reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć dziewczyny! Ale dużo napisane :)
Czarnulka fajne mieliście te wakacje w zeszłym roku :) Fajne fotki :) też chciałabym jechać ale finanse nam nie pozwalają niestety :( pojedziemy tylko do babci męza na wieś, ale dobre i to ;)
Mokkate my byśmy na Waszym miejscu jechali, zwłaszcza że macie autko i nie musicie tłuc się pociągiem.

A ja trochę martwię się od wczoraj o Karolinkę, zważyłam ją na wadze domowej i waży równe 5 kg, obawiam się ze to trochę za mało, ostatnio ważyłam ją 9 czerwca i ważyła 4800g czyli przez 17 dni przybrała tylko 200 g. W poniedziałek idziemy na szczepienie, zobaczymy co powie lekarka, mam nadzieje że nie każe jej dokarmiać, ale jeśli będzie taka konieczność to trzeba będzie.
Mój mały pełzaczek juz przepełzał pół łóżka ;)

reklama
Dziewczyny dziękuję za rady. Wiele czytałam i kosmetyki kupię serii Bambino tak jak większość o tym mówi. ubranka to gorzej bo niewiem czy lekarz na usg powie ile cm ma dziecko bo jak teraz chodzę to nie jest w stanie powiedzieć ponieważ dziecko jest duże i to nie jest łatwe do określenia jak wcześniej. teraz jedynie mi mówi ile waży malutki. Wydaje mi się że kupię ubranka na 58 cm, bo z tego co mi się wydaje to chłopcy rodzą się więksi niż dziewczynki. A co do wkładek laktacyjnych to kupię sobie jedną paczkę i zobaczę czy beda mi potrzebne bez przerwy. Jakiej firmy są lepsze??? Gerber podobno ma cienkie???

Dziś jest od razu lepiej nigdzie nie wychodziłam i jest mi fajnie w domu.

kurcze,dzis wszystko mnie drażni :mad: :mad: :mad: co jest ???

czarnulka ale na tych zdjęciach jesteś zjarana ;D

mokkate nawet nie strasz z tą parasolką ::)

diablica o żesz ty... a zwrócił wam ten ktoś kasę ???

baska ja na początku uzywałam wkładek laktacyjnych belli... odradzam , i jestem w 100 % zadowolona z wkładek johnson&johnson :)

iza
a ważysz małą na tej samej wadze cały czas ? miłego szczepienia ;)

my już po spacerku i mała po obiadku :) teraz śpi,a ja mogę coś przekąsić ::)

Dziewczyny mam pytanie, jak w te upaly śpią wasze dzieciaczki ??? Bo Karolinka tylko w pampersie przykryta cienką pieluszką, Karolinna Ty pisałaś że Lenka śpi pod kocykiem, nie jest jej za gorąco? Nie poci się? A jak chodzą po domu ??? bo moja oczywiście w samym pampersie, czasem zakładam jej body bez rękawków ale tylko jak leży przy oknie.

iza ja małą, jak zasypia to zakrywam jej nóżki kocykiem,ona oczywiście zaraz ten kocyk zrzuca i potrzebuje go tak naprawdę żeby złapać róg i się do niego przytulić ::) przede wszystkim w domu jest w bodziaku,bo u nas jest w domku tak akurat :) (nie ma to jak stare budownictwo ;) ) czasem też na golaska :) przed spaniem urządzamy jej kąpiółkę ,czyli sobie siedzi w wodzie (o temp mniej więcej jej ciała) i sie bawi jakimiszabawkami :)

a właśnie mała znów polubiła kąpiele ;D wzystko wokół mokre wraz ze mną ::)

Iza- nie przejmuj się pewnie lekarka ma inną wagę a ty inną i może tobie się wydaje ze za mało przybrała a jest w normie.

Dziękuję Wam! Kochane jesteście :) Poczekamy do poniedziałku, ale ja zawsze taka jestem żę na zapas sie martwie. Mała przez jakiś czas bardzo dużo przybierała więc może teraz przystopowała na jakis czas, a może przez te upały. Zobaczymy...

reklama
Do góry