reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
pochwalę się ;D Lence wyskoczył 3 ząbek!!!!
szampan16bn.gif
dolna dwójka ;D spytacie : a gdzie górne jedynki ?.... ja też chciałabym wiedzieć ;D

właśnie wróciliśmy z ligoty :) bylismy na lodach z okazji dnia ojca :D no i prezenciki tatuś Lenki też dostał :)

iza1 przyznam że parę razy skusiłam się na coś pomidorowego
w322eb9ex.gif
,ale teraz się pilnuję,nawet bigosu tylko troszeczkę zjadłam :p chcę w końcu poznać przyczynę tej wysypki u małej (choć wątpię żeby to było od pomidorów bo wysypka była już wcześniej :p)

olak ekstra ze naczyniak sam się wchłania!!!

czarnulka emilka to ładniutkie imię :D

baska mały brzusio :D ale widać go już :) a gdzie te działki są na których jesteś ?

buziaki!!! :-* :-* :-*

GRATULACJE DLA LENKI Z OKAZJI ZĘBALKA :)
Karolinnko skoro Lenka ma wysypke to nie dziwie się że uważasz, ja na szczęście mogę jeśc i pomidorową i surowe pomidory i nic małej nie ma. A ostatnio jadłam nawet truskawki, przedwczoraj i 3 dni temu i też małej nic nie było. Za to dziś po południu troche dała mi w kość, ale teraz już zasypia w łóżeczku :)

Karolinna- to nie na działkach jest zrobione zdjęcie tylko przed restauracją tak tam mają zrobione. Było to na imprezie z okazji 80-tki babci mojego męża.

No brzusio mam mały każdy mi to mówi ale wcale nie jest powiedziane że musi być duży brzuch prawda.

A to nasza dzisiejsza i wczorajsza sesja zdjęciowa:
Uff jak gorąco...

Mam nową sukienkę, czapeczkę, rajstopki...

i komlecik dostałam od cioci i wujka z Pszowa :)

Oj zaraz będę płakać... :(

Czarnulka gratulacje małej siostrzyczki

A co do włosów obcinajcie. Ja maszynką od 10 miesiąca na zapałkę . Na dole zdjęcie dwulatka zrobione rok temu i aktualne trzylatka.
W tym roku już nie obcinamy włosów bo zapuszczamy. A w przedszkolu wszystkie dziewczynki chcą długie włosy.

Jaki minus dłuższych włosów potwornie poci się głowa i włosy są posklejane.

Właśnie leci jakiś kabaret i moje dziecko tańczy przed telewizorem.

dziękujemy za gratulacje w sprawie ząbka :D

iza ostatnie zdjęcie super! :) i te przed ostatnie :) jakby chciała komuś przyboksować ;D ale z ciebie szczęściara że możesz wszystko jesć,mnie w tym roku omija właśnie sezon truskawkowy ::) no ale czego się nie robi dla tych naszych małych szkrabików,nawet niespecjalnie żal mi tych truskawek :)

baska w końcu wielkość brzucha nie oznacza wielkości dzidzi a za małym brzuszkiem jest pełno plusów! szybciej wróci do normalnosci no i nie będzie rozstępów :)

martaglo :D w pierwszym momencie myślałam że masz dwójkę dzieciaczków ;D słodka ta twoja mała :D

dobranoc!

Oj, oj, oj!! Tyle naskrobane że jak przeczytałam to już nie pamiętam komu co chciałam napisać  :p
Iza twoja dziewczynka jest śliczniutka  :-*

Czarnulka gratulacje dla  ciebie! Wiem że chciałam ci coś napisać ale przeciąg miałam i mi wywiało ::)

Najlepsze życzonka dla PIOTRUSIA

Karola i dla Lenki całusy za ząbola, śmiesznie jej idą te zęby  :laugh: Moja Nati ma dwie dolne1 ale widzę że górna lewa co raz niżej i dziąsełko czerwone, i marudzi troszkę.

Mokate dla twojej córy też gratki, niesamowite postępy  ::)

Baśka ślicznie wyglądasz, ja taki brzuszek miałam w 2-gim miesiącu  :p

A co do pieluchowania to na pierwszym usg kazano nam ćwiczyć żabki i pieluchować (zakładać NA pampersa tetrową pieluszkę) Powiem tak- założyłam jej tą pieluchę i jak zobaczyłam to maleństwo, które ma pupcię wyżej niż głowę tak pierdzielłam tą pieluchą po 5min w kąt!! Na następnym usg ortopeda pyta czy pieluę "TAK" na to ona "no właśnie widać bo bioderka pięknie się ukształtowały, to delej pieluchować ale już tak tylko na noc"  ::) ;D

W ciąży myślałam że będę używała tetry, potem przemyślałam to i doszłam do wniosku że to co wydam na proszki, wodę i prąd, i płyny do płukania to na jedno wyjdzie i od pierwszych dni były pampersy!!
Ale to sprawa indywidualna.
Teraz uczę Nati załatwiania na nocniku, i jeszcze trochę (puki nie zacznie chodzić) i myślę że będę w dzień zakładać tetrę, jak będzie czuła że mokro to prędzej się przekona że lepiej do nocnika- ale to jeszcze trochę musi zaczekać.

Ale się spisałam  :p a nie było mnie bo robiliśmy reset kompa  ;)

reklama
Czrnulka gratulacje dla mamy !! super !! to faktycznie daleko macie do siebie !!!

Basia mały brzusio ale faktycznie to nic nie znaczy bo moja kolezanka miała malutki a urodziła kolosa prawie 4kg śmialiśmy sie ze chyba stał przy kręgosłupie ;) a swoją droga to ona tez Basia ;D

Karolinna gratulacje dla Leny trzy zeby to juz coś ;D nie ma żartów ;D

Iza a propos wujków z Pszowa ja dalej nie wiem która to jest :( tzn domyslam sie ale głupio mi ją zatrzymac i sie zapytac czy to ona ;D bo jak źle mysle to dziewczyna pomyslli ze cos ze mną nie tak :D

wiecie co Liwia zrobiła własny prezen na dzień ojca i przespała od 10 do 13 co NIGDY jej sie nie zdaza no i tatus wypoczoł :) kartke dostał az sie wzruszył chłopina bo prawie łzy w oczach miał :)

Do góry