reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hej Kobitki :)
nareszcie piątek :)) i weekend
ciężko Was nadrobić jak się prawie cały tydzień kompa na oczy nie widziało ;p
Beti nareszcie Cię podłączyli do sieci :) fajnie :)
co do kikuta to u nas się trzymał prawie miesiąc!! położna odradzała ten Octenisept (podobno po tym komplikacje mogą być, jakieś stany zapalne czy jakoś tak, ile w tym prawdy nie wiem) ale spirytus 70% czy fiolet jak najbardziej.
Karolq8 ja miałam z moją małą trochę takich problemów jelitowych- spróbuj dać acidolac baby, powinien pomóc

reklama
hej laseczki:)

co do kikutka...wszystko zależy od grubości pępowiny!!!! Bartuś miał bardzo grubą i smarowałam mu cały czas fioletem i spirytusem na zmianę - odpadł po 6ciu tygodniach!
Alcia miała cienką pępowinę i psikałam octeniseptem (w szpitalu w ZG też tym psikają) i odpadł po 6ciu dniach...więc różnica kolosalna!Az się przestraszyłam, ze tak szybko!
- przede wszystkim - utrzymywać w czystości, wysuszać papierowym ręcznikiem po kąpieli i odkażać - spirytusem, fioletem, octeniseptem...czym tam się chce - oby nie było ropnych wysięków i podkrwawień! nie ma się co bać...tylko dbać:)

Elloo mmuski!
siw@- co do żółtaczki moja Lila miała w 3-4 dobie potem jakoś 8-9 dobie i znikała w 11 dniu.
A co do kikuta lila miała 8 dni- codziennie przemywałam woda i suszyłam patyczkiem do uszu oraz w tym czasie kręciłam kikutem, dlatego szybko odpadł i dodam że nic sie nie działo-tzn nie ropiało. Również przez dwa tygodnie myłam wodą żadnym roztworem spirytusowym(70%).

nita-oj biedne babeczki, mam nadzieję że chwilowe, do szybkiego spotkania :) a ja też mam kikut Lili na pamiatkę wisi na tablicy korkowe w woreczku zamykanym-opisany kiedy odpadł :p

beti-witaj wśród nas :)

siw@ - nam po 2 tyg odpadl, osuszalam patyczkiem do uszu zanurzonym w roztworze spirytu (na 100ml 1 lyzka)

mloda przespala dzis cala noc :) tak sie wyspala ze poranna drzemke zaliczyla 1,5 godz pozniej ;) oby dzis tez dala pospac bo my znowu same, M wraca jutro wieczorem

milego weekendu laseczki

Juhu,
siw@- u nas kikut odpadł po 11 dniach. Przemywałam spirytem 70%. Nie ma się co bać :) Z żółtaczką nie pomogę, nasz mały miał lekką i dosyć długo się utrzymywała ale nie aż taka mocna była. Położna kazała do okna dużo wystawiać z odsłoniętym dekoldem. A Ciebie nie odwiedza żadna położna ani lekarz pediatra na wizycie nie był?

salcia - są mamy z okolic - nawet 3 :)

Beti - witaj wśród "żywych". Miałaś przynajmniej czas na mgr ;P gratki dla zębola i oby takich więcej!

Izuniek - współczuję nieproszonego lokatora :/ może faktycznie te choroby Lenci mają związek z tym badziewiem?

Zdrówka potrzebującym i miłego weekendu lachony :)

outstanding na pewno nie czwórki;) najpierw ida 1 i 2 ;) czwórki za jakis czas ...uwierz ;)przy córce miałam pepek z 3 miechy....syn miesiac i to nie cały ....i po sprawie

reklama
outstanding co za przypadek:) smiesznie z tymi zebami! ale powiem ci, ze znajoma uordzila corke, ktora miala juz dwa zeby z tylu:)

mam pytanie do was mamuski:) zastanawiam sie jakie macie pomysly na drugie sniadanie dla dzieci? u nas musi to byc taki posilek koniecznie mleczny poniewaz nie bedziemy wprowadzac mm bo D. nie lubi. poki co to dajemu jogurt albo jogurt naturalny z owocami. probowalam tawrog z jogurtem ale nie bardzo chcial jesc.

Do góry