reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolka: ja miałam naleśniczki wczoraj.

ja odessałam się od allegro, a dossałam się do lumpka. Krzysiek mnie udusi - kupiłam dwie bluzy nexta na wiek 9-12 m-cy. przecież Piotrek szyblo rośnie,a że lumpek jest na drodze mych codziennych spacerków, to już nie moja wina. ;D

reklama
Oj, jak wieje dziś u nas w Zabrzu i pada co jakiś czas. Przerobiliśmy dziś gondolę na spacerówkę. Jutro debiut na dworze, zrobię foto i wkleję. Póki co, Kordianowi się bardzo podoba.
ja też kupiłam kubek niekapek, jak Korek był w wieku Lenki i krztusił się czasem i nie wiedział co z nim zrobić, ale teraz już lepiej pije. Jednak na leżąco, np w łóżeczku to daje napoje w butelce, a kubeczek tylko okazjonalnie. Mały traktuje go jak zabawkę, ale czasem jak się tak bawi, to wypije całą zawartość.
Baska, u nas też wcześnie było widać jąderka. Ja laik, a widziałam, zanim mi lekarz pokazał
Foto z ZOO są urocze.  :-*

kaśka76 widzę że myślisz przyszłościowo :D mąż powienien być zadowolony! ;D :)

olak hm,Lena to chyba nie wie jak się pije z tego kubka,wkłada dzióbek pod jezyk i gryzie ::) ;) a butelki nawet nie akceptuje ::) nie chce pić z niej w ogóle,co mnie trochę martwi ,bo coś oprócz mojego mleczka muszę jej podawać i nie mogę jej przecież wszystkiego dawać łyżeczką ::) mam nadzieję że do niekapka szybko się przekona :) . Czekam na fotki wózka-spacerówki :)

dobrej nocki Lasencje 8) :)

hej hej !!

dzieki za życzonka dla Liwciorka !!!

Liwia nie pije nic poza cyckiem i wodą niegazowaną! Nie toleruje zadnych niekapków, butelek itp poszłam za radą Sandros i dałam jej z tej butelki co woda niegazowana jest z takim dziobkiem i z tego pije wodee i kaszke na mleku ;D co za dziwoląg ;) Ale nie ma tego złego bo ja juz jej nie mam zamiaru przekonywac do butli ze smoczkiem jak woli tak to niech tak pije potem ją przekonam i jeszcze tak jej zostanie ze bedzie duza panna a z butli bedzie ciągła !!!

Baska ja na l4 poszłam bo miałam ciaze zagrozoną i byłam juz od 5m-ca !!!

jeny ale mnie brzuch boli i mi niedobrze brrrrrr

Karolinna-mój lekarz prowadzący robił mi usg,do którego chodzę od początku ciąży,najpierw robił mi na swoim starszym usg gdzie powiedział, że może powiedzieć na 90%płeć dziecka i zaraz zrobił mi drugi raz na swoim nowym usg i powiedział,że to chłopczyk na 95% widać jądereczka ja szczerze ich nie widzę na tym zdjęciu usg ale mąż widzi :))) i jest szczęśliwy.
Mokatte-w pracy nie mam stresów odkąd jestem w ciąży, ale chę iść ze względu na komputery bo w dziale gdzie pracuje jest 12 dziewczyn i każda ma na biurku komputer więc niezle pokój jest napromieniowany. Już teraz zacznie mi się 6 miesiąc i najpierw pójdę od 29 maja na 2 tyg.urlopu, żeby wykorzystać wczasy pod gruszą a potem chce do września ciągnąć L-4(termin mam 27 września).Myślę, że i tak tak szybko nie uciekam na L-4.
OlaK-widzę, ze jesteśmy z tego samego miasta. ja też jestem z Zabrza :)

Także jest raczej pewne, ze chlopczyk bo na zdjęciu usg widać jądereczka (mąż widzi, natomiast ja nie) Za dwa tygodnie idę na badania prenatalne na usg, gdzie bedzie można zobaczyć czy ma serduszko zdrowe,poprzez mózg i inne narządy to tam jak już mi to potwierdzi również co do płci męskiej to już bede pewna na 100%. Najgorsze dla mnie było to gdy mówiliśmy w rodzinie żeby zgadli płec to wszyscy stawiali na dziewczynkę i to mnie zdołowało, bo wiem ze coś chyba wszyscy chcieli mieć dziewczynkę oczywiście mojemu meżowi bylo obojętne i bardzo sie cieszy, że bedzie miał syna, bo mówi ze syn musi być.Natomiast ja po cichu chciałam mieć dziewczynkę ale no cóż bedzie synek i bede go tak samo kochała jakbym miała córeczkę. Troszke jeszcze to do mnie nie dociera, ale w końcu kiedyś musi. Jak patrzę tu na forum na fotki chłopczyków to są takie kochane i słodziudkie ( jak każdy zresztą niemowlak). Pozdrwiam

Baska, cieszę się że jest jeszcze jedna mama z Zabrza.
U mnie z tą płcię było dokładnie tak samo. Miałam przeczucie od poczęcia, że to chłopczyk, ale łudziłam się że może jednak przeczucie mnie myli. Potem po USG okazało się że chłopczyk i przyzwyczajałam sie do tej myśli dwa tygodnie. Ale teraz, wiadomo.....miłość jest bezgraniczna, niezależnie od płci
za rok będziesz miała słodkiego bobasa
img00270rx.jpg
płci męskiej ;) jak ja

Witam wszystkich serdecznie!

Ja z wydzieliną z nosa radzę sobie FRIDĄ i uważam że jest super, jak używałam zwykłej gruszki to mała darła się jak lew.

Karola Natalia z niekapka się nauczy pić, Nati też pierwsze podejście miała typu Lenki, tera już potrafi ;) Tylko po ostatnim samodzielnym piciu wkurzyłam się na niekapka bo mała była cała mokra ::) dziś już wiem jak się to stało- mianowicie Nati jak się napije to potem gada do ustnika i dmucha do niego, więc wdmuchując powietrze wydmuchiwala picie na siebie ;D

Baska co do L-4 to ja byłam od 3 miesiąca, a jeśli chodzi o ciuszki i nietylko dla dzidzi to ja skupywałam wszystko wcześniej, ciuszki pościelitd, na koniec zostawiłam sobie łóżeczko i wózek. Uważam że tak jest lepiej bo jakbyś miała wszystko kupić pod koniec ciąży czy po porodzie to daj spokuj ;) Kupowanie dla maluszka to sama przyjemność-korzystaj :laugh: ;)

Jeszcze Wam pokażę moją pannę :)

dsc020597dd.jpg

Rambowinka :laugh:

dsc020683jy.jpg

A to nikontrolowane samodzielne siedzenie

dsc020708ob.jpg

A to na wczorajszym spacerku na Paprocany, 3X deszcze nas zaatakował :p

dsc020875ub.jpg

dsc020829vd.jpg

OlaK-też tak myślę, ze do myśli że bedę miała jednak syneczka bede się przyzwyczajała jeszcze parę dni. Ale patrzę na twojego synka i widzę jakie to kochane malenstwo jak wszystkie dziewczynki. Najważniejsze teraz dla mnie jest to, żeby nasz syneczek był zdrowy.
Frezja-ja też myślę, że jak teraz już znam płeć dziecka to zacznę kupować powolutku ciuszki i kosmetyczne rzeczy a wózek zostawię dopiero na póżniej tzn,. po porodzie dopiero kupię. A co do L-4 to już od 12 czerwca pójdę a wcześniej wykorzystam wczasy pod gruszą. Marzę już o odpoczynku.
Iza-widzisz Iza moje przeczucia się sprawdziły, lekarz raczej się nie pomylił mówił to z taką pewnością i dal nam zdjęcie usg do takiej rameczki gdzie piszę "oto moje zdjęcie w 20 tygodniu" a na odwrocie w kółeczku zakreślił "jestem chlopcem" :) Ty masz córeczkę a ja bedę miała syneczka :) Już sobie go wyobrażam jak będę go fajnie ubierać w czapeczkę z daszkiem do tyłu bojówki fajną trykotke i sandałeczki :) Będzie to syneczek mamusiny :)

reklama
Do góry