reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
MamaOla - to dobrze, że z pieskiem już dobrze i z tobą. Ja na szczęście w czasie calej ciaży dobrze się czułam i nie musiałam nic brać ;)

Też myślę, ze jakby czarnulka juz urodziła to byśmy wiedziały chyba że jest w trakcie. Niedługo sprawa się wyjaśni ;)

Ale ja juz zaczynam mieć stracha. Poczytałam na stronce o szpitalu w którym będę rodziła na szczęście są tam same dobre wypowiedzi na temat personelu szpitala :) to jedynie mnie pociesza. Jak tylko zacznie się wrzesien to pewnie ze zdenerwowania bede siedziała na kibelku i nie bedzie mi trzeba robić lewatywy :)

A mam pytanie odnośnie lewatywy. Zastanawiam się kiedy oni to robia bo jak ja np. znajdę się w szpitalu już po odpłynięciu wód i będę miala skurcze to juz chyba za póżno na lewatywę bo bałabym się czy faktycznie mam rozwolnienie czy to już dziecko wychodzi. Ale chyba głupie zadałam pytanie :mad:

reklama
Iza ...... jeszcze wczoraj się dusiła, ale dziś jak ręką odjął, mam zdrowego psa ... zresztą tak obiecywała Pani weterynarz  ;D  ;D  ;D
Bardzo się cieszę, bo miałam 5 nocy z rzędu nieprzespanych, bo Nusia tak się dusiła, że się bałam, że nie złapie już powietrza :(

witam :)

justynka ja się na ta promocję natknęłam w geancie,nie wiem jak w innych sklepach ::) fajny taki park niespodzianek... a jakie tam były niespodzianki ? ;D

iza super jest ten kosciółek w praku mały,zabytkowy,drewniany...klimat był na pewno na ślubie :D też bym obejrzała kasetę ;D dzięki za gratki :)

baska
baska pisze:
A zasnąć nie umiałam z jednego powodu otóż jeszcze nie mam maluszka przy sobie
jak juz będziesz miała maluszka, to choćbyś chciała to nie zaśniesz ;D

kubusiowa a nie mówią ludzie na Kubusia: "jaka ładna dziewczynka" ? ;) jak dla mnie to chłopiec musi mieć krótkie włosy i już ;)

oliwka dzięki za gratki :-*

mariaola dobrze ze znów do nas zawitałaś :) a Apap faktycznie jest bezpieczny,jak teraz karmię piersią to tylko to w sumie mogę brać :) życzę duuuużo zdrówka dla twojego psiaka :) i cieszę się ze wszystko ok :) ekstra piesek na fotce :) a ten biały szczeniaczek...przeuroczy :)

miłego dnia!!! .

Baśka ...... myślę, że skurcze parte da się odróżnić od wszystkiego innego, także spokojna twoja rozczochrana :D Czytałam też twój raport ze szpitala i muszę się przyznać, że do tej pory myślałam, że nacinają i golą wszystkie jak leci ... pół biedy z goleniem, bo wolałabym, by mnie mąż w domy ogolił niż jakiś tam szpitalny golarz-filip ;), ale możliwość NIE-CIĘCIA to wielka pociecha i radość.

A właśnie ktoś pisał, że są szczeniaki do rozdania ...... jakie one będą ... duże małe ... proszę o fotki na priv (małych i suczki, a jakby dało radę i ojczulka ... byłoby super) to chętnie pomogę ... mam wprawę, bo w zeszłym roku rozdałam 6 sztuk, a jedno nawet 500 km z tąd pojechało na wieś ... Burbon jest szczęśliwy i rządzi całym podwórkiem ;)

MariaOla widzę, że Twój piesek nazywa się tak jak mojego brata - Burbon z tą róznicą, że nazwali go tak zanim się dowiedzieli, że to suka i jest .... Burbonica :) A to ja pisałam o szczeniaczkach - Tequila - matka jest kundlem i pieski wyglądają identycznie tak jak ona, kiedy była szceniakiem. Niestety zdjęć nie mam - jeśli już to będę miała w następnym tygodniu. Mają dopiero 3 tygodnie.
KArolinna wiem, że masz polarek dla LEnki - chodziło mi o to, że ja też mam gratis z bobovity z tym, że kurteczkę. Źle się zrozumiałyśmy :D
Aaaaaaaaa - GRATULUJĘ 7-GO ZĄBKA !!!!!!
A co do studiów to właśnie tam dzwoniłam i okazało się, ze przy składaniu dokumentów trzeba od razu wpłacić 380 zł czyli za meisiąc nauki + opłata rekrutacyjna. Ja myślałam - o tak pisze na str. internetowej, ze tylko 100 zł i wypłata już zaplanowana..... Qrde nie wiem co zrobić......... Chyba będę musiała od brata pozyczyć, bo oddam mu to 21 .09 jak będzie kolejna wypłata. Cholera by ich wzięła.......

Wyobrazcie sobie, ze dziś jedna wrześniówka o 6 rano urodzila synka a miała termin na 17 września :)

Ja dzisiaj spakowalam już torbę do szpitala :)

MamaOla - na szczęście tam gdzie rodzić będę to nie nacinają krocza robią to jak jest taka konieczność. A co do golenia to też wolę jak mąż miałby mnie ogolić niż jakaś położna, ale na szczęście nie golą w tym szpitala a ja i tak na bieżąco staram sie utrzymać z tym porządek ;)

Witam :)

kochane Ja Jestem jeszcze 2w1 :( choć chciałabym inaczej :) Jest mi baaardzo ciężko! źLE SIE CZUJE! A dzidzia daje czadu,ale wyjść nie chce :( Jutro ide do lekarki,zobaczymy co powie ciekawego :) Dzisia obudziłam się przed czwartą w nocy z potwornym bólem brzucha :( i spać nie mogłam az do 6 rano. Wreszcie gdy zasnęłam,to zaraz trzeba bylo wstawać do Wiki. A wiec padnieta jestem na całego :( Gdy tylko coś będzie nie tak,to napewno wysle smska :) A teraz kochane wybaczcie mi,ale padam na twarz :(

Buziaczki dla wszystkim mamuś i ich maleństw oraz tych mamuś jeszcze 2w1 ;)

My właśnie wróciłyśmy ze spacerku :) fajnie tak chłodnawo, fajne powietrze.
Czarnulka trzymaj się - jesteśmy z Tobą!!!
Karolinna co do kasety to pewnie będzie okazja do wspólnego obejrzenia :)
Basia - to dobrze że się spakowałaś :) lepiej być w gotowości :) A ta wrześniówka co urodziła, no cóż tak bywa ale lepiej rodzić w terminie.
Ja to myślałam że wszędzie nacinają tylko jak jest tak potrzeba ale chyba się mylę ??? ::)

reklama
Mi też nacinali, ale nie pytali tylko oznajmili. Aaaa ! Izuś sorki za spóźniony zapłon - rodziłam w Chorzowie na Strzelców Bytomskich :) Kiedy nowe fotki Karolci na bobasach ? :)
Basia ja byłam spakowana chyba już miesiąc pzred porodem a wyszło w końcu na to, ze jak jechałam do szpitala to spokojnie bym się zdążyła spakować, ale wiesz - nigdy nic nie wiadomo.....
Pogratuluj Urodzenia Dzieciątka kolezance z wrześniówek. A zdrowa dzidzia jest ? Mam nadzieję, że tak.
Czarnulka może to już za niedługo??? Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok - czyli jak najszybciej i jak najmniej boleśnie :) :) :)
A co z tym SPOTKANIEM ? Jak któraś proponuje to potem cisza..... No co jest dziewczyny? Potem będzie jesień i brzydka pogoda i ze spotkania nici ....

A ja mam dołka.... Im bliżej 1 września tym mi gorzej..... W ten dzień wypadałyby 11 urodziny mojego siostzreńca, który zmarł w styczniu.... Strasznie mi źle....

Do góry