reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
.Hejka.

.Dzięki za pozostałe miłe słowa pod moim adresem:happy:.

.baska nie lubię takich toksycznych ludzi:baffled:,ale nie daj się i będzie ok;-)zresztą czytam ze już wiecie jak z nią postępować:cool2:.

.sandros ja też nie zmieniam aż tak często pościeli;-) w sumie tak jak dziewczyny tu piszą ,co około 3 tyg.I nam i Lence.

.iza dziś wieczorem będziesz miała ode mnie
emailwg9.gif
z odpowiedzią,a przynajmniej się postaram;-).

.ewcik mąż mówi ze wyglądam lepiej:rolleyes::tak:.A faktycznie trzeba się cieszyć że nie urodziliśmy się na jakiejś zabitej dechami wsi bo to byłoby straszne:eek:.

.justyna dobrze że się zorientowałaś że nie chodziło o "czad" tylko o "czas",pewnie do dziś bym starała się skądś wykombinować jak to na włosy nałożyć;-).

.mokkate sama przyjemność takie wybieranie mebli:laugh2:.

.katerina78
witam nową mamę
myloverw3.gif
,jak najbardziej rozgość się i pisz,pisz,pisz:elvis:.

.Miłego poniedziałku.

reklama
.
myszwielkieoczyju3.gif
widzę ze nikogo nie ma więc spadam;-).

.Przypominam wam dziewczynki że niedługo dzień babci i dziadka!!! nie zapomnijcie o karteczkach, ewentualnie kwiatach
bukietkolorowyyj8.jpg
:tak:.

.Ok,lecę bo zaraz tu
zzzqx3.gif
:-D.

Cześć Dziewczyny!
Przestalam na tym watku pisac bo po odpowiedziach na innych watkach nie miala juz sil(musze przyznac ze to forum wrecz pordukuje wiadomosci)ale caly czas czytam Wasze posty i sa mi bardzo bliskie Wasze problemy. Widze ze od jakiegos czasu watek Ślązaczek przymiera :-(

Moja Oliweczka rosnie jak na drozdzach. W dniu gdy konczyla rowne 3 miesiaca soiagnela wage 6200g wiec do malenkich nie nalezy ale w porownaniu z innymi wrzesniowymi dzieciaczkami jest nie za duza :tak: Slicznie juz gaworzy, potrafi sie nawet wyklucici o cos, najbardziej lubi nagadac Tacie :-D Od jakiegos juz czasu przewraca sie z brzuszka na plecki no i prawie udaloo Jej sie przewrocici dzisiaj na brzuszek, tyle tlyko ze byla jeszcze w lozeczku i zatrzymala sie na boku lozeczka :-p A szkoda.. Zaczelam Jej juz podawac soczek, deserki i kaszke na dobranoc, noi o diwo moja Córka zjada wszystko, poporstu wszystko Jej odpowiada, maly Żarłoczek :tak: :laugh2:

Mam nadzieje ze nie macie do mnei zalu ze tyle czasu nie pisalam, i ze moge jeszcze czasami u Was zagoscic :zawstydzona/y:

Justyna zdjecia macie wspaniale :tak: :-) Bardzo mi sie podobaly i ogladalismy je razem z mezem, jak Oliwka skonczy roczek to tez chcemy wybrac sie gdzies na taka sesje, moze i do Was? ;-) W koncu od Rybnika nie jest tak daleko do Pszowa :-)

Shinue Twoja Córcia jest sliczniutka, napisz ile wazy? Z Twoich postow wnioskuje ze nie mialas porodu lekkiego (tak jak ja:-( ) ale dla tych cudownych dwoch raczek ktore juz mnie zaczynaja same obejmowac warto bylo:tak:

Basiu nie dziwie sie ze zdenerwowaliscie sie z mezem na ta szwagierka, ja tez bym sie porzadnie wsciekla, przeciez to sparawa miedzy Wami a tesciowa, a skoro tesciowa sie zgodzila to JEj nic do tego:tak: tez uwazam tak jak dziewczyny ze ona poprostu jest zazdrosna

Mokkate ja juz nie moge sie doczekac kiedymoaj Olwika bedzie taka duza jak Twoje Skarbus :tak: tez chcialabym juz latac z ania i pilnowac zeby nigdzie ne nabila sobie guza

Sandros moja Oliwka ma dopiero 3,5 miesiaca a ja do samego pocxatju zmieniam JEj posciel mniej wiecej tak jak reszta dziewczyn :tak: uwazam ze nie brudzi sie az tak bardzo a dziecka nie mozna az tak chronic

A to kilka fotek mojej malej KSiezniczki :tak: :-) :

Mokatka: ja mam z mastercook, a słyszałam neizbyt pochlebne opinie o amica kuchniach - ale co sprzedawca to sprzedawca.:wściekła/y: :zawstydzona/y: co do lodówek - poalry są denne, bo już 3 moje koleżanki reklamowały i miały wymianę na nową po interwencji rzecznika praw konsumenta. my zamierzamy kupic indesita lub electrolux, ze wskazaniem na te drugą markę.

Katerina: weitaj i pisz, pisz, pisz

Anian: dziękujemy za zachwyty nad Titkowymi zdjęciami

Witam,

Posciel zmienialam czesto jak Sonia byla mala, bo w koncu tam sedzala wiekszosc czasu - slinila, ulewala, czasem przesikala... I tak mi chyba zostalo.

Katerina wita, napisz wiecej o sobie i synku

Luczynka fajnie, ze wszystko zjada i nic jej nie ma. Swoja droga, to szybko zaczelas wprowadzac inne rzeczy niz mleczko.

Karolina my na dzien babci mamy cos specjalnego - szkola Yamaha organizuje wlasnie w tym dniu koncercik i z Sonia bedziemy wystepowaly w teatrze, a potem nastapi wreczenie laurek zrobionych na zajeciach :-)

Pochwale sie tez - bylam dzis na rozmowie o prace - zalapalam sie, bede pracowac jako recepcjonistka :happy:
Udalo nam sie tez zaatwic przedszkole i jutro idziemy z Sonia zobaczyc wszystko, dowiedziec co mamy przyniesc, poznac grupe z jaka Sonia bedzie chodzic.... Jejku jaka Sonia juz duza :shocked2:

Pozdrawiam,

Hej!!!

Ja dopiero teraz zaglądam. Dziś ładna była pogoda więc zaliczyliśmy spacerek. jestem dumna z mojego synka. Kiedyś nie szło z nim wyjechac na spacer jak nie spał a teraz mogę z nim wyjechac jak nie śpi i zasypia na spacerze :-) Dziś bylismy u lekarza bo maly ma taka wysypke i lekarka kazała zmienic proszek lovela na inny bo podobno uczula, zmienic mydło używaliśmy jonson&jonson w płynie i oliwke Bambino mamy zastąpic oliwą z oliwek:-( Przepisała nam krem ELOKOM ale mamy ostrożnie ja uzywac

Zobaczymy czy mu zejdzie ta wysypka.

Sandros - ja też nie zmieniam tak często pościeli małemu zreszta ona się nie brudzi bo maly śpi w rożku :-D :-D :-D

Katerina - witaj i napisz coś o sobie ;-)

Iza - ;-) każdy moze sie pomylic. Gratki dla Karolci, że przespała noc:-D

Kubusiowa - gdzie jesteś??? Padł ci znowu dysk???

A co z mmm dawno już tu nie zagladała

Justyna, Iza, Luczynka - niewiem czy szwagierka zazdrosna czy chce pokazac że strasznie troszczy się o teściową a ja jestem tą co wykorzystuje . Teściowa mi dzwoniła zebym z nią nie dyskutowała bo oni podjeli decyzję, że zajmie się wnukiem i mam się nie martwic.

Luczynka będziemy mieć za złe jak sie nie poprawisz ;-) fajnie Cię czytać !! Ale Olisia juz duza i taka kuleczka :-D brawo !! no i zapraszam !!

Baska no i widzisz grunt ze teściowa sie cieszy !! a co do tego uczulenia to nie jest to ta maść na bazie jakis sterydów ?? :confused: a johnson podobno uczula, a zamiast oliwki tez mozesz zwykłą ciekła parafinę używać zresztą zapytaj lekarki, a krem f18 jest tez super na rózne takie a duzo tanszy niz np oliatum !!! a ta wysypka to taka sucha skórka czy jakaś wysypka ???

Sandros juz do przedszkola :szok: to u was jest takie co przyjmuje dzieci od tego wieku !!! no i gratulacje ze sie udało z pracą !!!

Kaśka no i widzisz a nam znów na odwrót mówili z tą kuchnią :-D ja mam amice i jest super !! w domu mój tata tez ma długo amice i tez super !! Ardo jest podobno do bani !!!!!!

czesc dziewczyny ale naprodukowaliście;-)
niestety nie nadrobie ale napisze pare słów co u nas :-)
Dzis byłam u mojej gin i nadal musze brac leki i sie oszczedzac ,strasznie sie boje oby nic złego sie nie stało .Znowu robiła mi usg od poczatku ciąży to juz 4 a to dopiero poczatek ale chyba wiedza co robia. Niewiecie moze czy ilosc usg ma wpływ na rozwój płodu? A nic sie nie poprawiło a ja sie pytam czy juz nic sie nie moze stac a ona ze zawsze moze sie cos stac troche mnie tym zdołowała i jeszcze tym ze powiedziała ze ma nadzieje ze będzie dobrze :-(Nigdzie sie nie moge dowiedziec dokładnie jak wyglada sprawa czy w szpitalu czy u ginki :no:ale dobra juz sie nie denerwuje:no:
Przez tydzien jak mnie nie było to mieli niezła zaprawe Z Oliwka w nocy bez cycusia ale teraz oduczyła sie cycka ,pokarm mi zaniknoł i mała przesypia calutką noc:tak::-) tak że jest super tylko całuje cycusie i muwi ze dydi chore :-)

Dzieciaczki cudowne na zdięciach .:-)
Teraz moze cześciej zajrze;-)

Oliwka trzymaj sie !!!! a lekarka ma rację bo zawsze moze sie cos przdażyć i nie zagwarantuje Ci na 100% !!!! Jeśli to dobra lekarka to na pewno wie co robi ! ale gdyby było coś nie tak to by Cię przecież nie zwodziła !!! Mi przy pierwszej ciaży zaraz lekarz powiedział jak to prawdopodobnie sie skończy ale do końca nie moze być pewien!!! Oszczędzaj sie i ucałuj Olisie !!!!!!!!

reklama
Justyna - tak ta maśc jest na bazie sterydów. Ta wysypka jest taka sucha jakby szorstka skóra. Maly ma taka plamę na szyi taką szorstką troszkę zgrubioną i ostatnio zauważyłam że robi mu się na brzuszku,plecach, rączkach w postaci takiej szorskiej skóry. Dziś umyłam go mydłem bambino, kupiłam proszek bobas i zobaczymy może kupie tą oliwę z oliwek chociaż wątpię żeby oliwka bambino go uczulała bo używam jej od pierwszych jego dni.

Oliwka - ja jak była w ciąży to mialam usg robione na każdej wizycie, także nie martw się

Do góry