reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Justynko- myślę, że najważniejsza jest cierpliwość i konsekwencja. Postanowiłam po prostu, że rezygnuję z karmienia o 3 w nocy i się tego trzymam. Jak płacze, to wstaję do niej i (jak radzi Tracy) delikatnie stukam po pleckach. Jak to nie pomaga, to na chwilę biorę na ręce, ale jeść nie daję. I mała zasypia. W ten sposób uczy się, że nie ma po co mnie wołać, skoro i tak nie dostaje jeść. Nie zawsze się jeszcze udaje przespać całe 6 godzin, ale jestem dobrej myśli:tak:

Czarnulka- fajnie, że już Emilka ma już ustalone pory spania. A te zęby to moim zdaniem, mogłyby wyjść wszystkie na raz ;-) i bez bólu. Buziaczki dla Wikusi.

Kubusiowa- koniecznie napisz co udało się kupić.:-)

Karolinna- a może jakieś zaklęcia na ten katarek Nie zaszkodzi spróbować...;-):-D

reklama
Mokate to ja tego sie boje bo raz spróbowałam i darła sie aż sina cała była a my niewyspani i poddałam sie ale jak samodzielne zasypianie przeszło to myśle ze i z tym damy radę !! ale boje sie zacząć !!! Ja zawaliłam od samego poczatku ze w nocy jak sie budziła cycek i spała i ona traktuje go i do picia i do cycania !!! Ale panna z niej juz i pora zegnać sie z cycusiem !! no ju w ciągu dnia i wieczorem jest ok !!! ale te noce3 masakra !!!!!

justyna masz ten sam problem:-Dja tez zawaliłam od początku i teraz mam ale na błędach człowiek sie uczy tak ze za drugim razem bedzie ok;-)ale dzis ładnie spała do 5 zas potrzymała sobie cycusia i przysneła do 7:happy:mam nadzieje ze to pocxzatek dobrego ale ne zapeszam:-)

KLAROLINNA dzięki za link . Już to czytam .

OLIWKA JUSTYNA ile wasze pociechy już mają ??/

Jutro z rana spacer do Rosmana . Mają pampersy w promocji. Trzeba korzystać.

karolina nigdzie nie umiem znaleźć tej książki w pdf ,na forum znalazłam ale niewiem czy mi laska przysle jak nie to kupie widziałam za 9,90zł;-)

Hej babeczki

Przepraszam za swoją nieobecność, ale byłam dziś Mulano i tuliłam się cały dzień z Panem Kibelkiem :baffled:
Mam już przywiezione łóżeczko do domu, bo na czas remontu stało u teściów, może będziemy składać te klocki przez weekend. W poniedziałek zamówiłam na Allegro wszystkie takie rzeczy jak pościele, moskitiera, stelaż, rożek, przybornik itp. Teraz tylko czekam. W piątek jadę po proszek (jednak Lovellę, bo jest mniejsza) i przyniosę resztę ciuszków od kumpeli, także cały tydzień prania, prasowania i segregowania, oby tylko ta komoda dotarła na wtorek ;-) Zaczynam też myśleć o torbie do szpitala, bo już grudniówki się po lekućku sypią, więc nigdy nic nie wiadomo :eek:

Kubusiowa .... a co do sylwestra to napewno spędzimy go razem, romantycznie sam na sam. Jeszcze planów jako takich nie mam, ale może jakaś fajna kolacja przy świecach i tańce-przytulańce przy Franku Sinatrze ;-) Trochę się boję gdzieś jechać, więc raczej w domku zostaniemy .... no bo co jeszcze można robić na ostrym wirażu :confused: Co do pokoju, to jak już wszystko będzie "w miarę" jak należy to postaram się o jakieś fotki. Drażnią mnie jedynie meble, które są jeszcze z kawalerskich czasów męża i za diabła nie chce się ich pozbyć, ani nie da mi ich okleić :no:

Oliwka ... i jak ci flaczki wyszły :confused: A jakiej ty książki szukasz :confused:

Czarnulka .... pytałam cię o Wikunię, czy ten aparacik ma już ściągniety i co z jej rączką :confused:

Mokatte .... to mówisz, że Tracy Hogg działa ... mam ją stosować od początku :confused: Bo ona w tej książece mówi o łatwym planie od samego początku, a wszędzie indziej słyszę, że po urodzeniu powinno się karmić na żądanie, bo tak najlepiej sobie zapewnić odpowiednią ilość pokarmu :confused: Trochę z tego wszystkiego głupieję :eek:

mariaola zapomniałam napisac ze wyszły piersza klasa ,palce lizac ;-) jeszcze książki jezyk dwu latka bo niemowlaka to przejrzałam i raczej nam duzo nie pomoze ona juz troche jest za duza ,ale fajna jest szkoda ze nie miałam jej wcześniej;-)

reklama
Do góry