reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Domipolka
trzymam kciuki zeby juz wszystko poszlo dobrze bez tesciowej na glowie itd. Nawet pokoj z kuchnia ale jak to mowia swoje 4 katy ! :tak:
Nooooo a ja bede miała 3 pokoje + kuchnia osobno + balkon + łazienka z wanną i prysznicem!!! Cudownie :-D

I cieszę się, że Twoje wyniki są dobre! To jest najważniejsze :tak: A co Twój lekarz na to, że chudniesz? Nic nie mówił? Ja od początku przytyłam już niecałe 4kg. Liczę, że do porodu za dużo nie przybędzie, hihi.

reklama
Domi_Polka - ja herbaty omijam łukiem - czasem mięty się napiję lub po prostu wody z cytryną i miodem.

Śliwka - cukrzyca nie jest wskazaniem do cc, ale zwykle wywołują poród, bo nie dają malucha przenosić, głównie przez to by nie był zbyt duży - cukrzycowe dzieci zwykle sa większe.

porannakawa - 3kg!!! ech... zazdorszczę :confused2:

Domipolka cudownie a tej wanny to Ci najbardziej zazdroszcze :-D ja zamiast wanny mam saune chetnie oddam :-D

Lekarz sie cieszy ze tak malo przytylam, u mnie kazdy kg widac cholernie bo metr w kapeluszu mam .:-D ogolnie juz przed ciaza mialam niezla nadwage :crazy:

Domi Polka ja pihe z cytryna taka zwykla wpoorzednich ciążach swirowalam a teraz odpuscilam.
Zajadam sie salami nie wiem czy wolno czy nie?

Szkrabek bakrotko ktoś mi pomoże przy corce tylko ze przy moim samopoczuciu to i rak zamalo ja sie czuje caly czas spiaca szkoda ze nie w nicy, nic mi się nie chce nawet podniesc glowy z łóżka, jak cos z jem to mi na chwile jakby lepiej a zaraz to samo. Tragedia.... jeszcze przed remontem jestesmy takim konkretnym a ja nie mam sily popakowac w kartony rzeczy ze strychu :(.

Współczuję cukrzycy.

@porannakawa saune, saune? Czy prysznic tak nazywasz? Saune to ja bym chetnie przytulila :)

@zozzolka Ja tez zajadam sie salami, oh tak pychotka!!!

Domipolka ja tam zbytnio nie swiruje pije zwyklego liptona z ctryna chociaz podobno cytryna w herbacie nie zdrowa :eek: lubie zielona i owocowe .
Szkrabek ta waga to nie masz sie co dolowac jak bylas szczupla przed ciaza to normalne ze wiecej przytyjesz ,pozniej szybko te kg zgubisz niz te co maja po 4+ 6+ . Ja bardzo utylam w zeszlym roku po zuceniu palenia :oo2: prawie 12 kg nie zdarzylam tego zzucic bo sie dowiedzialam o ciazy :sorry:

Domipolka prysznic mam ale sauna mam w osobnym pomieszczeniu..typowa finska sauna z piecem na kamienie itd, obecnie robi za graciarnie :-D Moj malz nie lubi a ja sie w ciazy boje. Byla juz zbudowana przez wczesniejszego wlasciciela ja wolalabym w tym miejscu wanne :sorry: tylko za malo miejsca zeby ja wstawic. Jak odgruzuje troche to zrobie fotke. :tak:

Domi, ale się Wam trafiło sszybko to mieszkanie :-) Świetnie. No i przy moich 54m to salony :p
A co do herbaty to ja nie słyszałam przeciwwskazań, oczywiście przy normalnym piciu, a nie hektolitrami. Ja pije earl grey'a ze 2-3 kubki dziennie. Jak kiedyś lubiłam siekiery, takie zaparzane 15 minut, tak od jakiegoś czasu już mi nie smakują - i całe szczęście - i wyciągam torebkę po 2 minutach, więc słaba.

reklama
@dzag82 no powiem Ci, że tu w DE same takie duze mieszkania. Nie wiem jak w wiekszych miastach, ale w mojej okolicy te 66m2 to taki standard jak na rodzine. Chyba ze ktos sam sobie mieszka to moze i znajdzie o polowe mniejsze. Najwazniejsze to to, żeby maluch mial dwoj wlasny pokoj.

A sluchajcie, pytanie do mam, ktore juz maja dzieci. Jak u was z waszymi mezczyznami wygladala rozmowa o kolejnym dziecku? Ja ostatnio rozmawialam z moim G i troche mnie zasmucil informacja, że wiecej dzieci juz nie chce. Zawsze myslalam, że ta dwojka ktora ja bym chciala jest ok. A tu prosze, taka wiadomosc. Oczywiscie licze w glebi serca na to, że po jakims czasie od urodzenia sie naszego pierworodnego, zmieni zdanie i bedzie chociaz chcial to przemyslec. Jak bylismy wczoraj na tych zakupach i gdy ciagle ogladal te rozowe ciuszki i futerka to z usmiechem powiedzialam mu, że coreczke to no musi mi sprawic kiedys. On tylko sie zasmial i zapytal, a co jak drugi syn bedzie, to odpowiedzialam, żeby nie krakał na zapas...wiec zamilkł ;)

Do góry