reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
lilith ja ostatnio byłam u okulistki ze 2 lata temu... ::) i ta ciąża to była takie zmuszenie się do wizyty żeby wykluczyć ewentualną cesarkę, i ogólnie czy przez ciążę nie zepsuł mi się wzrok ,ale tylko jedno oko trochę się pogorszyło. Takie wizyty jak okulista,internista są obowiązkowe chociaż raz w ciąży żeby wykluczyć choćby wady serca które nie pozwoliłyby Ci rodzić naturalnie.Rzecz jasna nikt Cię do tych wizyt nie zmusi ale ... ;) spokojniejsze sumienie jest :) (cieszę się że już znośnie znosisz ciążę :) )

sandros super że chcesz się przyłączyć! a skoro tak często jesteś w katowicach to przynajmniej łatwiej nam się będzie znaleźć :) jak będziesz chodzić na zajęcia to małą zaprowadzisz do przedszkola ? jestem ciekawa jak ja to pogodzę bo ogólnie nie jestem przeciwna przedszkolom,uważam że dzięki temu dziecko nie jest zbyt nieśmiałe.

a ja jutro po raz drugi do pracy,tym razem na rano! muszę wstać o 6 !! fakt że wychodzę dopiero o 8 ale muszę umyć włosy i wiele innych spraw ;) jak to my kobietki ;D a i jutro dzwonię do inspektoratu pracy bo chcą mi wcisnąć więcej godz przy kompie i muszę zobaczyć czy mają prawo ;D ;)

reklama
Na przedszkole to jakby za wczes, dopiero trzylatki przyjmuja, a Sonia to bedzie miala roczek niedlugo. Naszczescie jest taka instytucja jak babcia, ktora ma wolne weekendy, bo ja zaocznie studiuje.

Ja w ciazy bylam u internisty, ale z powodu ostrej anginy i iestety nie obylo sie bez antybiotyku. Tak to nie chodze do internisty. Ostatnio to nawet stwriedzilam, ze do pediatry nie bede chodzic, jak Sonia zachoruje. Miala ostatnio biegunke i goraczke, wybralam sie do lekarza, a po tem sie jej pogorczylo, stracila apetyt, ze przy kolejnej wizycie dostala skierowanie do szpitala. Powiedzialam, juz nigdy do lekarza, sama ja lepiej lecze, ale mama naciskala. W szpitalu nie bylam, odstawialm leki i karmilam, poilam na sile, a dzis biegala po mieszkaniu szczesliwa, podczes gdy w sobote do szpitala ja wysylali.

Mysle, ze w ciazy wazny jest dentysta, bo bardzo na zeby idzie, dzidzia zabiera z nas wapn i zeby czesto ulegaja pogorszeniu w czasie ciazy lub po niej. U mnie troche dziasla ucierpialy, ale juz jest OK.

Milego wieczoru

witam ślązary i nie tylko ;D

dziś raczej mało będę wpadać tutaj tak więc życzę nam wszystkim masę uśmiechu i cudownie spędzonego dnia
smilemalowane4qk.gif

hej :laugh:

No to chetntych na spacerek przybywa :D fajnie bedzie . Karolka takie ksiazeczki mozna kupic w ksiegarniach , ksiegarniach sw.Jacka. Naprawde super sprawa , pamiatki sa przynajmniej w jedym miejscu , a wazne daty tez nie umykaja z pamieci ;)
Sandros bedziemy stadami chodzic ..tzn my juz za dzieciakami biegiem ;D ;D
Lilith troszke uspokoilas mnie , dobrze ze czujesz sie lepiej , pij duzo plynow , a jesli nie umiesz zjesc rano sniadania przynajmniej herbatnika wszamaj ;)
Ide zjesc wpadne pozniej ;)

Moje kochane!!!
dzis rano pierw do ubikacji polecialam a poziej wmusilam w siebie 2 kromki z wasy i juz super!!wiadomo ze mam mdlosci itd ale liczy sie to ze nie wymiotuje!no i nastawienie ze dzis piekny dzieni zobacze moja kruszynke jest wspaniale!!!i napewno w duzym stopniu pomaga!!!:):)

caluje was wszystkie zycze milego dnia jak tylkojuz bede w domu to dam znac!

Cześć Mamuśki i Kangurki!!

Pogoda sprzyja spacerkom :) aż mi żal że nie mogę popchać sobie wózeczka (chociaż jeszcze go nie mam ;) )
rzadko mi się to zdarza a jednak się przeziębiłam- spałam przy otwartym oknie i mnie przewiało, ale mam nadzieję że samo szybko przejdzie...

byłam dzisiaj z ostatnią wizytą u diabetologa :) no i na szczęście wszystko OK :)

lilith usg najlfajniejsze urządzenie jakie wymyślono dla kangurków, szkoda że nie można wypożyczyć do domu na okres ciąży, ale wtedy babyboom nie miałby takiego wzięcia :) a ja idę w niedzielę i też już nie mogę sie doczekać :)

sandros ja też wracam na uczelnię muszę pogadać z wykładowcami co i jak -ciekawe jak to będzie, no i musze w końcu dostarczyć podanie o indywidualny tok studiów- ciekawe jaka będzie odpowiedź dziekana na moją prośbę :)

Pozdrawiam Was Wszystkie :D

Witajcie

lilith jak po usg, zobaczylas dzidzie, jak sie rozwija?

mmm ja juz od dwoch tygodni chodze, mialam zalegle egzaminy. Ja wzielam sobie powtorke semestru i pol roku mialam spokoju, moglam spokojnie przejsc ciaze i urdzic, a pozniej zajac sie Sonia. Teraz mam bieganie za wykladowcami by mi przepisywali zaliczenia, a ich jak nazlosc nie ma, a tu juz indeks mam zlozyc ::)
mam juz plan, koszmar cale weekendy na uczelni od rana po wieczor ::)

aga77 biegiem, biegiem, bo Sonia to wszedobylska, byle dalej ode mnie, a w wozku juz coraz mniej sie jej podoba ::)

Pozdrawiam,

Mamy już wózek, także Bejbik może się rodzić :)

sandros znając moją uczelnię plan będę miała dopiero w piątek, no zobaczymy jak to będzie :)

reklama
No to wpadam ale tylko na chwilke bo doslownie zasypiam dzis na stojaco...hehe jeszcze tak nie mialam :)
a dzidzia slodka!!! ma 16mm :) wedlug usg termin na 7 maj ale lekarz mowil ze teraz moga byc jeszcze odchylenia wiec niema sie co martwic! mezus krecil sliczny filmik i chyba tez bardzo to przezywal!:):)
caluski dla was!!!:)

Do góry