reklama

Mamy 2011

Dziś tylko chwila bo padam na twarz. Mały dzisiaj dostał herbatkę koperkową - rewelacja. Od razu zasnął jak kamień. Połozna się pojawiła nawet przed spacerem i to zadzwoniła wcześniej (szok). Bobas nam się spasł - przybrał przez 8dni 225g! (ma teraz 3315), gdzie książkowo tygodniowo noworodki przybierają 125g.

Madzioszka - jak ja bym nie miała fotelika w zestawie w wózku to kupiłabym jakiś lepszy fotelik - maxi cosi albo recaro. Co marka to marka jednak w tym przypadku ma znaczenie.

Izuniek - witaj :)

reklama
Hej
Wczoraj wieczorkiem spacerek sobie zrobiłam :-D Więc melduje że jestem wyspana :-D I dziś dzień kontroli Mikiego - zobaczymy czy Anginy poszła precz :-)
Izuniek - witaj :-)
Madzioszka - jeśli nie planujesz kupić wózka 3 w 1 to zgadzam się z Katorybą szukaj czegoś z firm - Recaro, Maxi Cosi :-) Ja sama mam z bebe Confort - Jeszcze po Mikim :-)

Katoryba - no gratuluje :-D Co do koperkowej to znane jest mi jej działanie :-D Miki nie lubił jej - za to ja w siebie wmuszałam :-D Bo mu pomagała :-)

Beti - wow - w sumie nie wiedziałam że tak się wybronią z tego znieczulenia :-(

Pozdrawiam

Witam z rana;) No może nie az tak rano jak Myyszaaa ale zawsze.

Kiepska sprawa z tym znieczuleniem, co oni do jasnej w rzeźnie chcą sie bawic? a co z hasłąmi rodzic po ludzku i bez bólu? Szkoda słów norlamnie.

za fotelikiem to się będę rozglądac w najbliższych dniach bo nie wiem kiedy znajdę później na to wenę. Może wcele.

Vii - jak samopoczucie?

Myyszaaa
- jesteś zadowolona z bebe comfort? patrzyłam i wizualnie mi sie podobał.

Katoryba
- oj tam spasł po prostu rośnie dostatnie:-) na tym etapie kochanego ciałka nie za wiele.

Ja mam dziś nalot teściów już się cieszę;-). będę latać jak chomik na starydach i dotego budzik mi nie zadzwonił. Znaczy on chyba dzwonił tylko ja go zignorowałam. Dobrze że mam koty, które dopominają się o jedzenie to mnie obudziły;)

Miłego dzionka mamuśki!

Witam się i ja..

Myyszaaa mam nadzieję, że Miki wreszcie pozbył się anginy i, że wo ogóle odpuszczą Wam te wszystkie infekcje i przeziębienia :)

Madzioszkaa
ja też bym kupiła lepszy fotelik, gdyby nie było go w zestawie.... co dow izyty teściów to u mnie bywa podobnie, na szczęście byli tydzień temu i teraz czekają z wizytą aż się mała urodzi...

Katoryba
wczoraj widziałam Bolusia :) słodziak do zjedzenia :) tak słodko spał... Tylko jakoś Ciebie przegapiłam w sklepie ;)

Beti ja też płaciłam 50 zł no, ale to chyba logiczne skoro u tego samego lekarza ;)

no i jak można się domyśleć nie urodziłam według swojej wizji 13 stycznia... nadal czekamy w dwupaku... Humor mam trochę lepszy... nie mogę się napatrzeć na pokoik, który mam nadzieję już dzisiaj będzie skończony :) i może wreszcie mała zechce wyjść :)

zostawiam też info na grupie :)

miłego dnia Babole moje :)

Dzieńdoberek :)

Akurat ostatnio rozmyślałam z moim M. o foteliku, a tu proszę - i Wy o tym piszecie :) Waham się okropnie, drogi Maxi Cosi czy o wiele tańszy np. Baby Design (tu nawet już kolorki wybrałam) albo dopasowany do wózka... Naczytałam się o tych testowanych i ... klops. W "Dariuszu" mają te bez testów, w Tobi zato z górnej półki asortyment...

A Wy wszystkie robicie badanie na paciorkowca, bo...? Z tego co wiem to i tak wykonują je w szpitalu jak przyjmują rodzącą... Wyjątek, wcześniej musi je zrobić kobieta, która chce korzystać z wanny przy porodzie.

Myyszaaa - Życzę zdrówka dla synka. My chyba mamy zbliżony termin :) i Madzioszkaa też blisko nas :)

Vii - może zacznij myśleć na opak, tzn. że jednak jeszcze nie chcesz urodzić, to wtedy Malutka wyskoczy :)

Optymizmu na dziś da Wszystkich :) Świat jest piękny :-P

Witam z rana;) No może nie az tak rano jak Myyszaaa ale zawsze.

Kiepska sprawa z tym znieczuleniem, co oni do jasnej w rzeźnie chcą sie bawic? a co z hasłąmi rodzic po ludzku i bez bólu? Szkoda słów norlamnie.

za fotelikiem to się będę rozglądac w najbliższych dniach bo nie wiem kiedy znajdę później na to wenę. Może wcele.

Vii - jak samopoczucie?

Myyszaaa
- jesteś zadowolona z bebe comfort? patrzyłam i wizualnie mi sie podobał.

Katoryba
- oj tam spasł po prostu rośnie dostatnie:-) na tym etapie kochanego ciałka nie za wiele.

Ja mam dziś nalot teściów już się cieszę;-). będę latać jak chomik na starydach i dotego budzik mi nie zadzwonił. Znaczy on chyba dzwonił tylko ja go zignorowałam. Dobrze że mam koty, które dopominają się o jedzenie to mnie obudziły;)

Miłego dzionka mamuśki!

Wiesz co nie mogłam narzekać - Miśkołak mi w nim nie płakał - ładnie spał - szybko się go mocowało :-) Po 4 miesiącach kupiliśmy my kolejny bo w tamtym już się nie mieścił:-) Teraz jeździ w Chicco Key one:-)

Witam się i ja..

Myyszaaa mam nadzieję, że Miki wreszcie pozbył się anginy i, że wo ogóle odpuszczą Wam te wszystkie infekcje i przeziębienia :)

Madzioszkaa
ja też bym kupiła lepszy fotelik, gdyby nie było go w zestawie.... co dow izyty teściów to u mnie bywa podobnie, na szczęście byli tydzień temu i teraz czekają z wizytą aż się mała urodzi...

Katoryba
wczoraj widziałam Bolusia :) słodziak do zjedzenia :) tak słodko spał... Tylko jakoś Ciebie przegapiłam w sklepie ;)

Beti ja też płaciłam 50 zł no, ale to chyba logiczne skoro u tego samego lekarza ;)

no i jak można się domyśleć nie urodziłam według swojej wizji 13 stycznia... nadal czekamy w dwupaku... Humor mam trochę lepszy... nie mogę się napatrzeć na pokoik, który mam nadzieję już dzisiaj będzie skończony :) i może wreszcie mała zechce wyjść :)

zostawiam też info na grupie :)

miłego dnia Babole moje :)

Jeszcze nie :-( Jeszcze 3 dni mamy antybiotyku - Lekarka poopowiadała ile to ma angin u dzieciaczków - i co by jeszcze tydzień Go w domku potrzymać :-( Więc Katorybko narazie cię nie nawiedzę :-(

Dzieńdoberek :)

Akurat ostatnio rozmyślałam z moim M. o foteliku, a tu proszę - i Wy o tym piszecie :) Waham się okropnie, drogi Maxi Cosi czy o wiele tańszy np. Baby Design (tu nawet już kolorki wybrałam) albo dopasowany do wózka... Naczytałam się o tych testowanych i ... klops. W "Dariuszu" mają te bez testów, w Tobi zato z górnej półki asortyment...

A Wy wszystkie robicie badanie na paciorkowca, bo...? Z tego co wiem to i tak wykonują je w szpitalu jak przyjmują rodzącą... Wyjątek, wcześniej musi je zrobić kobieta, która chce korzystać z wanny przy porodzie.

Myyszaaa - Życzę zdrówka dla synka. My chyba mamy zbliżony termin :) i Madzioszkaa też blisko nas :)

Vii - może zacznij myśleć na opak, tzn. że jednak jeszcze nie chcesz urodzić, to wtedy Malutka wyskoczy :)

Optymizmu na dziś da Wszystkich :) Świat jest piękny :-P

Mamy wszystkie około 20-30 marca :-D Co do sklepów - to jest jeszcze Bobas na mieście :-)Plus my akurat nasz kupowaliśmy 3 lata temu - gdzieś na wyszyńskiego :-)

Pozdrawiam :-)

Dzień dobry wszystkim:))) Jak się cieszę,że już w domu!!! Ale po tygodniu nieobecności to mam sporo do narobienia i w domu i tutaj;) Teraz gotuję rosołek mój wymarzony, więc znowu spadam;)) Buziaki Kochane;)

Witajcie dziewczyny.
Ja również chyba przestawiam się na wstawanie do maluszka. Nie śpię od 5, doleżałam do 7. Wykąpałam się, zjadłam sniadanko łącznie z kawką i dalej poszłam spać ... do 11.40 :-)
Katoryba - dziękuję Ci za linka z filmami. Wciągnęłam wszystkie za jednym zamachem ;) Bardzo fajna wiedza w pigułce.
Co do fotelika ja kupiłam recaro razem z isofixem. Jest naprawdę fajny, można go powiększyć, wygląda naprawdę solidnie.
Dziewczyny czy powinnam wyprać dziecku nową kołderke (chodzi mi o to wypełnienie poszewki ;)) i ochraniacz na łużeczko i czy powinnam prac materacyk w wózeczku i całe jego wnętrze?

Cześć kobitki,
Wczoraj położna pokazałam nam jak robić maluchowi masaż i mamy już 2 za sobą - wczoraj i dzisiaj. Małemu się chyba podobało, chociaż leżenia na brzuszku już nie ścierpiał (jak zwykle). Ciekawe jak ja mu mam wprowadzać masowaniem tą przepuklinkę jak on płacze i się spina jak jest rozebrany i to nic nie daje :(? Mam nadzieje, że mu to szybko przejdzie.

Beti - ja też płaciłam 50zł za paciorki

Myszaa - ale ta koperkowa jest dobra - sama sobie dzisiaj z chęcią wypiłam :)

vii - Ty to mnie chyba unikasz ;) w sklepie się nie widziałyśmy (ślepole) i potem w alejkach też :P uciekałaś czy jak? A ja ciągle obstawiam u Ciebie 13+3 - szykuj się na niedzielę :)
Tapeta położona?

Izuniek - poszukaj fotelika w necie, zawsze to taniej wychodzi. Paciorki robi się żeby maluch nie dostawał przy porodzie antybiotyku. Jeśli masz wynik ujemny ze sobą przy przyjęciu do szpitala, to tego nie podają.

emri - witaj z powrotem :)

moorella - ja bym nie prała wypełnienia (przecież poszewka się styka z dzidziusiem a nie wypełnienie), materacyka i wnętrza wózka też nie. Ochraniacz wypierz.

Ok. Lecimy z małym na spacerek :) Miłego dnia Paniom życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
tak izuniek jest jak pisze katoryba, zrobisz wczesnieja pociorka to nie dostaniesz antybiotyku w szpitalu bo zeby zrobic na niego badanie czyli wyhodowac go to potrzeba ok. tygodnia!
emri super, ze juz wrocilas do domku i mozesz znow z nami pisac. Jak tam wrazenia swezo upieczonej mamy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry