reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wczoraj bawiłam się z Oskarkiem na ziemi - on lezał na brzuszku i nagle hop już jest w pozycji do raczkowania - no to ja szybciutko wzięłam zabawkę i położyłam dalej od neigo zeby podszedł a on zrobił kilka maluteńkich kroczków :-) :-) :-) .
Ach jak się cieszę :-) :-) :-)
Wczoraj własnie wzięłam pierwsza tabletkę zerazette i magnezu szukam coś na necie o cerazette i nei mogę znelźć

reklama
Dzieńdoberek :-)

MamaBoo .... wielkie brawa dla Ozinka
Filmik dostałam, ale mam problemy techniczne, ściągnęłam ten zalecany program lecz niestety mój komp nie jest go w stanie otworzyć i muszę spróbować ze starszą wersją

mmm .... napisałam ci w mailu, że i tak mogę je wziąć dopiero po 16.10, bo przez remont mam wszystkie rzeczy z 3 pokoi w jednym i niestety już nic się nie zmieści. Więc nie ma pośpiechu :)

Izuś ... trzymam kciukole, by badania karolinki wyszły wzorowo i nic się nie martw, Karolinka niebawem już będzie robić kolejne postępy, tak jak teraz Lenka :tak:

Mokatte .... Ja też oglądałam Mamo już jestem i ... no cóż Iza wszystko już napisała :tak:

Rozmawiałam ze Szkołą Rodzenia w Bytomiu, jest za darmochę, 10 spotkań z teori środy 15.00 plus ćwiczenia poniedziałki 17.00 ... Eh szkoda, że nie na odwrót, bo Jarek chce się szkolić, ale niestety pracuje do 16.00 w Piotrowicach i ciężko będzie. Słyszałyście może o szkole, która zajęcia ma w weekendy lub choć o późniejszych godzinach ??

witam rankiem:-)

Wpadłam się tylko przywitać, Kubus juz fika w dużym pokoju w dresiku a ja przy komie jeszcze w piżamie, więc ogarne miszkanko, Kubus dotanie później kaszkę ja sobie zrobie sniadanko i z kawusia zawitam tutaj ponownie;-)

mamaboo - Kubu sjuz też pomału zaczyna raczkować np. zrobi dwa "raczki" i pada i zaczyna pełzac za chwilę mu się przypomniże jest taka pozycja jak kolanka i powtórka super to wygląda:-D . Ale mamy radoche co :confused: :tak:, gratki dla Ozinka i życzymy dalszych osiągnięć:laugh2:

Mariola - u nas były zajęcia późno o 19 ale to masz za daleko no i płatne za każde zajęcie 15 zł, a tu prosze znalazłaś za darmoche tylko fakt wcześnie przecię zludzie o tej porze jescze pracuja (twój Jarek) no szkoda:-( , a tak wogóle jak sie czujesz maluszek kopniaczkami cie okłada;-) ?

iza - 0 no my tez trzymamy kcuki za udane wyniki badań, daj znać jak wyszły, jak tam nowinki w menu u Karolinki :happy:

spadam bo Kuba woooooła :szok:

Kubusiowa ... maleństwo coraz częściej fika koziołki i czasem potrafi już tak naprawdę KOPNĄĆ aż mówię aaauu :tak: pomaleńku robią się stałe pory na harce 17.00 jak tatuś wraca (ale o tym już chcyba pisałam) no i rano ok 6.00 jak tatuś wychodzi .... zaś w południe i wieczorem są to dość ruchome godzinki, ciekawe czy tak maleństwu zostanie, jak już będzie z nami. Ach a w nocy to nie wiem czy harcuje, bo się jak zabita, ale nawet gdyby, to robi to delikatnie i mamusi nie budzi :tak:
A co do szkoły rodzenia, to rozumie, że chodziłaś tam z Jarkiem ... powiedz mi czy na ćwiczeniach jest konieczny mąż, bo na teorii to pewnie tak ... Dla Jarka najważniejsze byłoby być na zajęciach z pielęgnacji i pomocy przy porodzie.

Witam!

Ja tylko na chwilkę bo za bardzo nie mam czasu :-(

Dziewczyny dzięki za trzymanie kciuków za Karolcie, myślę że to badanie to czysta formalność bo jestem pewna że słuch ma dobry.

Kubusiowa - gratki dla Kubusia :tak: fajnie ze robi postępy ;-) Karolinka na razie je codziennie kaszkę ok. 12 i jabłuszko popołudniu. Wczoraj było jabłko z jagodami a dziś będzie z dynią :tak: Ciekawe czy będzie chętniej jadła.

MamaBoo - gratki dla Ozinka! To na pewno super uczucie jak dzidzia zaczyna raczkować :-) .

Ja się trochę martwię o Karolinkę, jak układamy ją do snu na pleckach to trochę tak śpi a potem strasznie wygina główkę do tyłu, już wole jak śpi na brzuszku bo wtedy nie jest wygięta. Musimy jak najszybciej iść od neurologa, mam złe przeczucia :-(

Na razie! Zamelduje się może po południu albo wieczorkiem. A jutro spotkanko tak? O 15 pod wieżą?

Hej dziewczyny!!!
Melduję się 2 w 1 ;-) Pogoda piękna i zastanawiam się co mogłabym dziś zrobić żeby jakoś przyśpieszyć poród. Ja już tak bardzo chę mieć to za sobą nie chcę rodzic po terminie bo znając mnie jak termin minie będę cała nerwowa chodziła :eek: Już maluszek najwyższy czas powinien wyjść :tak:

Iza - trzymam kciuki za badania Karolinki :-) Napewno wyjdą bardzo dobrze;-)

Kubusiowa - ja zaraz też zrobię sobie śniadanko i spotkamy się tu na klachach ;-)

Mokatte - ja też słyszałam, że kubek niekapek z aventu jest najlepszy od kobiet których dzieci właśnie te kubki mają ;-)

Karolinna - gratki dla Lenki :laugh2: Fajnie, ze mala już takie postępy robi ;-) aż miło ja obserwowac prawda:confused:

MariaOla - ja nie chodziłam do szkoly rodzenia i niewiem ile nawet takie zajęcia kosztują i gdzie w jakich godzinach się odbywają ;-) Powiem szczerze, ze nawet nie żałuje, ze nie chodziłam :-)

Mariola - tak chodziłam z Jarkiem, mi jako tako nie były potrzebne ćwiczenia (ale ćwiczyłam tak dla miego wyluzowania) bo miłam zaplanowaną cc, ale mąż jak najbardziej będzie ci potrzebny przy gimnastyce tak było u nas, no i oczywiscie przy pielegnacji.
Czyli całość kursu nalepiej chodzic z mężem.
My bylismy bardzo zadowoleni ze szkoły rodzenia, przygotowanie bardzo pomogło nam w pierwszej kapieli, pielęgnacji naprawde polecam :tak:
masz gg to podaj mi:laugh2:

baśka - gdzie ta kawka:happy: , ja bedę dobiegać bo Kuba sie wkurza:wściekła/y: zdjęcia odebrałś:confused:

:-) Dziękujemy wszystkim za gratulacje !!!!!
Ja już nie wiem co mam myśleć o tych Cerazette - jest tyle złych opinii w inetrnecie, że aż się boję :no:
Jedna kobieta napsiała, że "dzięki" Cerazette ma bliźniaki :szok:
Ja nie chcę dziecka drugiego póki co :no:
MariaOla ja też nie chodziłam do szkoły rodzenia i jakoś sobie dałam radę :tak: .
A u nas w Domu Kultury na Tysiącleciu jest od 18:30 zajęcia bodaże 2 razy w tygodniu - spojrzę jeszcze w domu an ulotkę i jutro Ci napsizę w razie czego.Mam nadzieję, że uda Ci się odtworzyć ten filmik, bo warto :-) Wybrałąm najlepszy ;-)
Iza powodzenia - nie bój się - poprawa przecież nie moze być z dnia na dzień.
Kubusiowa - co ja bym dała, zeby sobei tak w domku siedzieć jak Ty :-) Fajnie tak, ja jak wychodzę rano to jest mi strasznie smutno jak muszę moich chłopców w domu zostawić..... :-(

reklama
Brawa dla Oskarka i Kubusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tez tak chcę!! A u nas się jakoś nie zapowiada. Jak Martynka ma potrzebę, to się turla. Całkiem sprawnie jej to idzie. :-D
Ale może jeszcze zaskoczy?

No i nasz udział w spotkaniu jest zagrożony- dzis mamy katarek i kaszelek i znów idziemy do pani doktor.....

Do góry