reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Powoli bede robiła wyprawkę dla małego bo kompletnie nic jeszcze nie mam. Mam pytanie do was jako doświadczonych mamusiek :) co takiemu nowonarodzonemu dziecku jest potrzebne np. z kosmetyków a co zbyteczne??? Ubranka w jakim rozmiarze kupować??? Tego tyle jest, że jak patrzę na te najmniejsze ciuszki to wydają mi się takie małe. Używałyście wkładek laktacyjnych???

reklama
uff przydało się to oberwanie chmury :D lżej troszkę :)

Lencia okąpana i sobie nyna :) pod nowym kocykiem niebieskiego misia ;) super jest :) przyda się na wakacje :)

baska wkładki laktacyjne dalej mi się przydają!!! i cos mi się wydaje że póki karmię to dalej tak będzie ::) kosmetyki to przede wszystkim sudocrem :) chusteczki nawilżane :) i jakiś olejek :) i tyle :) żadnych cudów,póki dzidzia jest mały to nie myje się go mydełkiem ani szamponem. Jeśli chodzi o ubranka to lepiej kup jakiś rozmiar po ostatnim usg ;D moja mała miała 55 cm i ubranka miałam od 58 więc pasowały super (no,troszeczkę były za duze ;) ale lepiej za duże niż za małe ;) )

a ja teraz zasiadam przed kompem z mężem i pykamy w jakąś grę ;D dzieciaki z nas ;)

hello!
sandros pisze:
MMM kazda forma jest poprawna, jakbysm nie powiedziala na Tychy :) A co Was na Paprocany przyciagnelo, bo niesadze by urok jeziora ::)
jak jechaliśmy do Tych(ów) ;) to mieliśmy w planach Paprocany, ale nie wiedziałam że tam jezioro jest ::) a umówieni byliśmy tam z Jarka kolegą :) Sandros poproszę o mapkę, najprawdopodobniej będziemy :) a na którą godzinę i co przynieść ???

karolinna włosy zcięłam już 3 tyg temu, nie pochwaliłam sie bo zapomniałąm a potem to już było za późno :p a kolor to mam wciąż własny :D

Pozdrowienia dla wszystkich mamuś i ich dzieciaczków :) :D :D

Baska - ja wkładki laktacyjne używałam tylko na początku, teraz jakoś jak nie karmię to z cycorków nie leci, tylko jak karmie to z drugiego leci i to nie zawsze bo tylko jak jest goły bo w biustonoszu jakoś nie :p dziwne te moje piersi ::)
Co do kosmetyków to ja troche inaczej niż Karolinna bo od początku myłam ją mydełkiem Bambino a główkę (co drugie mycie) szamponem i płynem do kąpielli (2w1) Bobini, pisze na nim że jest od pierwszych chwil życia :) Ale można spokojnie myć mydełkiem Bambino_Oprócz tego używałam i używam tylko oliwki Bambino (bo j&j podobno mają tendencję do uczulania) i chusteczek do pupci :) Czasem przydaje się Sudocrem, i używałam tez na początku takiego kremika próbki, ale jak sie skończył to już nie kupowałam bo nie ma potrzeby. Każde dziecko jest inne, na początek wystarczą Ci te kremiki które są w paczce którą dostaje sie w szpitalu :) ja Sudocrem do dziś mam a mała ma już ponad 2,5 m-ca :)
Rozmiar ubranek - na początek jeśli dziecko nie jest ekstremalnie duże to 56 w zupełności wystarczą.

baśka ja na początku stosowałam parafinę płynną do kąpieli, linomag i oliwkę bambino (potem ją dodawałam do wody), zaopatrz się w spirytus do pępka, jałowe kompresy i sól fizjologiczną do oczu - czasem się przydaje, a warto mieć. Co do ubranek to mnie się akurat urodziło duże dziecko i zaczełiśmy ubierać Grzesia od rozmiaru 62

karolinna a w co gracie :p ?

mmm a wydawało mi się że masz jaśniejsze włosy :o :D a gramy w larę croft ;D ;)

sandros hm,mnie jednak raczej nie będzie :p ::)

deszczyk deszczyk deszczyk taaaaak ;)

hej ale mialam co nadrabiać !! od niedzieli jestem u taty i dopiero teraz zasiadłąm do kompa bo stęskniłam sie za Wami a tu juz siostra mnie woła !!
dzis zrobiłam sobie balejaż duzo jasnych pasemek i ciemnych brązowych ! fajnie az nie mogę sie przyzwyczaić !! trochę zmałpowałam za MMM i Karolą :p

Liwia taplałą sie w baseniku i cała hepi a tata mój sie śmieje ze chyba bardziej mi zależało na tym basenie niz dziecku bo jak głupia siedziałam cały dzien i pluskałąm sie z Liwia a jak posżła spać to z siosrtrą stare krowy siedzuiałyśmy ;D

papa

a my w tę burzę w Katowicach akurat byliśmy w centrum, jechaliśmy Mikołowską - potoki wody, studzienki wybijały, atanęliśmy na poboczu, bo nie szło jechać - ściana deszczu. potem jechaliśmy 30-40km/h na łabędzią. strasznie było, ale ważne, że się ochłodziło troszkę.

Sandros: jeśli mogę być na grilliku ze ślubnym na dodatek to my sie przytelepiemy bardzo chętnie. daj mapkę i powiedz co przywieźć?????

reklama
Justyna... zazdroszczę Ci tego posiedzenia w baseniku... pozdrowienia dla siostry

Karolinna... miłej gry.... sami byśmy pograli ale Przemkowi komputerek się "zjarał:... tzn płyta poszła z dymem

Baśka... ja tak jak MMM miałam ubranka w rozmiarze 62 bo Alek urodził się z miarą 57 cm (a teraz kupuję rozmiar 80 ale rośnie hihihi) na początku miałam kosmetyki Jonson&Jonson ale Olowi nie pasowały i wysypki dostał i teraz używam Nivei - puder, krem i oliwka i mydło do kompania i własków.....Przemo kupił jeszcze mleczko dla bobasków.... ale to to ja sobie używam  ;D ;D ;D aha jeszcze sudokrem o którym wspomniała Izka a mam taką potrzbę jego stosowania (ichwała Bogu) że próbkę która dostałam w szpitalu zużyłam w 1/3 a Olek ma 7 miesięcy

Czarnulka... bardzi współczuję Ci samopoczucia przy tych upałach.... ja do dziś jak widzę kobietę w ciąży to jedno stwierdzenie mi się nasuwa... "dobrze że mam to zasobą"...  ;D ;D ;D

Do góry