reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam Koleżanki w tą zimową niedziele! Kurcze na dworze taka zima, że szok, ani śladu wiosny. Mam wrażenie ze to jakaś Syberia i ta wiosna nigdy nie przyjdzie :-[
Lilith nie pochwaliłam Twojego brzuszka i nadrabiam zaległoci: jest naprawdę śliczny, taki w sam raz i figurkę też masz super!!!
Oliwka - Twoja córeczka śliczna, a ten komplecik czapka, szaliczek i rękawiczki przeuroczy! Prawdziwa mała dama :)
Ta pogoda chyba działa na nas wszystkie i na dzieciaczki negatywnie, to przez nią pewnie niektóre z Was sie źle czują.
Życzę Wszystkim dużo zdrówka w oczekiwaniu na cieplejsze dni!

reklama
my już po spacerku :) jest tyle kolein ze śniegu że Lence latała główka w wózku :mad: szłam bardzo powolutku ale to tylko trochę pomogło :mad:

do wiosny jeszce tylko 16 dni ::) mam nadzieję że tego 21 już nadejdzie i zaczną się spacerki, pikniki i grille... mniam ( czarnulka wie o co chodzi :) )

czarnulka odpisałam na gg :)

iza1
jak twoja mała się urodzi to już będzie po zimie :)

Hejka!
Frezja babies, babies- super, bardzo się uśmialiśmy ;D ;D
karolinna pisze:
do wiosny jeszce tylko 16 dni ::) mam nadzieję że tego 21 już nadejdzie i zaczną się spacerki, pikniki i grille... mniam ( czarnulka wie o co chodzi :) )
a czemu tylko czarnulka jest wtajemniczona ???
my też już po spacerze- koszmarnie się jeździ po chodnikach, a teraz kawka :)

Grzes wczoraj po raz pierwszy przewrócił się z brzuszka na plecki

mmm pisze:
karolinna pisze:
a czemu tylko czarnulka jest wtajemniczona ???

;) rozmawiałyśmy o grillu ,jakie sa fajne itp :) ot i cała tajemnica ;)

mmm dla Grzesia wieeeeelkie buzi buzi i gratulacje! z okazji przewrócenia się z brzuszka na plecki,dla niego fala ;D

dziewczyny,możecie polecić mi jakiegoś dobrego okulistę dla dzieci z katowic ???

Wy tak o zdrówku a moja mała sie rozchorowała zapalenie gardła, okropny kaszel ,Musieliśmy isc dzis na izbe przyjeć do szpitala antybiotyki i syropek przepisał i mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia . Przy tej pogodzie to dopi9ero sie zacznie , Z yczymy zdróweczka wszystkim maluszkom i ich mamusiom.

Karolka: dobra jest wyględowska-maliszewska (jeśli dobrze pamiętam nazwisko). miała gabinet na pocztowej w k-cach lub kolejnej równoległej.

mam pytanie: przechodzę z dokarmiania strzykawka na dokarmianie butelką - jaką mam kupić??? jaki smoczek do tego???

Witam,

Kasia wiem, ze masz problemy z karmieniem, ale u mnie sie to pogorszylo jak wprowadzilam butle.
Mialam dla niej szklana i mam do tej pory, jak kupilam plastikawa to po paru miesiacach mimo superskiego mycia byla do wyrzucenia. Nie znam sie na butelkach antykolkowych, mialam zwykle szklane na 240 ml.
Smoczki - to jest roznie, Sonia np. zupelnie jej nie pasowaly profilowane i gumowe, tylko silikonowe i nie profilowane, ale tu wiem, ze dzieci roznie wola. Wazne bys zwrocial uwage, na "szybkosc" smoczka. Chodzi o dziurke, smoczki kupuje sie na dany wiek dziecka, a przynajmniej te pierwsze.
Wiem Sonia lubiala butle Aventu i ten duzy fajny prosty silikonowy smoczek - niestety droga.

Karolina dziekuje za przesylke, posmialam sie troche.

Dzis wczesniej nas puscil koles, ale cwiczenia mnie wymeczyly.
Zaraz spacerek z pieskiem i ide spac, jutro ide na jakies szkolenie, a zarazem egzamin dotyczacy tej pracy w polsacie.

Oliwia, mala wyglada super, ma swietne butki.

A`propos grilow, to mam dzialke, wiec jak sie zrobi w koncu cieplutko, to zapraszam, udostepnie altanke, grill, lezaki do opalania ;) i duzo zieleni.

Pozdrawiam,

Kaśka76 ja mam plastykowe na początku małe 120ml teraz mam już większe... normalne jakie w sklepie były, ale smoczek na początku miałam anatomiczny(wyglądem zbliżony do sutka piersi)... mał małą dziurkę... anatomiczny wygląd piersi i bardzo go sobie chwaliłam.... nie wim nic na temat specjalnych butelek antykolkowych (ponoć to lipa, ale ja nie sprawdzałam) a Alex nie ma tendencji do kolek... zaledwie paręrazy go brzuszek bolał i to na parę minut a nie na długie godziny... jak by co to mam Esputicon i Espumisan.... ale decyzja należy do Ciebie

Oliwka 29 mam nadzieję że twoja pociecha lepiej się już czuje... razem z Alexem przesyłamy buziaczki

MMM gratulacje dla Grzesia i wielkie buziaki.... dam znać jak Aleksio zacznie się przewracać.... to jeszcze trochępotrwa...

sandros dobrej i spokojnej nocy.... słodkich snów i odpoczynku

Justyna jak tam kolejna lekcja Liwci na basenie.... całuski

Karolinna i Iza1 nie martwcie się ... wiosna tuż tuż... ;D ;D ;D

olozb1rv.jpg

karolinko i diabliczko Dziękujemy za gratulacje i buziaki już też przekazane :)

kaśka my używamy butelek Aventu, o których pisała już Sandros, od początku Grześ ją zaakceptował. Musisz od czegoś zacząć. Powodzenia i buziaki dla Piotrusia :)

sandros trzymam za Ciebie kciuki :)

zdrówka dla Oliwii

Dobrej nocy :)

reklama
hej, ja też wpadm po przerwie ale daję znak, że żyję :) u nas wszystko ok, Bartulek ladnie przybiera, w piątek byliśmy na szczepieniu i jest zdrowy, robi się coraz bardziej kontaktowy i się często uśmiecha :) :) :)

Pozdrowienia!!!!!

Do góry