reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolcia właśnie zasnęła :-) pewnie jak zwykle pośpi pół godziny :baffled:

Mokkate - ząbkowanie to ciężki okres i każde dziecko musi niestety przez to przejść, u Karolci póki co odbywało się to bardzo łagodnie, mam nadzieje że i u Martynki tak będzie. Trzymam kciuki :-)

Dziewczyny co można dać takiemu dziecku jak Karolcia na śniadnko prócz kaszki, wydaje mi sie że jej już te kaszki zbrzydły, jest głodna a jak zaczynam jej dawać to płacze. Nie wiem co wymyślić, jedyne co przychodzi mi do głowy to mniej kaszki i dodać dużo owocków, jabłuszko, banan. Nie mam pojęcia co jeszcze.

reklama
.Witam.

.No to może napiszę ze Lenka dostała od nas szczeniaczka-uczniaczka (fisher price)w prezencie,mała chodzi z nim po całym mieszkaniu puszcza melodyjki,wierszyki i ogólnie bardzo się jej podoba:-),wiec polecam każdemu kupienie takiego prezentu dla dzidziolka:tak:.Jeszcze wśród prezentów znalazł się konik bujany,w uszku ma odgłosy tupotania,rżenia i parskania.Sama bym się chętnie pobujała,gdyby tylko ten konik był większy:-D.

.Byłyśmy dziś z Lenką na badaniu serduszka w szpitalu(na medyków) bo pediatra dała nam z pól miesiaca temu skierowanie ze wzgledu na duże szmery.Nastresowałam się przez ten czas niemożliwie:baffled:.Ale ,dzięki Bogu,to szmery rozwojowe .Za półtora roku powinniśmy się zgłosić jeszcze na kontrolę.Lenka była super grzeczna na tych wszystkich badaniach i jestem z niej bardzo dumna(nawet pani doktor ją pochwaliła:happy:).

.mokkate to dziś masz pewnie podkrążone oczy i ledwo patrzysz;-).Życzę wam juz tych ząbków jak najszybciej:cool2:.

.iza super ze Karolka zainteresowała się tym muzycznym oceanem:laugh2:.Co do śniadanek i ich urozmaicenia to dla takiego małego niemowlaczka to nie wiem czy jest duży wybór.Może próbuj jakieś nowe smaki kaszek z różnych firm,lub dodawaj te owocki.

.Fajnie się macie dziewczyny z wodzisławia ze szykuje wam się spotkano:cool2:.Poróbcie fotki i powklejajcie tutaj.

.Ja mam jutro imprezkę mikołajkową w domu kultury ale jutro mamy inne plany,szkoda ze to się na siebie nałożyło:dry:.

.Miłego wtorku!!!.

mokkate - tak tak to prawdziwa męczarnia ząbkowanie i dla maluszka i dla nas:tak: więc trzymaj sie dzielnie juz niedługo :tak:

iza - ja Kubusiowi daje juz kanapeczki (rogalik, bułeczka, chlebek) z dżemikiem własnej roboty tzn. babcinej (mojej mamy) albo szyneczką i tak sobie mój kawalerek siedzi i papusia, a jaki jest zadowolony. Takie sniadanko trwa długo ale bynajmniej uczyu sie gryźć.

diablica - my będziemy, bo Żorach dopiero na 16. A jak sie spotkamy??

A ja juz rano zaliczyłam siłownie (naprawde polecam):tak: :-)

Kubusiowa to Twój synek je już naprawdę dorosłe śniadanka :tak: Karolcia wczoraj dostała troszkę szyneczki, bardzo jej smakowała chlebka też daję jej czasem odrobinkę, ale na takie kanapeczki to chyba jeszcze za wcześnie :eek: A dżemik jaki? Z jakich owoców :confused:

U mnie już pachnie świętami . Upiekłam piernik . Teraz musi troche postać żeby morzna go było zjeść .
Po upieczenie jest twardy jak deska .

Mam nadzieje że jutro będzie u nas leprza pogoda niż dziś . Jak będzie tak szpetnie to chyba nie pujdziemy na to miasto .

Kiedy dzieci zaczynają ząbkować ???

Ja właśnie wróciłam ze spaceru, myślałam że dziś nie pójdziemy ale w końcu się wybrałam, jest nienajgorzej, nie pada i nawet nie jest za zimno.

Shinue dzieci różnie ząbkują niektórym pierwsze ząbki wychodzą jak mają 3 miesiące, słyszałam też o przypadkach że dzieci rodziły się z np. jednym ząbkiem :-D Karolci wyszły 2 pierwsze ząbki jak miała 4 miesiące i 6 dni, a niektróre roczne dzieci czasem nie mają jeszcze ząbków, więc nie ma reguły.

Dziewczyny dzis byłam na miescie i gdyby nie to ze sklepy wystrojone to niewiedziałabym ze swieta ida ,niema wystrojonego rynku zawsze był na mikołaja choinka :szok:juz mi sie nie podoba ten nasz prezydent :wściekła/y:
shiune Oliwi wyszły jak skonczyła 7 miesiecy 2 tygodnie :tak:a w pracy od znajomej, wnusi własnie urodziła sie z zabkiem i niewime czemu musieli go usunac:-(

iza - dżemik jest zrobiony z jabłek z rodziców działki:-) np. dzisiaj na podwieczorek zjadł pół rogalika posmarowanym danonkiem i herbatka

oliwka - to u nas w Żorach już dwa tyg. temu zaczynali stroic rynek:-) To ciekawe Mikołaj bez choinki:szok:

Kubusiowa od kąd dajesz Kubusiowi Danonki? Tzn. ile miał miesięcy jak dostał pierwszy raz :confused: Ja dalam Karolci 2 razy i napisałam o tym na kwietniówkach, zostałam poddana takiej krytyce że :szok: podobno na infolinii Danona mówią że są one od 3 lat :baffled: więc więcej razy jej nie dałam, ale strasznie jej smakował, dosłownie pochłonęła go ekspresowo i nic jej nie było. Z drugiej strony koleżanka która ma synka w tym samym dniu urodzonego co Karolcia daje mu już dawno Danonki i też wcina aż mu sie uszka trzęsą :laugh2:
Fajnie mieć taki dżemik ze swojskich owoców, super tylko pozazdrościć, na pewno jest pyszny :-p

reklama
Witam,

Iza producent tak podaje dla swojego bezpieczenstwa. Wiadomo, ze takie maluszki szybciej choruja, czy tez dostana zatrucia, a do tego mleko powinno sie podawac wlasnie ok 3 roku. Dlatego tez tak podaje producent.
Przyznam jednak, ze inne serki maja mniej produktów o dziwnej nazwie, a smakuja rownie dobrze.

Co do jedzenia, to nie pomoge, Soni do dzis nie zbrzydla sie kaszka.
Ale mozesz zrobic np. grysik na gesto z jablkiem, tak zamiast kaszki.

Mokkate mam nadzieje, ze zabki, a nie cos powazniejszego. A swoja droga, to te zeby mogly by wyjsc wszystkie na raz. My jeszczena wszystkie 5 czekamy. Strasznie sie tego boje.

My dzis zalatwialysm z Sonia sprawy w Katowicach. Narazie musze jeszcze troszke poczekac na prace... ale to moze i dobrze, w koncu im pozniej tym blizej do stycznia, kiedy to Sonia pojdzie do przedszkola.

Pozdrawiam,

Do góry