reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolinna "jaka jest- każdy widzi", ale mogę się "porozpływać"....
...Jaka to śliczna mamusia. A jaka wesoła, a ... jaka miła! ;D ;) ;D ;)
W końcu Lenka po kimś to odziedziczyła      :)

Kaśka- 100 lat dla Piotrka z okazji "czteromiesięcznicy",
żeby mu te bezdechy minęły bezpowrotnie!!!!

reklama
Mokkate Martynka bosko wygląda na tej fotce :) Karolinka też od wczoraj jest w samym pampersie i tak też spała :)

Kaśka - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TWOJEGO MAŁEGO CHŁOPCZYKA, OBY BEZDECHY MINĘŁY MU JAK NAJPRĘDZEJ!!! Karolinka przesyła mu buziaczki!!! :-* :-* :-* Fajnie się masz z mężem, ja mojemu wczoraj powiedziałam że może on by raz wykąpał małą, ale co Ty mogę sobie pomarzyć. Boi się  ::) :p Hi hi może jak będzie większa to sie przełamie :)

A ja jak zwykle wstałam do małej raz obudziła się dopiero o 3.40 :), ale wieczorem nie mogła zasnąć, ten upał też dał jej w kość.

Dziewczyny mam pytanie, wczoraj rozmawiałam z Baska na gg, i dała mi powody do myślenia że nie mogłam zasnąć  ::) Basia chce używać przez pierwszy miesiąc pieluch tetrowych, wtedy dziecko ma szerzej rozstawione nóżki, a jak się używa pampersów to dziecko może mieć problemy z bioderkami i np. krzywe nóżki. Mnie do tej pory nikt o tym słowem nie wspomniał, mała była badana przez kilku pediatrów, neonatologa i przychodziła do nas położna. Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia że to może mieć jakiś wpływ i teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale z tego co wiem pediatrzy polecają pampersy. Czy któraś z Was używała tetry ??? Jeśli tak to przez jaki okres ??? Może rozmawiałyście na ten temat z pediatrą ???

Huraaaaa!!! Przed chwilą po raz pierwszy Martynka przekręciła się z brzuszka na plecy!!!! :D :D :D

Iza- Nie używam tetry i nie będę.
Martynka ma stawy w porządku- była dwa razy na USG, więc myślę, że nie ma potrzeby.
Lekarz powiedziałby Ci, gdyby trzeba było szerzej pieluchować :)

GRATULACJE DLA MARTYNKI!!!
Mokkate czy powiedziałaby mi o tym pediatra ??? Bo niestety jeszcze nie byliśmy na USG bioderek, nie bylo wolnych terminów dopiero na 18 lipca, chciałam iść prywatnie ale Michalska powiedziala żeby się tym nie przejmować i że może mieć zrobione to tak późno. A teraz się martwie :-[

mokkate do ZOO wybieramy sie w niedziele :D A aprat wieźmiemy na 100% ;) A twoja dzidzia bombowa :)

IZA Ja tez nie zakładałam tetry Wikusi tylko pampersy i na usg bioderek wyszło niby ze ma kszywe lewe bioderko :( i musiała nosić specjalną filcową sztywną bardzo wkładke,która mnie niesmowicie wkurzała!!! A wiec wikusia miała nosić ja przez miesiąc przez 24 h no ale ja założyłam ją chyba ze trzy razy ;Di zamiast tego na pampersa wkladałam jej pieluszke tetrową by nóżki były troszke szerzej :) gdy poszłam na kontrol okazało sie ze bioderka są idealne!!! Ja przy drugim bobasku,będe zakładać przez pierwszy miesiąc na pampersa pieluszke,aby znowu mi sie nie przytrafiło wydawac niepotrzebnie kasy!!!

karolina no to spotkanko po rocznicy ;D

mokkate pisze:
Karolinna "jaka jest- każdy widzi", ale mogę się "porozpływać"....
...Jaka to śliczna mamusia. A jaka wesoła, a ... jaka miła! ;D ;) ;D ;)
W końcu Lenka po kimś to odziedziczyła :)
hihi.gif
dziś juz ci podziękowałam osobiście ale zrobię to jeszcze raz tutaj ;D dziękuję
smiley_1153.gif
;D no i drugi raz gratulacje przewrotki z brzuszka na plecy
brawo.gif
,czy mnie pamięć nie myli czy dziś nie mówiłaś mi o jeszcze jakimś osiągnięciu matrynki ???bo tak mi się coś kojarzy ::) oświeć mnie proszę :D

kaśka76 zapomniałam napisać ale oczywiście wszystkiego naj z okazji skończenia 4 miesiąca!
tort2.gif
,teraz to juz z górki ;D no i życzę tego smaego co reszta dziewczyn!!!

iza tak,jak piszą dziewczyny ,pieluchowanie jest potrzebne tylko wtedy gdy coś jest nie tak z bioderkami.My też dostaliśmy późno skierowanie na usg bioderek,po wzrokowym i dodtykowym sprawdzeniu ich przez michalską :) poważne schorzenia lekarze zobaczą od razu więc nie martw sie na zapas!!!!
no.gif

czarnulka :) no koniecznie bo tyle się nie widziałyśmy już :o i dobrze że wiki wyszła z tych bioderek obronną ręką :) no oczywiście ja też czekam na fotki!

A teraz moja Pysiunia :)

No i mama ścieła mi włoski...

No i pojadłam poziomki z babci działki :) PYCHA!

Buszuje sobie na balkonie ;)

KAROLINKO A no juz troszke sie nie widziałyśmy :D trza to nadrobić ;)

A za 17 dni rodzić ma moja siostra ,a dwa dni po niej moja mama ;D Juz doczekać sie nie mogę ;D

Kurczę ale z Wikusi śliczna panienka :) a u Ciebie Czarnulka rodzinka nieźle się powiększy :D FAJNIE :) A potem jeszcze dojdzie Twoja druga córcia i będzie już cała gromadka dzidziolków :D
Karolinna i Mokkate czyżbyście były dziś znów na spacerku ??? No tak raz nawaliłam to odpadłam :p ;D

Kończę bo mój Skarb strasznie płacze :(

Karolinna- Ty to masz pamięć :laugh:
Faktycznie zapomniałam napisac, że Martynka zaśmiała się dziś na głos.
Ale fajne uczucie!!!! ::) ::) ::)

Iza- spotkałyśmy sie przypadkowo, no chyba, że porozumiewamy sie telepatycznie.
Mogło tak być ;) ;)

Czarnulka- to Twoja Wikusia będzie miała nową kuzynkę i ciocię. Fajnie się złożyło :)
Ale cos sie nie uśmiecha po obcięciu włosów ;) ;D
Rozumiem, że pełna powaga, po tak wielkim wydarzeniu ;D

reklama
No to gratulacje dla Martynki :) Karolcia też juz czasem to robi  :D i rzeczywiście jest to super uczucie :) A co do spotkania to na mur beton telepatia ;)  ;D
A my dziś znów grilla robimy, no chyba że pogoda na to nie pozwoli bo mają być burze. Przychodzi do nas mój kolega z dziewczyną :) Fajnie dawno się nie widzieliśmy i mamy sobie duuużo do opowiedzenia, a tej jego dziewczyny to praktycznie nie znam więc poznam  :p

Do góry