reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285

Jestem z Bytomia i oczekuję swojego pierwszego dziecka, jestem tym bardzo podekscytowana. Już bym chciała zobaczyć moje maleństwo i je przytulić, ale póki co zadowalam się obrazami z USG i słucham tętna. Mam nadzieję, że niebawem poczuję pierwsze ruchy ..... Eh .. wtedy się chyba rozpłynę ;)

Pozdrawiam wszystkie MAMY ... te obecne i przyszłe

reklama
MariaOla- witaj i pisz o sobie jak najwięcej! :D

Martaglo- fotki fajne. Widac, że małej sie bardzo podobało.
"Koleżanki ośmioletnie, chrzes morski, statek" brzmi jakbyś była na koloniach. :)
A i pytałam o hipoterapię- w stadninie gdzie jeździ Daria nie ma. (bo to Ty pytałas, prawda?)

Karolina- dziś rano nie wyszłam i jestem dzis tak padnięta, że nie wiem, czy w ogóle sie wybiorę.
A sklep z torebkami widziałam już wczoraj, ale nie wiedziałam, że to twoja pasja. ;D
Torebki były fajne... To będzie chyba nasz stały punt przystankowy w czasie spaceru :laugh:

Baska- zgadzam sie z Tobą- w czasie upałów zabronić gotowania :laugh:

Sandrosku- bo jak tak dalej pójdzie, to polecicie bez bagaży.. ;)

Czarnulka- ważne, że już zgoda. Kłotnie zawsze będa, raz mniejsze, raz większe.

Martyna od wczoraj tak fajnie mlaska jak zje.
Wygląda to tak, jakby jej baaaaaaaaaaardzo smakowało :laugh: :laugh: :laugh:

MariaOla, witam Cie u Ślązaczek
Już lada dzien będziesz czuła ruchy, bo ja tak jakoś dokładnie w tym czasie poczułam nóżki Kordiana :)

HIPOTERAPIA

Moja koleżanka sąsiadka prowadzi hipoterapię konną i siedzi w "branży" ... napisz gdzie mieszkasz, a dowiem się gdzie najbliżej znaleźć solidnego hipoterapeutę

Prowadzi mnie doktor Szydełko ... przemiły i spokojny człowiek ... mam do niego zaufanie. Jakoże pracuje w szpitalu w Rudzie Śląskiej, zaproponował mi rodzenie właśnie tam. Zaprosił mnie na swój dyżur i zrobił mi bezpłatnie USG, a wyniki "wrzucił" do jakiegoś programu komputerowego, za pomocą którego wykluczył wszelkie wady rozwojowe dziecka.
Czy któraś z was rodziła w Rudzie Śląskiej ? Czy jest tam Szkoła Rodzenia ?
Ciekawa jestem Waszej opinii.

OlaK .... oj ... już się nie mogę doczekać

Pozdrawiam Was i Wasze pociechy ;)

czołem Mamuśki
wykorzystuję moment, że dziecię popłynęło w krainę snów...i dało odpocząć moim uszom. Dziś ma dzień pisków, chyba sobie konkurs osobisty zorganizowała :laugh: . Piszczy głośno i długo. Już jej powiedziałam, że wygrała ;) a Mała franca daje piszczy.... ;D

czarnulka no i już po kłótni. Super, ale nie denerwuj się, nie możesz :)

baska pisze:
[Karolinna, Sandros, MMM, Mokate, anian - wy jesteście na macierzyńskim jeszcze prawda??? Kiedy wracacie już do pracy czy będziecie na urlopie wychowawczym???

ja już na urlopie, WAKACJE są!!! A do roboty pod koniec sierpnia :(

martaglo super zdjęcia. A za parę lat też się tak będziesz cieszyła, że uwielbia dyskoteki???

MariaOla witaj wśród nas :)

Karolinna no to nasze gwaizdy prawie tak samo dłuuuuuuuuuugo śpią. Pocieszyłaś mnie, że to nie tylko moja. Ale dziś zrobiła mi pobudkę o 6, a potem standardowo przeleniuchowałyśmy do 9 ;D

MariaOla - witaj na naszym forum....a w którym szpitalu w Rudzie Śląskiej, bo ja mieszkam blisko Rudy. Ja pierwsze ruchy dzidzi czułam gdzieś w 18 tygodniu ciąży a teraz malutki rozkopał się na dobre :laugh:

Witam,

MariaOla witam na naszym watku. Tez sie bardzo cieszylam jak zaszlam w ciaze, niesamowite przezycie.

Zakupy.... nie zrobione, bo:
1 - Rafal mial jeden dzien wolnego, a w tym dniu byly inne sprwy do zalatwienia, wiec na szybko skoczylismy do jednego marketu, gdzie niewiele bylo. Zreszta teraz tez tylko jutro ma wolne, wiec jutro bedzie "sajgon" jak juz pisalam
2 - dopiero wczoraj dostalam wyplate i zwrot z podatku, no to teraz moge zaszlec ;)
3 - siostra prznajmniej raz na dzien wysyla mi sms, ze jeszcze mam cos dokupic..., a wiekszosc z tych rzeczy jest trudna do dostania...

Z pakowaniem.... Spokojnie, jak tylko w piatek odmroze lodowke, zajme sie pakowaniem. Odwiedza mnie kolega, ktory za 8 miesiecy zostanie tatusiem, wiec by nabrac wprawy zajmie mi sie Sonia ;D

Czarnulka ciesze sie, ze juz dobrze.

Anian - nie zwracaj uwagi na te piski, to sama zorietuje sie, ze nie ma sensu piszczec. Na Sonie to dziala. Miala okres piszczenia, ja dlugo staralismy sie ja tego oduczyc, tak dlugo piszczala, w konuc pozowililismy jej piszczec i chyba sie wypiszczala, bo od tamtej pory zero piskow.

Baska - im blizej wylotu zazdrosze tym, ktory jada "blisko" - taniej, nie jest sie uzaleznionym od transportu - zawsze mozna wrocic, rozumiesz wszystkich dookola... Chyba zaczynam sie stresowac...

Pozdrawiam,

reklama
dziś dzień nowych umiejętności :) pisałam wam już ze Lena wszystkiego się łapie i wstaje :) oprócz tego częstuje mnie Flipsami ;D wkłada mi je do buzi i musze jeść i wydawac dziwne dźwięki żeby ją rozśmieszyć ;D i dużo klaszcze :D wygląda to na bicie brawa ,bo co jakis czas sobie poklaskuje,a my często wcześniej jej klaskaliśmy ;D ale dzień wrażeń :D

baska zyczę szczerze zeby twój maż nie stracił zapału i dotrzymał tego co obiecał ::) ;) (chodzi o pomoc w opiece nad maluszkiem ) .Urlop macierzyński ,jak na razie, trwa 4 miesiące,wiec ja już spory czas jestem na wychowawczym i zsotaje na nim aż do konca umowy(bo mam jeszcze na czas określony) do 31 stycznia 2007.

martaglo a jak ty się bawiłaś? bo z tego co piszesz to córa świetnie :) fajne fotki :)

mariaola witam w naszym gronie :) no i w koncu baska nie jest jedyną dziewczyna na "ślązaczkach" która oczekuje pierwszego dzidzi ;D ;) tylko u ciebie to jeszcze ho ho ho czasu ;)

mokkate owszem pasja ;D teraz raczej jej nie okazuję bo mam od 7,5 miesiaca ta samą torebkę na wózku ::) ;) mam nadzieję że już lepiej się czujesz :)

anian to sobie mozemy podać łapki ;) mi się podoba jak lena piszczy ;D ale ona tylko od czasu do czasu ;)

sandros pewnie siostra chce jakieś jedzenie żebyś jej przywiozła którego nie ma u nich ;D życzę powodzenia w zakupach i przeżycia sajgonu :D . Acha,jak tam poświęcie czekolady ? poznałybyśmy Cię jeszcze ? ;D ;)

Do góry