reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Witam,

Wszystkiego najjjjjjlepszego

prezenty3ti.gif

Justyna chodzila na basen, ale z tego co opowiadasz, to u nas nie bylo tak fajnie. Super, ze masz tak blisko.

Aga, to rozmowny jest. Sonia obecnie jest do tylu w stosunku do Oliwiera, cos leniwa jest. Natomiast niesamowicie gestykuluje, staram sie nie zwracac na to uwagi i zmusic ja do gadania, ale kiepsko mi idzie.

Pozdrawiam,

Karolina,Beata,Sandros,Justyna,Mokkate Dzięki dziewczyny za odpowiedź:-)).Sorry,że nie zaglądalam tyle dni ale odstawiłam w pracy maraton. Urodziło kilka moich znajomych i byłam z nimi przy porodzie. Uffffffff........fajnie było. Jedno urodziło się w wodzie w naszej szpitalnej wannie,oczywiście planowo,żadne tam niespodziewanki.Dziś tylko zaglądam bo mam kupę roboty.Wymyśliłam sobie narobić zapas pierogów i od wczoraj je dziergam.Z mięskiem,z truskawkami i powidłami(to ostatnie to podobno robi babcia moich dzieci,moja ex teściowa i ja teraz też muszę).Tym bardziej ,że synuś mój pojechał ze swoim ojcem i jego rodzinką do Zakopca na narty i deskę,no i kazal sobie zostawić pierogi jak wróci.
A do tego muszę się przygotować znowu do tematu na jutro.Pisałam już,że robimy u nas w szpitalu taką mini-szkółke rodzenia? No pierwsze spotkanie jakoś poszło,teraz mam drugi temacik i muszę się uczciwie przygotować.Nie jest problemem co mowić ale muszę się zmieścić w godzinie czasu a ująć to co najważniejsze.I jeszcze mieć chwilkę na pokazanie dziewczynom porodówki.To wszystko trwa,one chcą też popytać i potem sie nie wyrabiam.Ostatnio mi to zajęło 1,5 godz. i miałam już chrypkę a dziewczyny z jednej strony chcą gadać a z drugiej siedzenie w jednym miejscu męczy. Szkółka jest głównie dla pacjentek z patologii ale otwarta dla wszystkich,też z miasta i całkiem darmowa. To chyba ważne,bo nie każdego stać na opłaty,tylko że ja to muszę robić w godzinach pracy,i ustalono godzinę od ok 13 do 14,ale chyba będzie to się zmieniało. Do pomocy mam naszą koleżankę od laktacji (ma tytuł miedzynarodowego konsultanta!) i oddziałową z noworodków(ma 2 spotkania: o noworodkach i o pielęgnacji dziecka )
Miałam się nie rozpisywać.
Zmykam i pozdrawiam wszystkie Mamuśki i odfruwam....

Sandros - poprostu za mężem tu zawitałam a zeby było smieszniej to jeszcze 3 kolezanki tutaj przeprowadziłam :laugh:

oj Pogoda u mnie nie nastraja pozytywnie chyba zaraz zrobię sobie kawkę i wezmą coś słodkiego. Wiecie ja chyba jestem uzalezniona od słodkosci :( i chyba dla tego tak trudno idzie mi dubieni brzuszka po ciązy

czesc

Korzystam z drzemki Oliverka ;) Nie przywitalam sie z nowymi kolezankami , az nieladnie ..
Milo widziec nowe twarzyczki :) , mam nadzieje ,ze sie Wam tu podoba Kundzia i Chochliczko ;)
Sandra ladny suwaczek , pozwolilam sobie odgapic :D .
Wpadlam na chwile , zmodyfikowac profil i uciekam, musze sie przygotowac glownie psychicznie do pracy na noc :( , szczegolnie ,ze jak spojrze za okno ...brrr .
:) pa

Aga- buziaczki dla solenizanta!
Dział onkologii, to chyba nie jest najłatwiejszy?
Jak sobie dajesz radę?

Zaczęłam szukać restauracji (myśląc o chrzcinach) i ...wszystko porezerwowane.
Myślałam o maju, a tu komunie i miejsc brak. Nie miałam pojęcia, że to trzeba tak wcześnie rezerwować
Może znacie jakąś fajną i przytulną restauracyjkę niedaleko Brynowa?

właśnie wróciłyśmy z małą od pediatry(wczoraj zapadło jej się ciemiączką,aż mi się kolana ugięły) ,ale już wszystko ok,ewentualnie więcej dawać jeść ::) (bo dopajanie odpada :p ) waży 5600,podobno aż o 700 g za dużo ;) ale mamy się nie przejmować ;D a i pochwaliła że mała zadbana i zdrowiutka,podobno mama(ja)też zadbana i grzeczna(grzeczna ??? ;) ) ,fajna babka nawet,tyle komplementów :D i mała też zarobiła komplement,popatrzyła na nią lekarka i mówi"ale ładne dziecko..." no ale to ja już daaawno wiedziałam ;D
.Mam nadzieję że te dziewczyny które przyjdą w sobotę mają absolutnie zdrowe dzieciaczki i same są zdrowe,pediatra nakazała ::) podobno 3 miesiąc jest przełomowy ::)

ale moja mała obudziła mnbie o 6! gadała do siebie jak najęta a tu przecież ciemnawo w pokoju,aż mi się chciało śmiać ale się opanowałam,żeby nie pomyślała że mama chce juz wstać ;)

i odkryłam jej kołderkę i śpioszki znajdowały się nie tam gdzie trzeba ;) tam gdzie rączka powinna być była nóżka ::) le guik był zapięty i w ogóle,mała akrobatka ;) pewnie dlatego tak ją wzięło na gadki ;) uwolniła się(prawie)ze śpiochów :D

mokkate ani nie mów że sa takie problemy z załatwieniem chrzcin ??? :o bo my jeszcze nic nie zrobiliśmy w tym kierunku ::) a lokal.. może zilone oczko ;D i co przychodzisz w sobotę ?

chochlik to spytaj tej koleżanki(od międzynarodowej laktacji) czy podanie dziecku smoczka może zahamować moją laktację?

ale pogoda :o wieje strasznie i tak sypie śnieg... że hej :)

reklama
Qrcze maly wyslal wiadomosc :o choc nie wiem jak :D:: musze siesprezyc bo bede po kawalkach slala :D:D:. No wiec ..na czym mi przewal moj stary synus :D::D aa na pewno sobie nie zdaje sorawy co ci ludzie chca od niego . No nie moge nic napisac :D:D
Glownie to chcialam podziekowac i zyczyc milej zabawy i udnej pogody na spotkanku . Zaluje ze nie moge byc , ale mysle ze nst razem ustalimy ..moze cos pode mnie ;)
Karolka wklejaj zdjecia malusiej , dawno mojej synowej nie widzialam :D:
jeju lece , poczekam do koloejnej drzemki ;) papatki

Do góry