reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

Karolina dopiero jutro biore sie za przemiblowywalnie, bedzie co robic ::) No, ale w koncu bedzie pokoj goscinny, Sonia wlasny kat i zabawki w kupie, a nie porozkladane po calym pokoju, no i ja bedemiec wiecej dostepu do szaf :laugh:

Diablica zdjeca jak zawsze swietne, widac, ze wszedzie go pelno - super.

baska karuzela niczego sobie - bajer, no i cena z tego co piszesz, to w porownianu ze sklepowa, jest niezla.
Jak bedziesz miec juz wozek, to wklej zdjecie. Super, ze rodzice Wam go funduja.

Sonia spi. Bylam z nia dzis na spacerku, nie moglam juz wytrzymac z nia w domu, zreszta, ona sama sie ubrala, przyniosla mi tylko bluze bym jej zalozyla i moje buty :) Dobrze jej to zrobilo, bo po spacerku, pojadla i ladnie poszla spac - no i grzecznie spi.
Jutro ide do lekarki, mam nadzieje, ze jest dobrze.

Pozdrawiam,

reklama
sandros- to fakt Ola wszędzie pełno.... już się boję nie bać co będzie jak stanie na nogach... jeste wesoły i baaardzo żywy....

karolinna- fajnie że zdięcia się podobają.....

a apropo "że wszędzie Olka pełno...."... jak kiedyś poszliśmy do lekarki z rechabilitacji (Olo po porodzie miał kręcz ale już to za nami) to narzekała że Olek nie przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie, następnym razem jak poszliśmy to Olo jak na zamówienie przewracał jej się na wszystkie strony bardzo się przy tym śmiejąc.... więc pani doktor nie umiejąc go opanować stwierdziła że mam go spróbować go wyciszyć bo jak mi się nie uda to dziecko ma początki ADHD ;D ;D ;D

a co Wy na to?

karolinna pisze:
mmm a kiedy by to mogło być ? :)
może we wtorek??

sandros super że Sonii już lepiej :)

diablica mój Grześ też kabelkowy chłopak, nawet nauczył się żarówkę odkręcać ;D . ADHD ??? coś ściemnia p. dr ::)

wybaczcie że tylko tyle, ale jestem zmęczona. Dzisiaj był rodzinny obiadek na świeżym powietrzu. Grześ jadł po raz pierwszy świeże jagody po których go trzepało i placek z jagodami- to mu bardzo smakowało :D

MMM, a ten placek to drożdżowy? Sama bym zjadła. I waham się, czy dawać już Kordianowi jedzenie z glutenem. Trochę wafla już zjadł, odrobinę skórki z chleba, no i tak powoli próbujemy. Jakie mogą być reakcje na brak tolerancji glutenu?

Baska, karuzela śliczna, oby zdała egzamin. Mój mały był bardzo podirytowany karuzelą. Męczyliśmy się miesiąc, aż wkońcu zdjęłam i wszyscy odetchnęli z ulgą. Dzieci różnie reagują. Może dlatego że moja była bez projektora.

Diablica2 mój mały też jest żywy bardzo i mam ogromne problemy ze zmaną pieluchy. Nie da się go ujarzmić. dzieci tak mają. Ale ADHD....wystraszyłam się teraz

A ja nie wiem co się dzieje :( potwornie boli mnie brzusio z prawej strony :( aż mi trochę noga zdrętwiała i ciężko mi się wyprostować :(
Uciekam leżeć,bo nie wiem co mnie jeszcze czeka :( Mam nadzieje że to nie nastąpi tak wcześnie :(

dozobaczenia bez bólu!!!

OlaK pisze:
Diablica2 mój mały też jest żywy bardzo i mam ogromne problemy ze zmaną pieluchy. Nie da się go ujarzmić. dzieci tak mają. Ale ADHD....wystraszyłam się teraz

nie martw się.... ta pani doktor nie ma pojęcia o czym mówi.... a lubi zawsze coś wymyślać.... pracowałam z dziećmi z ADHD więc wiem o czym mówię....
Ja też czasami mam kłopoty z zmianą pieluchy ale u takich maluchów to
wyraz ciekawości i radości z nowonabytych umiejętności a także (nieciekawa dla nas hihihi) firma zabawy....
a historyjkę napisałam w formie anegdotki więc uszy do góry ;D ;D ;D

czarnulka.... uważaj na siebie i odpoczywaj co głupot nie narobisz.....

ale napłodziłyście...

Sandros nie zdążyłam życzyć zdrówka Sonii wcześniej więc teraz przesyłam, a ta lekarka...brrrrrrrrrrrr

diablica2 zdjęcia super. Trudno go upilnować, no nie?

mmm cóż za pyszności jada Grześ. Na Pati czeka w lodówce jabłko z jagodamii a na mnie jagody :laugh:

baska ładna karuzelka. U nas nie zdała egzaminu, bo nie mam za bardzo gdzie przywiesić...

czarnulka uważaj na siebie i odpoczywaj, odpoczywaj, odpoczywaj...

A my dziś po grillu, jesetem obżarta kiełbaską i chlebkiem z masełkiem czosnkowym i czekam na brak (oby) efektów u Małej ;)

Witam,

Diablica widac, ze nie mamy szczescia na lekarzy ::) ADHD?? Swietnie, teraz jak nie wiedza jak radzic sobie z dziecmi, to wymyslaja...
Nie mart sie na zapas, nie bedziesz sie nudzic poprostu, a jak bedziesz konsekwentna i wprowadzisz troszke dyscypliny, bedzie milo - czasem Sonia daje w kosc, ale milo miec w domu taka ruchliwa istotke.

anian dziekuje w imieniu Soni, mam nadzieje, ze te Wasze zyczenia pomoga i jutro lekarka powie, ze gardelo ladnie wyglada.

czarnulka oszczedzaj sie, te upaly i Twoja koncowka ciazy to nie jest dobre polaczenie - odpoczywaj

Smaka narobilyscie tymi wypiekami i owocami. Za mna od tygodnia chodzi jakis domowy wypiek, a jakos nikt mnie nie zaprasza na ciasto :(

OlaK Sonia przestala przybierac, naszczescie nie spadla z wagi, ale przez dwa miesiace przybrala zaledwie 200g - mial w tedy 9 - 10 miesiecy. Przestalam dawac glutenowe rzeczy i zaczela pomalu przybierac. Zadnych wysypek, zaczerwien - nic oprocz tej wagi.
Ale spokojnie, lekarze mowia, ze nie dobrze jest przed ukonczeniem roku dawac gluten, a kaszki juz od 10 m sa z glutenem.... Jak nic nie ma to sie nie przejmuj, tylko jeszcze troszke obserwuj - tak jak to zawsze z nowo wprowadzanym produktem.

Pozdrawiam,

Hej!
Uff ale naprodukowałyście, a ja nie mam za bardzo czasu, troche poczytałam ale jak o czymś zapomne to wybaczcie ;)
Baska super że upatrzyliście taki fajny wózek i że rodzice wam go sfinansują :) Nam się szczerze mówiąc trójkołowe nie podobają, podobno są mało stabilne ale to oczywiście rzecz gustu.
Sandros - to dobrze ze Sonia czuje się już lepiej, oby tak dalej :) Dużo zdrówka dla niej! A ta służba zdrowia nasza to naprawdę szkoda
gadać!!!
Karolinna fajnie że doczekaliście się tej parasolki :)
Czarnulka - trzymam kciuki oby to jeszcze nie teraz, trzymaj się! Na pewno będzie wszystko ok. musisz dużo wypoczywać!
Diablica - fajne fotki :) A ta lekarka niezła ;D ;D ;D
A ja ostatnio nie miałam czasu bo byliśmy wczoraj u mojej siostry i tam spaliśmy, Karolinka dostała śliczną podusie taką malutką i niebieski komplecik sukieneczka i galotki do niej ;D Była naprawdę bardzo grzeczna, siostra i szwagier są w szoku że mamy takiego ANIOŁKA :) Pierwszy raz kąpałam ją w zwykłej wannie (oczywiście wody tylko na dnie) i bardzo się jej podobało, po kąpieli dostała cycusia i od razu zasnęła (o 21) i spała do 3.40 rano :) Naprawde czasem w domu nie jest taka grzeczna jak u kogoś :D :p Bo ostatnio się buntowała i nie chciała sama zasypiać w łóżeczku, mam nadzieje że jej to przejdzie. A wczoraj w wózku zasnęła od razu :o Naprawdę te dzieciaczki są nieprzewidywalne.

A jutro wymieniają nam okna... (nareszcie, hurrrrraaaaa!!!) a ja z małą oczywiście się ewakuujemy do moich rodziców, jak tylko ekipa rano przyjdzie :p :laugh: i będziemy tam spać więc tu zawitam nieprędko niestety :(
A we wtorek USG bioderek, trzymajcie kciuki żeby było ok. rodzice mieszkają na Raciborskiej blisko szpitala więc będę miała blisko :p

PAPA

reklama
Baska chyba znalazłam ten Twój wózek w necie, fajny jest :) niby 3 kołowy ale w sumie ma 4 koła :) czy to taki jak tu: http://www.wozki-mikado.pl/pl/ox-ford.htm ?? Jaki kolor wybraliście?

A co do karuzeli to moze przyjdzie jutro czyli w poniedziałek, jak nie to chyba najpóźniej we wtorek, Rysiu ją odbierze bo mnie nie będzie, ale wszystko sprawdzi i spisze to co ma spisać :laugh: więc nie martw się będziesz miec tą karuzelkę już niedługo ;)

Do góry