reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
kaśka76 tylko jej powiedz żeby zrobiła Ci na pewno tą karpatkę bo jak wiadomo wszem i wobec kobietom w ciąży się nie odmawia bo przynosi to pecha ;D zawsze się tym podpieram ;)

sandros Twoja lalunia to bardzo odważna kobietka :) sama leci za facetami,widać że jest za równouprawnieniem ;D

dziś kupiłam w Smyku na 3 stawach takie maciupeńkie skarpeteczki... mam nadzieję że moja niunia w nie wejdzie ale są przesłodkie :) i taki fajny pajacyk z takiego jakby misia... a jak mój mąż zachwyca się tymi skarpeteczkami!! :)

wiecie może od czego może boleć tył głowy na wysokości potylicy ? pierwszy raz mam coś takiego,byle nic na przeziębienie

a za niedługo zaczyna się "mój" serial :) co prawda widziałam 2 pierwsze odcinki tydzien temu ale bardzo mi się spodobało,"gotowe na wszystko" widziała któraś ? :)

reklama
Czy to to na polsacie? z takimi kobitkami?? jesli tak to ja widzialam chyba w zeszlym tygodniu :) jak zmarla im przyjaciolka czy cos takiego hehe:):)

witam dziewczyny
ja już mam dość tego czekania

Kaska76 u dr włoch byliśmy na opolskiej. kosztowało to nas 220,- ale warto było

Karolina, nie bardzo wiem od czego Twoj bol glowy. Mnie zaczela bolec glowa po porodzie i to tak koszmarnie, ze raz nawet wymiotowalam z tego bolu, a nic nie zazywalam bo karmilam. W koncu poszlam do lekarza - wyniki badan ksiazkowe, skierowanie do neurologa - lekarka stwierdzila, ze to od kompa (mam notebooka z cieklokrystalicznym ekranem - glowa od niego nie ma prawa bolec, a przed kompem nie spedzalam duzo czasu, bo pracy bylo mniej) mialam ochote stuknac jej w glowe za diagnoze, ale poprostu wyszlam. Glowa naszczescie juz przestala bolec tak bardzo. Czasem, raz na miesiac, ale teraz moge juz tabletki.

co do żelek i mleka to jestem i byłam uzależniona od jednego i drugiego od zawsze, w ciązy przestały mi smakować słodkie żelki i pochłaniałam wszystko co kwaśne, nawet samą cytrynę. mdłości miałam tylko 3 miesiące i były do zniesienia, zwróciłam tylko dwa razy: na widok jajecznicy.... i nie mogłam jej jeść do końca 7 miesiąca ciąży...
a co do ubranek to osobiście jeszcze nic nie kupiliśmy. mam tonę rzeczy od koleżanek po ich dzieciątkach a brakujące rzeczy dostaliśmy od mojej mamy
nawet łóżeczko i wózek dostaliśmy, i dwa komplety pościeli
w sumie zapłaciliśmy tylko za kosmetyki dla malucha i wanienkę ale brakuje nam fotelika do samochodu - nie mogę się jakoś zdecydować- i nosidełka
uwielbiam moją rodzinkę, szkoda tylko, że są daleko

Karolinna: zrobi, bo i tak jej nie odpuszczę. nie ma wyjścia innego. :D

OlgaP: rozumiem, że dr włoch robiła normalne usg i pod względem kardiologicznym równiez? A jak się czujesz? ;D

dziękuję, dobrze się czuję ale nudzi mi się a nie znam katowic więc wole nie wypuszczać się w tym stanie zbyt daleko bo jeszcze zabłądzę :p

generalnie wyglądał to jak zwykłe usg ale można było je nagrać, dostaliśmy 9 zdjęć i na kartce A4 wydrukowany cały "wynik badania serca, układu krążenia i budowy płodu" oprócz standardowych wymiarów i wagi.
jest opisane ułożenie płodu, wody płodowe, budowa pępowiny i jej przyczep; serce - wielkość, budowa przepływ krwi, szczelność i budowa zastawek, połączenie komorowo - naczyniowe, łuk aorty, spływ żył systemowych, przepływy obwodowe.przepona, położenie żołądka, czy jest wypełniony pęcherz moczowy, sploty naczyniowe, wymiar móżdżku, prawidłowość układu kostnego , budowa kończyn, kręgosłupa..... itd.
to wszystko jest opisane noramlnymi zdaniami a nie sktrótami, których nikt oprócz lekarzy nie rozumie. najbrdziej podoba mi się końcówka:" zarys twarzyczki prawidłowy, górna warga ciągła, podniebienie twarde prawidłowe. wad strukturalnych nie stwierdzam. rozwój - płodu - prawidłowy. płód wydolny krążeniowo."

jest jeszcze dopisane na dole, że optymalny wiek do tego badania to 20 tydzień.
tak mi poprawiło humor to badanie. naprawdę polecam

a jak Ty się czujesz???

lilith tak, to ten serial :) tydzień temu się na nim popłakałam ze śmiechu,w tym tyg też nie najgorszy :) a jak ty się czujesz? jak mdłości i brzuszek ? mam nadzieję że nie pobolewa?

sandros mam nadzieję że to nie od kompa,nie mam takiego fajnego jak Ty i pewnie od tego mojego ma prawo boleć ;) nie jest to na szczęście aż tak bardzo uciążliwe,mam nadzieję że się nie zwiększy ból i do jutra przejdzie.

olgap no to się masz super :) jesteś wyszykowana od stóp do głów ;) i teraz spokojnie czekać na potomstwo ;) kurcze ja nie mam żadnych takich znajomych od których mogłabym dostać ciuszki :( przynajmniej mam przyjemność z kupowania ;) ale te niektóre ciuszki są niebotycznie drogie! :p i super szczególowo masz opis zrobiony przez lekarza :) no i właśnie fajnie jak opisane jest wszystko po ludzku :) optymalny wiek badań to 20 tydz bo maluszek jest na tyle mały że wszystko rewelacyjnie widać :) ja w tych właśnie 20 tyg byłam na zwykłym państwowym usg i nie miałam takiego fajnego opisu,ale teraz nie narzekam :)

kaśka76 tak trzymaj i nie popuszczaj ;D

reklama
Dzieńdoberek Mamusie!!!!!!!!!

OlgaP: dzięki czuję się ok, chociaż od czasu do czasu brzuch moja szanowna pani macica daje o sobie znać. Na szczęście nie jest to żaden ciągły ból. Bardzo mi przypadł do gustu opis, który przedstawiłaś z badania. Cieszę się, że z Twoją dzidzią wszystko ok. Dzwonię dzisiaj na opolską i się zapisujemy na badanko.
Lepiej grzecznie siedź w domku i nie wybieraj siena zbyt dalekie wojaże po Katowicach.

Karolinna: właśnie poszła moja Wieisa do sklepu, bo mi się zachciało parówek cielęcych i marudzę coby krem do karpaty był własnej roboty a nie z proszku.

Miłego dnia

Do góry