reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej dziewczyny, nie mam dużo czasu, bo zaraz przychodzi teść i wara od kompa :-(
Wyniki mam bardzo dobre, wszystkie w normie dla niezaciążonych :tak: , hemoglobina nawet nie drgnęła od 2 miesięcy. Niestety wciąż dokucza mi twardy brzuszek i mam brać zapobiegawczo magnez (MgB6), a jakby mimo to stwardniał - galospę.
Dostałam zgodę na uczestnictwo w szkole rodzenia ale bez ćwiczeń fizycznych, z obciązeniem mięśni brzucha, by nie wywołac skurczy.
Także na wczorajszych ćwiczeniach tylko oddychałam, ale po kilku ćwiczeniach z głębokimi wdechami i wydechami zaczęłam ziewać ;-) Chyba na ćwiczenia nie będę chodzić, bo i tak wykonuję ich tylko połowę ... położna zaproponowała, bym oddychanie ćwiczyła w domu. Tak więc poniedziałki odpadają, ale w środy na teorię będziemy razem z Jarkiem śmigać. Teraz w środę będzie o porodzie fizjologicznym opowiadać nam jakiś gin i poszwędamy się po salach porodowych :szok:

Karolinna .... przez posta przebrnęłam i nie było źle ... masz rację, przekonam się sama jak to jest już za 3 miesiące, bo dziś zaczynam właśnie 7 miesiąc (tak kalendarzowo).

reklama
.hejka.

luczynka widzę ze Oliwka przespała wój pierwszy spacerek:-D a przy kąpieli dzielna dziewczynka!:tak:

mamaboo nie daj się złym humorkom!niedługo już koniec stażu! a jakie studia chcesz wybrać:confused:

mariaola to przy kompie też ci nie pozwalają siedzieć:szok:

.Miłego dnia! ja przy kawusi:happy2:.

Cześć mamuśki z dzidziolkami!!!!:-)

Musze się Wam pochwalić- wczoraj dałam Martynie po raz pierwszy zupkę gotowana przeze mnie i....... jadła aż jej się uszy trzęsły!:happy2: :cool:
Dzis powtóka z rozrywki i zobaczymy czy to tak jednorazowo, czy tak już zostanie:-D

Karolinna- przed zakupem psa bronimy się dzielnie już 6 lat. Mam nadzieję, ze jeszcze drugie tyle damy radę, bo jest już ciężko (dziecko rośnie i argumenty trudniej odpierać :tak: )

MariaOla- a już wiadomo jaka płeć, czy czegoś nie doczytałam?

Ewcik- ale pazurki, no no no......

Luczynka- śliczne foteczki... Jeszcze, jeszcze....:-)

Iza- Ty jeszcze nie na kompie? To mała chyba dała Ci się wyspać.:-)

Karolinna idę na resocjalizację. Dlatego chcialam staż w MOPSie, ale teraz już mam dosyć. Nie chodzi o podpoiecznych - chociaż oni też nie są święci, ale o atmosferę w pracy . Prawie wszysycy tu myślą, że jak magistrat albo licencjat to są niewiadomo kim. Wqrza mnie już cały ten stać. Za 7 h dziennie, za użeranie się z pracownikami, którzy mają o wszytsko do mnie pretesje dostaje 450 zł - absurd i paranoja !!!!!
MariaOla, ale co Ci szkodzi siedzenie przed kompem ? Szybciutko wracaj i opisuj relacje z pewnie przemiłęgo spotkania;-)

Hej dziewczyny!!!

Dziś nocka można powiedzieć bylo troszkę lepsza maly przespal nawet 2 h i 3h nad ranem więc troszkę się wyspaliśmy.

Dziś idziemy na pierwszy spacer:-) . Jest ładna pogoda i trzeba korzystać. Wczoraj malutki byl 20 min z mężem na balkonie ;-)

Luczynka - śliczna ta twoja Oliwcia. Widzę ze już kikucik jej odleciał. Mój mąż trzyma małego przy kąpieli a ja go myję i uważam żeby nie zamoczyć pępka.

Iza - mój Kamilek po zjedzeniu musi być noszony na rękach póki nie uśnie mocno na rękach to nie możemy go położyć bo nie bedzie spał. Ma tak od pierwszych swoich dni i lekarki powiedzialy w szpitalu ze to normalne bo on potrzebuje tej naszej więzi. Mam nadzieję, ze nie bedzie potem kłopotu ale co zrobić jak on inaczej nie uśnie.

MamaBoo - mój mąż też jest na resocjalizacji na Ziętka w Katowicach a ty jaką uczelnię wybrałaś???

MariaOla - życzę wam szybkiego remontu i doprowadzenia mieszkania do porzadku ;-)

Witam witam!

Mokkate do kompa siadam dopiero teraz bo wcześniej był zajęty, później czytałam małej bajeczki, a jeszcze później się kąpałam. Dziś jedziemy na obiad do teściwej co wcale mnie nie cieszy :dry:
Gratulacje dla Martynki że tak ładnie jadła Twoją zupkę :-) Karolinka też woli jak ja jej ugotuję :tak: A jak ostatnio zjadła całą porcję i jej było mało i dałam jej słoiczkową to patrzyła się na mnie z takim wyrzutem jakby chciała powiedzieć: mamusiu co ty mi dajesz? to wcześniejsze było lepsze!

Luczynka Oliwka jest śliczniutka, słodziutko wyglądała na tym pierwszym spacerku, Karolinka też pierwsze spacerki przesypiała. Potem nastał czas wielkiej fascynacji światem - nie spała wcale. A teraz znowu potrafi przespać nawet pół spacerku :sorry2: A w tej kąpieli Oliwka super ma minkę, normalnie bomba. Karolcia całą pierwszą kąpiel się darła :shocked2: :tak:

MariaOla to dobrze że wyniki ok. a płci znów nie było widać?

Karolinna skoro nie masz jasnego płaszczyka to może taką jasną kurtkę troszkę dłuższą (może to kwestia pojęć ;-) ) Bo jestem prawie pewna że to byliście Wy, blisko Waszego domku, a wózek kolorystycznie identyczny. Ale jestem krótkowidzem którego obecnie nie stać na soczewki a okularów nienawidze więc mogę się mylić.

MIŁEGO DZIONKA KOBITKI!

Luczynka - no własnie chcę tam iść :-D :-) . Nie wiesz czy ma tam ciężko ? A on jest na dziennych czy zaocznych, bo ja na zaoczne idę. Pospytaj jak tam jest :-) . Z noworodkami podobno jest tak, ze jeśli się zacznie regularnie wychodzić na spacery to dziecko i zaczyna regularnie jeść, spać. U nas to trochę długo trwało 6 tyg., ale za to Oskar jadł najpierw co 20 minut cyca, potem co 1,5 h a potem z dnia na dzień co 3. Ze spaniem też takmiała - z dnia na dzień, nawet nie wiem kiedy zaczął się budzić raz (teraz się budzi dwa, ale to szczegół:-) ).
Mokatte - co mamine to najlepsze - przynajmniej dl aMArtynki,bo Oskarowi nie bardzo coś moje zupki osttanio smakują.... Teraz spróbuję mu zrobić z buraczków, bo moze tamte mu się już przejadły.

Przed kompem to w zasadzie mogę siedzieć, ale on leży na ziemi, bo teść zabiera stolik do tapetowania, a jakoś leżeć na kafelkach w przedpokoju mi niewygodnie ;-)

USG nie miałam robionego, więc płci nie znam i raczej już zaczekamy do porodu, bo w 35 t.c. to już kicham taką wieść. Będzie kinder niespodzianka :-D

Ok, wstaję, bo bolę pley i kolana :tak:

reklama
My po spacerku:tak: poznałam dziś dwie mamuśki dzięki uprzejmości mokkate :-) tą Gabrysię którą zna też iza ;-) i zapomniałam imienia tej drugiej mamuśki:zawstydzona/y:

aktualnie gotuję zupkę pomidorową:tak: teraz moge sobie folgować i jeść co chcę:-p:rolleyes::yes:

Lenka dziś jadła sama obiadek...chociaż stwierdzenia "jadła" jest troszkę na wyrost;-) dałam jej łyżeczkę ,troszeczke nabierała obiadku i trafiała nią do buzi:biggrin2:rękawki bluzki ,blacik i nawet ja byliśmy troszkę brudni:rolleyes::happy2:

mariaola
w takim razie ja też przychylam się do sugestii teścia :rofl:

mokkatka gratki one more time;-) dla twojej smacznej zupki:tak: no i dla nowej umiejętnosci Martynki:tak:.Napisz jak tam flipsy;-)

iza zastanawiałysmy sie z mokkate czemu tak mało piszesz na bb :confused2:hm,mam taką kurteczkę białą ale raczej krótka.Ja też jestem krótkowidzem i okularki nosze jak oglądam z kanapy tv:-D

baska
miłego spacerku!!:-)

mamaboo a ile lat tam będziesz się uczyć:confused:

.miłego popołudnia!!.

Do góry