reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
BASKA ja tez tak spijałam nawet litr przez noc a z sikaniem tak samo bylo...nawet po 7 razy to normalka ucisk na pecherz. ....ale pewnego ranka siusiu jakby samo odeszlo,,,wody odeszły fajne uczucie..... :laugh: :laugh:

reklama
MAMA BOO JA w zoo nie bylam 10 lat ale planuje w przyszlym roku. Tak szczerze jest tam co ogladac ?????
Dwa lata jak bylismy w Grecji na wakacjach to była z nami fajna kobitka ktora jest kasjerka w zoo w Chorzowie.

Maz smazy nalesniki jest ktos chetny do wyboru
- z dzemem
- z twarogiem
;) ;) ;) ;) ;)

Ewcik - piszę się na naleśniki z twarogiem ;)

Karolinna, MariaOla - to chyba nie kupię tej herbatki skoro ma taki nieciekawy zapach :) Bo slyszalam ze w okresie karmienia trzeba dalej pić słabą herbatkę jak do tej pory szczerze piję normalną ale nie chce malego uczulać jak go będę karmiła dlatego sie zastanawiałam czy kupić sobie taką.

MamaBoo- miłego spacerku w Zoo :) I jak sypialnia MariaOli??? Kupujesz łóżko???

Mokatte - ostatnio bardzo rzadko wpadasz. Jak Martynka???

Justyna - tak jak Mokatte wpadasz rzadko ale rozumiem dużo pracy w zakladzie ;) Czekamy na zdjątka nowej kuchni :)

Witam wieczorem!

Karolinka dziękuje za życzonka i buziaczki! Jesteście kochane!

Basia ja piłam herbatkę Hipp natal aktiv i mnie szczerze mówiąc smakowała, fakt że zapach ma ciekawy ale znośny, może dlatego mi smakowała bo wiedziałam że to dla dobra dzidzi. A dostałam ją gratis przy zakupie laktatora w szpitalu. Wypiłalm tylko jedno opakowawnie bo potem kupowaliśmy takie ekspresowe z Herbapola. Teraz już nie piję nic, oprócz Karmi ;)
A w ciąży też często siusiu chodziłam ;) to całkiem normalne.

Ewcik ja też się piszę na te naleśniki, zrobiłaś mi smaka, jutro chyba sobie zrobię ;) będę sama w domku z Karolcią bo mąż idzie na całą dobę do robotki,  niestety :(

Justynka fajnie że zajrzałaś! Szkoda że tak rzadko ale rozumiem skoro masz tak dużo pracy.

Mokkate - o jakiej pracy ostatnio pisałaś? Czemu masz teraz tak mało czasu? Możesz uchylić rąbka tajemnicy? A jak Martynka?

MamaBoo my byliśmy w zoo kilka razy, za to do wesołego to przez kilka lat chodziliśmy co roku. Chyba w tym roku pierwszy raz nie byliśmy a za rok pewnie pójdziemy z Karolką :) A z tym zoo to super macie wspomnienia, my mamy sentyment do parku chorzowskiego bo w nim spędzaliśmy zawsze dużo czasu na randkach :) i mamy tam zrobione zdjęcia ślubne.

Luczynka ja w sprawie wózka niestety nie pomogę :(

Co do karmienia małej to bardzo dziękuję za dobre rady, Rysio kupił kaszkę nestle bezmleczną ryżową, ja odciągnęłam 110 ml. mleczka i jej zrobiłam. Dawałam jej ją ok. 12.30 i chyba jej smakowała :) Zjadła ok. 2/3, całkiem nieźle szło jej jedzenie z łyżeczki i miałam wrażenie że denerwuje się ze za wolno jej daje  ;D Potem już wykręcała główkę więc uznałam że ma dość. Jutro znowu powtórka, już odciągnęłam 50 ml rano reszte (dziś rano nawet bez problemu odciągnęłam te 110) Nie wiem tylko czy znowu ok. 12 jej dać czy na noc ??? Jak myślicie?

Powiem Wam że ciężko z nią z tym nie leżeniem na brzuszku, jest przez to marudna, bo chce leżeć na brzuszku bidulka. Ciężko będzie ją odzwyczaić, najgorzej jest wieczorem żeby nie wykrzywiała się w łóżeczku.

Dziś mieliśmy gości, przyjechała znajoma mojej mamy z córką. Karolcia dostała fajną sukienusię żółtą i kilka innych ciuszków :) :) Fajnie :) A zaraz zajmę się zdjęciami i może jeszcze dziś powklejam :)

Ja tylko na chwilke..wpadłam poczytac.
dziewczyny powklejajcie jakies fotki ..kurcze chciałabym zobaczyc jak wygladacie, musicie mnie zrozumiec jestem tutaj nowa ;) ;)

Ja dzis zmeczona po calym dniu, z malym to nie zakupy po jakims czasie zaczyna marudzic wychodzic z wozka, dotykac wszystko..i co chwile wstawac na nogi.

Dziewczyny nie piszcie jutro i dzis duzo , tak co bym nadrobiła zaleglosci.
BUZIAKI

Wklejam obiecane fotki, z okazji ukończenia 5 miesięcy przez Karolkę i z okazji pierwszej kaszki ;) Dwie pierwsze sprzed dwóch dni ;) jak widać ;)
Dziewczyny które nie widzą (m.in. MamaBoo ;)) zapraszam jak zwykle na bobasy :)
PORA NA SPANKO! DOBRANOC!

Z mamą:

Z babcią:

Po raz pierwszy jem kaszkę:

Mniam jaka dobra:

Tak spałam dziś na spacerku:

ja poprawię sięz zdięciami bo w końcu mam nowy telefon..... (przypominam iż ostatni ukradli mi 3 miesiące temu.....)
a tak wogóle to witam w ten piękny wrześniowy niedzielny poranek... ;D ;D ;D

Witam w niedzielę o poranku!
Jak zwykle dziś tu pewnie będzie pusto. Karolnka dziś zmusiła mnie do wstania po 8, ale w nocy 2 razy do niej wstawałam i nad ranem o po 5. Nawet w miarę jestem wyspana :) dziś spędzamy dzionek we dwie.

MIŁEJ NIEDZIELI!

reklama
witam w niedzielę :)

iza na zdjeciu widać że Karolce naprawdę smakuje :D .A co do kaszki ustal sobie jakąś godzinę,w sumie nieważne którą tylko żeby co dzień była ta sama :) dzieci lubia powtarzalnosć :) no ale to już pewnie wiesz :)

ewcik dosłownie kilka stron wstecz są zdjecia prawie wszystkich dziewczyn ze śląskiego wątku ::) jak byłyśmy na spotkaniu na pampersie!

diablica nio to czekam na fotencje ;D a jaki sobie kupiłaś tel ?

luczynka nie mam takiego wózka.

mamaboo miłej wyprawy do zoo :D

baska tak się zastanawiam ale chyba czarna herbata nie uczula tylko zawiera teinę i to o to chodzi.A ta herbatka z hipp nie jest wcale taka najgorsza! a nuż ci zasmakuje ? :)

ja dziś z Lenką wybieram się do moich rodziców na obiad :)

miłego niedzielnego poranka :) .

Do góry