reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Baska- karuzelka super. I na pilota! To duzy plus ;D

Diablica- oczywiście, że lepiej pod kojcem, a nie w nim ;D ;D ;D
Jak patrzę na fotki Ola to tak jakbym Darie widziała. To też "żywe srebro" :D
Pracowałas z dziećmi z ADHD? Jesteś pedagogiem?

OlaK- mam nadzieję, ze Cię nie uraziłam moimi "głebokimi przemysleniami" o słuzbie zdrowia?
Wiem, że nie powinnam uogólniać, ale trzy lata temu teściowa była w szpitalu (poważnie chora)
i od tej pory nie mam już złudzeń. Przynajmniej jeśli chodzi o państwowe leczenie. :mad:

Iza- wracaj prędziutko! A na USG na pewno wszystko będzie OK!

Anian- zazdroszczę Ci tego chlebka czosnkowego. ::)
Ja nie jadłam jak do tej pory czosnku, bo podobno zmienia smak mleka..
Zdaj relację jak mała to zniosła.

Czarnulka- to pewnie dzidzia gdzieś naciska na nerw. Odpoczywaj często.

sandros pisze:
Smaka narobilyscie tymi wypiekami i owocami. Za mna od tygodnia chodzi jakis domowy wypiek, a jakos nikt mnie nie zaprasza na ciasto :(

Prawda? :( :( ;) ;)

reklama
mokkate.... nie jestem pedagogiem a już napewno nie do końca ;D ;D ;D i nigdy nie chciałam chołdować rodzinnym tradycjom (w najbliższej rodzinie mam 5 nauczycieli hihihi) jestem informatykiem ale mam papiery pedagogiczne i pracowałam 2 lata jako nauczyciel informatyki w szkole specjalnej.....

Iza - dokładnie to ten wózek on jest trójkołowy a te koła z przodu ma takie podwójne czyli w sumie ma 4 koła :) Dzisiaj pojechaliśmy do hurtowni i już zadatkowaliśmy kolor też wybraliśmy..... :laugh: kolor czewony ale na żywo wygląda ten kolor inaczej niż na tym zdjęciu. Zawsze niby mówiłam czerwony bardziej do córki ale tak on mi się spodobal, że wybrałam czerwony jutro wybieram się po niego z rodzicami i zobaczę co oni na to powiedzą tzn. na ten kolor :) Wózek będzie w domu moich rodziców chyba albo w sklepie do czasu aż malutki pojawi się na świecie :) Zastanawiałam się na początku nad błękitem ale jak sprzedawca przyniósł czerwony to normalnie już byłam zdecydowana na czerwony taki jest fajny :laugh: Ten wózek nie jest ciężki przynajmniej i jest też z fotelikiem. Co do karuzeli wierzę ze wszystko będzie załatwione tak jak trzeba. Może wpadniecie do nas przed wyjazdem na wieś albo my. Jak wolicie. Wybór należy do was :laugh:

Mokkate
- pamiętam mówilaś, że masz wózek Implast Driver prawda??? Oglądałam taki bardzo fajny jest tak samo jak Implast Volant (jest droższy od Driver) fajny lekki jest ale troszkę drogi dlatego wybrałam troszkę tańszy firmy Mikado Oxford bo jest tak samo lżejszy jak Implast Volant może o 2kg cięższy :laugh:

Mam pytanie co sądzicie na temat czerwonego koloru wózka do chlopca??? W sklepie sprzedawca powiedział, ze teraz dużo schodzi właśnie w takich kolorach niezależnie od płci dziecka :laugh:

czesc dziewczyny jestem z okolic Wrocławia a dokładnie z żórawiny.Potrzebuje waszej pomocy -poszukuje namiarów na kwiaciarnie wr wrocławi ktora wypozycza dekoracje slubne do koscioła-pomóżcie jesli cos wiecie to prosze odezwijcie sie na GG3091982

baska ... ja mam chłopca a prawie wszystkie sprzęty w czarno-czerwonym kolorze firmy CONECO

barbara 77 ... niestety nie znam Wrocławia i jego okolic, ale witaj ;D ;D

U mnie brzusio o wiele lepiej! Ale dalej mnie pobolewa :( CHyba noszenie Wiki mi wychodzi bokiem :( Ale ja nie potrafie jej nie wziąść jak wyciągnie rączki Ja chcę już termin porodu!!!!!!
Jutro jade do lekarza,a wiec zdam relacje :) Zdaje mi sie że jest tak jak napisała mi mokatte Ze bobas uciska na nerw :(

No i dziekuje dziewczyny za troske! Jesteście niepowtarzalne kumpele :)

Basiu Kolor czerwony jest super! I chłopca możesz w nim wozić bez zastrzezeń!!!

mokkate jak na razie problemów brak...no może...Mała dziś DUŻO i często je...może jej posmakował ten czosnek??? ;D A jadłam go już wcześniej, ale jako przyprawę (taki z torebki) a co do zapachu to to samo słyszałam nt. kalafiora, a go też mogę jeść ;D

baska klor czerwony to chyba uniwersalny...ja osobiście b ardzo lubię ten kolor ;)

iza zbieraj u rodziców siły na sprzątanie po wymianie okien ;)

diablica widzę, że o ten sam przedmiot się ocieramy...

czarnulka22 pisze:
Ale ja nie potrafie jej nie wziąść jak wyciągnie rączki Ja chcę już termin porodu!!!!!!

czarnulka nie dziwię się :)

siemka :)

złożyliśmy dziś resztę papierów w urzędzie miasta,trzymajcie kciuki żeby przyznali nam mieszkanie!!! :)

kupiliśmy małej ksiażeczkę w empiku ,super jest! Lena sama wybrała z zebrą (był też kotek) :) na końcu tej ksiażeczki jest mała maskotka zebra ;D

baska super ten wózek :) mokkate ma bardzo podobny tyko naprawdę ( ;) ) czterokołowy :) czerwony to kolor uniwresalny :) ja go bardzo lubię :)

czarnulka rozumiem cię z tym że nie potrafisz się oprzeć brać wiki na ręce ::) Lena jak wyciąga łapki to też bym nie potrafiła odmówić :)

iza miłego wypoczynku!!! :) super,chiałabym plastikowe okna :D może kiedyś :) pewnie fajnie się myje takie okna! ;)

mokkate ja jadłam czosnek ... ale mała raczej nie była zachwycona,albo to był zbieg okoliczności albo właśnie po tym moim czosnku mała płakała wieczorem ::) coś jakby słaba kolka ::)

sandros pewnie trwa przeprowadzka :) i jak pani doktor?co powiedziała ???

mmm a może środa ? co ty na to ? i jeśli tak to która godz by ci pasowała ? fajnie będzie zobaczyć grzesia :D

tnbearmo7.jpg

Karolinna - trzymam kciuki aby poszczęściło wam sie z mieszkankiem :laugh:

Czarnulka - nie dziwię ci się, że troszkę pobolewa brzuszek skoro nosisz Wiki a po za tym napewno naciska ci na jakiś nerw. Ja powiem ci, że mnie pobolewa czasem z dołu z prawej strony brzucha jak np. dużo spaceruję albo ostatnio niosłam 3kg ziemniaków. Lekarz powiedział mi, że to normalne. A tak po zatym czuję się dobrze. Powiem ci, że już chciałabym mieć dzidzię przy sobie ale jeszcze trzeba poczekać żeby urosło do ostatecznych wymiarów. W piątek ważył malutki 1600-1800g :laugh:

Iza- fajnie będziesz miała nowe okna plastikowe będzie ci się dobrze myło :)

Dziękuję dziewczyny wam za opinie odnośnie koloru wózka bo tak długo sie nad tym kolorem zastanawiałam a tak bardzo mi sie podobał i widzę, że dobrego z meżem dokonaliśmy wyboru.

reklama
Witam,

Niestety nie zabralam sie za przemeblowania... Okazalo sie, ze Rafal musi isc dzis do pracy, wiec niebardzo moglby mi pomoc. Zreszta stwierdzilam, ze jeden dzien, to troche za malo, a do tego musze ostro pomeczyc sie z kablami - internetowy i antenowy - musze je jakos przenisc, a to nie bedzie latwe.

Iza plastikowe okna - super, tez sie znosimy z zamiarem wymiany, ale ciagle sa inne wydatki, a na administracje nie mam co liczyc :mad:
A USG bioderek sie nie martw, bedzie OK

baska kolor czerwony mysle, ze uniwersalny, ja lubie czerwien, a taki wozek, to przynajmniej widoczny i zywy. My mielism cienma zielen - taki bury :(

Karolina super, Lena sama wybrala sobie ksiazeczke, napewno fajna
Fajnie sie myje szyby w tych oknach, ale plastik szybko szarzeje - zawsze musze ostro pucowac, by bylo troche biale... Ale mamy takie jedno z administracji, pewnie tanie i dlatego.

U lekarza super. Pani doktor powiedziala, ze przepisuje sie antybiotyk, bo po anginie czesto sa komplikacje - ze sluchem, zapalenie opon mozgowych, wiec lekarze sie boja, a tak naprawde w 99% mozna wyleczyc domowymi sposobami. Soni gardelko wyglada niezle, ale jeszcze mam brac leki, wazne by wyzdrowiala do konca, by wlasnie nie bylo komplikacji.

Pozdrawiam,

Do góry