reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
a ja zdechła jestem. łeb mi pęa, gardło drapie, z nosa leci.wrrrrrrr do tego Piotrek marudny do n-tej potęgi.

dziś zrobił sobie pobudkę o 2.10 i siedział u nas w łóżku, gadał do siebie i tlukł łapkami o pościel.

Mokatka: wybór fotwlików ogromny - skąd ja to znam ;-) nie wiem co z tym zębem, nie dotarliśmy do lekarki, bo załatwialiśmy z rehabilitacją. bezdechy - odpukać - są coraz rzadziej. na początku grudnia znowu komplet badań - wrrrrrrrrrrrrrrrr

co do rehabilitacji - jedne zajęcia to koszt 60-80zł. więc musiałam odpuścić, bo niestety nie stać nas na to . w ligocie i s-cu miejsc nie ma w ogóle. znalazłam w szpitalu w dąbrowie. jedziemy 31.10 na wizytę do lekarki i spotkanie z rehabilitantem. lepsze to niż nic.

reklama
Kubusiowa historia wygląda tak: kilka miesięcy temu chcielismy wziąc z Ikei łózko, dwie komody i dużo pierdól na raty . Pojechaliśmy tam :R. maił już wypisane zaświadczenie o dochodach i ok. Poszliśmy tama pani mówi, ze to nei moze być takei zaśw., bo :
1) nie ma stacjonarnego nr. telefonu
2) jest nieczytelny podpis. Myślę :1) jego tamtejszy szef (czyt. mój brat) nie ma stacjonarnego na tym sklepie,2) nawet gdybym chciala podrobić ten podpis to mogłabym to zrobić czytelnie. Ale ok - szczęście, że to był mój brat, więc przyjechał do nas do ikei i wypuisał jeszcze raz na miejscu. D o pani dotarło, ze tam nei ma stacjonarnego. Poszlismy w końcu zrobić te zakupy - robiliśmy je 3 godziny. Jak już wszytsko było ok - podchodzimy do punktu gdzie dosatje się rzeczy na raty i czekamy na pozwolenie z banku. I co ?? G.... :-) Nie dostaliśmy pozwolenia. Nie wiadomo dlaczego, bo cała rata za te wszystkie rzeczy (miesięczna) wychodziłaby około 80 zł, więc nei majątek. Rafał zarabiał wtedy ponad tysiąc, więc też nei wiem w czym był problem. Na to pytanie pani odpowiedziała: "Niech państwo zadzwonią na infolinię i zapytają". WRrrrrrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: Byłam taka wściekła, ze szok - R. to myślałam, ze tam wszystkich rozniesie. Od tamtego czasu nie byliśmy w IKEI....
A co do ślubu to myślę na czeRwcem albo sieRpniem,a le kto tam wie ? Może bedzie wczesniej - ja nadal czekam na oświadzcyny :-) Tak przypuszczam, ze się oświadzcy jak wróci albo jak ja tam pojadę (czyli parwdopodbnie na świta)
Kaśka Oskar przedwczoraj w nocy lezał z nami w łóżku po butli i sobie gadał,a le w końcu zasnął... Rozbroił mnie tym gaworzeniem w nocy :-)
A z tą rehabilitacją to masz rację - cenyz kosmosu - nie wiem za co oni to biorą... A nie ma jakiś nieodpałtnych punktów reahbilitacyjnych, ze to tak nazwę ? Bo ja chodziłam przez dwa meisiące i nei musiałam za to płacić. Kuruj się kochana i wracaj do zdrowia szybciutko !
Mokkate ja wiem czy odmiana ? Jesli tak to moja, bo się go nei czepiam o wszystko - delektuję się jeszcze nim póki jest przy nas :-) . On zawsze jest kochany i słodki, tylko czasem jest niesforny, ale to dodaje mu chyba uroku - mimo, ze mnei czasem z równowagi wyprowadza. Jakby nei miał wad to byłoby za słodko :-)

hej

przyznam szczerze że miałam wczoraj kiepski nastrój na pisanie:baffled:

a dzisiejsza noc... szkoda gadać,mam nadzieję ze to jednorazowy wybryk mojej Lenki:eek: obudziła się o 21.30 i za nic nie chciała spać,nosiliśmy ją na rękach z mężem do 0.30 ,bo wszelkie próby odłóżenia do łózka to był wielki płacz:-(,w końcu musiałam wyprosić na tą noc P. z łózka i wziąść małą do siebie a i tak wierciła się i sobie tak naprawdę nie pospałam:baffled:nie pamiętam już czy mielismy kiedys taką noc...moze jej się coś przyśniło złego,nie mamy pojęcia:eek:.Smarowaliśmy jej dziasełka i też nic.

mokkate a miałaś wczoraj na spacerzeTĘ ksiażkę ;-)

mamaboo d o k ł a d n i e !nie odpuszczaj bez oświadczyn i jakiegoś pięknego pierścionka:laugh2:,zeby wziaść kredyt ok.3000 trzeba zarabiac co najmniej 2000:szok: taka smutna prawda:wściekła/y:

kubusiowa
ja czytałam ze dziecko jak ma około 1,5 roku to dopiero zaczyna dostrzegać powiązanie parcia na pęcherz z sikaniem.Ja na razie daję małej spokój z tym chodź pampersy potrafią dobijać cenowo:dry: i najchętniej to już bym ją sadzała...ale moze kupię nocniczek żeby się z nim chociaż oswoiła:confused:

sandros widzę ze obie macie radochę z zajęć bo czytam ze obie bierzecie w nich udział:-D

justynka Liwia naprawdę zrobiła się dziewczynka pierwsza klasa:-) ,no ale jak to juz tu piszą odziedziczyła urodę po mamusi:tak:.

oliwka mam nadzieję ze robisz dziennie kilka fotek swojej osobie i już wybierasz którą tu wkleisz;-).

Jutro mamy gości więc dziś wielkie sprzątnie popołudniu:dry: i nie mam pojęcia na zadną sałatkę,macie jakieś pomysłu na sałatkę w której beda pomidorki koktajlowe:confused:.

miłego dnia!.

Ja tak ogólnie w sprawie fotelików do samochodu . mnie on nie będzie na sszczęście potrzebny ale mam w rodzince wujaszka który pracuje przy tym sprzęcie i tłumaczył nam kiedyś że z tymi cenami to jest cyrk na rynku . Jakość fotelika nie zależy od ceny tylko od atestu a często się zdarza że znane firmy i bogate troche podkupują te atesty dla reklamy .
To chyba tak jak z tymi soczkami i jogurtami było ostatnio .

Witam!
Dopiero teraz bo wcześniej nie mogłam zasiąść do kompa, mężuś spał po 24 i musiałam się z malutką wynieść z pokoju, bo ona dość głośna jest :-D

Karolinna to nieźle dała Wam Lenka w kość w nocy :sick: Mam nadzieje że to faktycznie jednorazowy wybryk. Karolinka też wczoraj była jakaś marudna, już po 7 ją wykąpałam i połozyłam, ale często się budziła. A na spacerze płakała pierwszy raz od dawna, musiałam znaleźć ustronne miejsce i ją nakarmić, bo za daleko od domu byłam, a darła się strasznie. Karmienie trochę pomogło, dalej była marudna ale w końcu zasnęła. Może wczoraj coś w powietrzu było :eek:

MamaBoo tak tak oświadczyny muszą być! No i pierścionek też koniecznie ;-)

Kaśka dużo zdrówka! A z tą rehabilitacją to mnie przeraziłaś troche, Karolcia też może będzie musiała chodzić (okaże się 16.10) Nie ma bezpłatnej :confused:

Karlam czytałam na gg że masz wysokie leukocyty i antybiotyk, to był też mój problem w ciąży, pamiętam jak mnie to wkurzało :-( Ale nie martw sie na pewno wszystko będzie dobrze!

Kubusiowa ja słyszałam że dziecko powinno się sadzać na nocnik jak tylko zacznie dobrze siedzieć, ale ile w tym prawdy i czy to ma sens :confused:
Gratulalacje udanego zakupu! My fotelika na szczęście nie musimy kupować bo nie mamy auta, a jak będzie potrzeba jechać autkiem np. z rodzicami to mamy fotelik po moim siostrzeńcu.

Na razie! Miłego piątku 13 :laugh2:

Iza no wlasnie troche sie tym martwie, tzn bardziej niz troche :-( jeszcze siostra mnie denerwuje bo gada ze antybiotyk mi zaszkodzi i jej kolezanka tak stracila dziecko, wiem ze ona sie martwi ale po co mi takie rzeczy gada :-( lekarz przepisal mi Amoksiklav..... wole to niz lezenie w szpitalu i antybiotyk dozylnie :-( a tak by bylo gdybym miala CRP dodatnie.

Karlam nie martw się! Na pewno będzie dobrze, ja miałam ten problem dopiero pod koniec ciąży i pamiętam że brałam Duomox, Urosept (to spokojnie możesz brać) Furagin. Nie wiem co to jest ten CRP bo tego mi nie robili, może u Ciebie jest troszkę gorsza sytuacja bo ciąża jest wcześniejsza, głowa do góry nie możesz się zamartwiać. Wszystko będzie dobrze!

reklama
co do fotelikow to my mamy Romera i ma wszystkie atesty i testy na 5 pnk a ja mam wisia na punkcie bezpieczeństwa w aucie tym bardziej jesli chodzi o dziecko wiec kupiliśmy go ale drogi był ale sobie chwale go !!!

no to jeszcze jakieś zdj jeśli tak słodzicie :laugh2: MamaBOo wybacz ale ten drugi sposób to jakoś mi sie ślimaczy !!
mg0648xg3.jpg

a to najlepsze zdj :szok:
mg0835be9.jpg

Do góry