaczki bo mam dobry humor ;) i niech i wam się udzieli :-* :-* :-*

reklama
Witaj,

Karolina mniej wie3cej w tym okresie mialam zanik pokarmu, stal sie mniej tresciwy i bylo go stanowczo mniej, Sonia tak jak Twoja Lena najchetniej ciagle by ssala. Popelnilam blad i zaczelam ja dokarmiac sztucznym i tak juz zostalo, a karmilam tylko do 7 miesiaca.
Przytawiaj Lene tak czesto jak chce, a wszystko sie unormuje.

Czarnulka czekam na zdjecia.

Sonia wlasnie na nocniczku ;D

Pozdraiwam,

karolinna pisze:
czarnulka koniecznie wklej zdjęcia :D a ty nie wskakiwałaś do basenu z kulkami ? ;D pewnie nie tylko dzieci tracą tam głowę :D

buziaczki bo mam dobry humor ;) i niech i wam się udzieli :-* :-* :-*

KArolinko i Sandros Jak tylko znajomi przyślą mi fotki,to odrazu wkleje ;) A do basenu nie wskakiwałam hihihi,no moze jedną nogą weszłam ;)

A więc podbieram troszke dobrego humorku karolinki ;)

oj, mnie też ciekawi ten basen z piłeczkami.
Jak sobie tak czytam ten wątek na bieżąco, to dochodzę do wniosku, żę te nasze dzieciaczki mają zupełnie różne osobowości i inne swoje małe problemy.
Mój synek wprawdzie odkąd skończył 2 m-ce, je najczęściej co 3 godziny, ale robi sobie i dłuższe przerwy. Może Lenka lubi kontakt z mamusią, taki bardzo bezpośredni. Sama nie wiem. Co się dzieje z oczkami? Sondowanie kanalików? Brzmi poważnie.
Kordian mnie martwi ze swoją kupką. Ostatnio nie robił 12 dni! Dzwoniłam do lekarza, kazali podać syrop na przeczyszczenie i czopek glicerynowy i poszło! Ale to było 4 dni temu! I od tamtej pory nic...nie wiem co się dzieje. Miałyście może podobnie?

Witam,

OlaK slyszalam o przypadku, gdzie jedna dziewczynka kupke robi co 5 dni u to u niej normalne, czasem nawet zadziej i w tedy pomagaj jej farmakologicznie. U nas naszczescie kupka byla i jest codziennie, wiec nic innego Ci napisac nie moge.

Czekajac na zdjecia Czarnulki pokarze Wam jakie Sonia ma klopoty:
czarneklopoty1dy.jpg

Pozdrawiam,

Witajcie!!!

Dziekuje wam bardzo za odpowiedzi!
co do lewatywy to sie nie boje i wole zeby byla:)Ale fajnie ze piszecie ze to nie jakas tragedia to zawsze pomaga!
ogolic tez jednaks ie wole bo po co ryzykowac i nie potrzebnie sie stresowac...ale o to poprosze mezusia! A czy w takim razie nie ma sensu rac kapieli w domu skoro tam bedzie?
I Karolinko mam pytanie o co ci tu chodzilo:
"I enemę też radzę Ci zrobić " - bo niestety nie rozumiem:(

Mam tez drugie pytanko....nadal nie mozemy sie zdecydowac co do wozka a teraz upatrzylam Scouta Owal II i wyglada super no a cena to juz wogole ! niestety u nas nie moge go jak na razie znalezc i mam pytanie czy ktoras z was go widziala lub cos moze o nim pwieziec. o to link:
http://www.allegro.pl/item90252128_minilandia_wozeczek_scout_owal_ii_nowe_kolory_.html
http://www.allegro.pl/item91799017_scout_owal_ii_rewelacyjny_wozek_za_niska_cene.html

i wynalazlam jeszcze taki:
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_28/products_id/144 on ma osobno gondole a osobno spacerowke
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_28/products_id/201

i taki co ma nosidlo :)
http://www.juniorek.com.pl/product_info.php/cPath/21_29/products_id/135

mozecie cos doradzic?

olak te sondowanie to przetykanie kanalików łzowych,podobno bolesny zabieg,czasem ze znieczulenem a czasem bez :P Lence czasem ropieje oczko :P a jak karmisz swojego skarba ? bo jak piersią to np.7 dniowe nie robienie kupki to norma ::)

sandros a kto jest przyczyną tych kłopotów ??? ;)

lilith podoba mi się pierwszy wózek :) a radziłam Ci się ogolić i zrobić lewatywę,inaczej enemę ;)

Melduję się po usg, wszystko jest w porządku :) dzidzia rośnie, o dziwo dostałam 2 zdjęcia usg (na Raciborskiej pierwszy raz  ::)) ale szczerze mówiąc nie wiem co na nich jest, moja mama upiera się że widzi dzidzie na pierwszym z nich ale ja tam nic nie widze  :P Najważniejsze że wszystko ok.
Szczerze mówiąc wynik jest trochę dziwny, tak jakby dzidzia w ogóle nie urosła  :( 1 marca AC wynosiło 311 mm co odpowiadało 34 tydz.i 2 dni, a dzisiaj AC wynosi 310 mm i to jest niby 35 tydzień. Czyli jest o mm mniej a tygodniowo  5 dni więcej. Badanie było wykonane innym (nowoczesniejszym aparatem) i może stąd te niejasności. Dziwne jest tez to że prawie 2 tygodnie temu był 34 tydzień z kawałkiem a teraz 35. Ale pani doktor robiąca badanie stwierdziła że wszystko jest prawidłowo.
Co do kupki to niestety nie mogę doradzić :(
Sandros - Sonia ma chyba duuuużo kłopotów  ::) :D ;) ale chyba niezbyt poważne bo się śmieje ;D
Czarnulko ja też czekam na te fotki z kulkami :)
Lilith - mnie też się podoba ten pierwszy wózek a cena jest super. Pewnie w sklepie ciężko będzie dostać taki za taką niską cenę.
Justynko Liwia pewnie bardzo cieszyłaby się  z rodzeństwa ;) ale Ty słodko mówisz o tej Twojej córci: "Liwcior" naprawdę słodkie, a tak w ogóle skąd to imię? Jest naprawdę bardzo oryginalne, tak jakby skrócona Oliwia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry