reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hej ho :)

ale pustki tu dziś :) czyżby weekend już się zaczął?

izuniek - gratulujemy szczepienia :) nie sądziłam, że tak się można cieszyć z tego powodu ;))

katoryba
- póki co pełza :) ale dupkę unosi też, więc myślę, że z czasem będzie też raczkować :) zdrówka dla Bolcia :*

vii - zazdroszczę "mama" ;) chyba każda mama czeka na tą chwilę :)

szczęśliwa - z tymi podłogami to niestety prawda :/ codzienne mycie to za mało, dwa razy lecę ze ścierą, bo niestety o tej porze roku strasznie się nosi z dworu. a ten mały rojber jak tylko dotrze do paneli to postanawia je lizać...

zawalka - super Jasiu ma wymiary :) masz o kilogram mniej dźwigania - zazdroszczę ;) a z zaproszenia na pewno skorzystam :)

u nas 3 dzień BLW - chyba najgorszy ze wszystkich. najśmieszniejsze jest to że w kupie znalazły się kawałeczki (dosyć spore) marchewki :D czyli jednak coś tam czasem wsadzi do buźki :) no ale jedzeniem nie można tego nazwać, smakowaniem bardziej.
a i dziś kiwi jej dałam do spróbowania, myślałam że jak poczuje kwaśne to nie będzie chciała, a ta jak szalona ssała :) a tak na marginesie to od kiedy można dawać kiwi?

dobranoc laseczki :*

reklama
brywieczór :)
uprzejmie zawiadamiam, że babcia Maleńkiej uszyła nam wieczorem poucha :D i przymierzamy się z babcią do następnych robótek :) a prababcia dzierga dla Małej skarpetuńki wełniane :D ehhhhhh sama bym się tym z chęcią zajęła tylko obecnie coś z chęciami i czasem na bakier :p

izuniek czyli ty pani nauczycielka przedszkolaków - koleżanka po fachu ;)
zawalka z tego co piszesz to w Zielonce pogody nie ma, to faktycznie trzeba coś nawieźć ;) Jaśko duży chłopak :)
sallis ja też zamierzam uderzyć w BLW :) wytrwałości Wam!!

a z nowości to Mała dziś chwilkę pełzała do tyłu, jak rasowy raczek ;) do przodu ma juz opanowane, teraz czekamy na czworakowanie bo już pewnie trzyma się na prostych łokciach i uniesionej dupce :) będzie mały rojber :)

dobranoc Wam :)

ochhhhhhh dolcia gdziekolwiek jestes trzymaj się dzielnie :)

widzę, że jakoś tu spokojnie.. :)
katoryba nie do końca jestem muzyczką ;D uczę się śpiewać w muzycznej :)
vii Ty leniwa jesteś! Kiedy się w końcu wybierzesz ze mną na spacer? :)
sallis gratulacje :)
Izuniek Ty pracujesz w przedszkolu? W jakim???
Emri powodzenia!!
zawalka super, że Jasio tak dobrze znosi szczepienia.. oby i moja tak zaczęła je znosić.. :)
nita a może i nam coś udziergasz? :) skoro tak się wdrożyłaś :)

swoją drogą.. co się właśnie dzieje z dolcią? :)

aaa i dziewczyny mam pytanko.. chce któraś kod na zakupy do smyka 20 % ? ważny dziś i jutro.

My znowu same.. tatuś pojechał na weekend do Jeleniej.. Powiem Wam, że Majka w ogóle nie chce się przewracać na boczki, tylko ciągnie do siadania.. ;O

No i jak co weekend!
Mało ludzi :)
Prawie każdy odpoczywa w gronie rodziny- drugiej połówki brakującej za dnia :)

nnita- a jak bedzie potrzebny pouch dla nas da radę twoją babunię poprosic ? Zresztą najpierw zaprezentujesz swój :)

szczesliwa-gdzie jestes? ni widu ni słychu :) Buziaki
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Juhu,
Ale mnie rozłożyło.... masakra dawno czegoś takiego nie miałam. Jutro uderzam do lekarza nie ma na co czekać. Gardło tak zawalone, że nawet w nie nie zaglądam...
Bolcio już lepiej chyba ogólnie. Tylko nowe przykrości nam doszły: ciągle ma gile podbarwione krewką, tak delikatnie ale zawsze. Nie daje sobie w ogóle odciągać gili, drze się jak opętany. Jest ich co prawda dużo mniej ale jeszcze całkiem nie przeszły. No i kaszle jeszcze. Aha no i oko mu już nie ropieje ale została mu czerwona dolna powieka. Lewa bardziej, prawa mniej. I nie wiem teraz czy zakrapiać tymi kroplami co nam lekarka przepisała (biodacyna) czy tego nie robić czy iść do niej znowu? Kurde ciągle coś :(
Do neurologa pierwsze miejsce było w jego roczek, wiec następny termin wzięłam - 22.12 i to prywatnie tyle się czeka! szok... dr Błocki ponoć b. dobry.

sallis - kiwi jest od roczku. Ostatnio dawałam Bolowi i wyszły mu plamki na buzi i akurat mieliśmy wizytę u pediatry i powiedziała, że za wcześnie - że cytrusy są po roczku :/

katoryba trzymaj się :)

Wrzucam fotki z ostatniej sesji zdjęciowej :D

Załączniki

• DSC_0049.JPG
    DSC_0049.JPG
    49,6 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0060.JPG
    DSC_0060.JPG
    55,8 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0063.JPG
    DSC_0063.JPG
    44,6 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC_0083.jpg
    DSC_0083.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 61
katoryba z tego co wiem to biodacyna do leczenia krótkotrwałego-ja tam bym sie przeszła do lekarki-i zdrówka wam obojgu!
outstnding sliczna córcia!

ja cytrusy dałam przy córci ok 7 miesiaca bo nie wiedziałam-a jadła i nic jej nie było wiec do dzis to jej ulubione owoce :)

Witajcie:)

Katoryba - no to Was rozłożyło choróbsko:(. Szybkiego powrotu do zdrowia Wam życzę:).

Outstanding - Maja chyba zaskoczona była fleszem, ale słodziutka jest:).

Szczęśliwa - podziwiam Cię, że potrafisz wygospodarować czas na BB przy dwójce dzieciaczków:). U mnie z organizacją czasu jest kiepsko.

Nnita - ja też chętnie zobaczyłabym Twojego poucha:). Ja mam za dużego. Dobry jest na mojego męża i muszę kupić jeszcze jeden dla siebie.

I ja się pokusiłam na to karmienie BLW, chociaż byłam przerażona, jak sobie wkładał całą mała marchewkę do buzi. Ciamkał ją i dusił aż w końcu otworzył buzię szeroko i nie wydawał żadnego dźwięku - ja z przerażeniem, prawie z zawałem serca podbiegłam do krzesełka z zamiarem wypięcia go z szelek i szybkim usunięciem ciała obcego z jamy ustnej, a on pomału zamknął usta i się zaczął śmiać - po prostu sobie ziewnął:). Chyba jestem przewrażliwioną mamą:).

Miłego wieczoru wszystkim:)

reklama
brywieczór ;)

outstanding jaka zdziwiona różowiutka niunia =) faaajne zdjęcia =)
katoryba trzymajcie się!!
zawalka hehe ja tez zażyczyłam sobie kilka cm szerszego poucha w obwodzie a teraz widzę że na mężu chyba lepiej leży i poproszę mamcię lub uszyję tu sobie sama jeszcze jeden. Ale pouch przydatna rzecz, moje akurat "profilowane" =) pociełam flanelowe prześcieradło, akurat w paski było :p zawalka jeśli masz w rodzinie kogoś kto ma maszynę do szycia to poproś o uszycie, myślę że ręcznie też można jak się lubi takie sprawy, ale maszyną wiadomo szybciej ;)
outstanding ja zapytam mamę ;)SAM_1652.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry