Joanka85
Maciejkowa Mama
Witajcie 
Jestem mamą rocznego Maciusia, na dzień dzisiejszy jedynaka
Na razie nie planujemy drugiego szkaraba z powodów finansowych i z braku warunków mieszkaniowych, może w przyszłości coś się zmieni, mam taką nadzieję, bo chciałabym mieć jeszcze córeczkę 
Jestem mamą rocznego Maciusia, na dzień dzisiejszy jedynaka
A czy są tu mamy ,które od początku miały założenie jednego dziecka i nie są w tzw poczekalni ;-) czyli w oczekiwaniu w ciągu paru lat na kolejne potomstwo??
n po co takie informacje nam które zdecydowały sie na JEDNO ? bardzo się cieszymy ze wszystkich maluchów, ale jedno i basta...

Oooo ja okropna matka..... no OKROPNIASTA!
Więc jak słyszę z jakich powodów nam jedynakom jest źle lub jak pokrzywdzone będą nasze dzieci to tylko pozostaje mi się uśmiechnąć na nie poparte przynajmniej autopsją odczucia-doświadczenia. Nie wiem skąd się wzięło przekonanie o traumie jaką mają jedynacy??
Braku rodzeństwa nie odczuwam, traumy nie mam, jestem szczęśliwą, pewną siebie kobitą. Natomiast moje rozważania co do rodzeństwa dla Majki są tylko z pobudek czysto egoistycznych a mianowicie CHCIAŁABYM JA, zaznaczam JA mieć w domu dwie zwariowane dziewuchy
i tyle. Jeśli tak się nie stanie to nie mam zamiaru mego dziecia wysyłać do psychoterapeuty z powodu braku rodzeństwa
kazda mama chce miec syna,albo?? a mysle,ze lepiej mloda by sie jednak z siostra dogadala