reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy lipiec 2013

Dzień dobry mamusie:)Pogoda masakra,a tak pięknie było...

Zastanawiam się kiedy ten ząbek wyjdzie,co dzień patrzę i nic....:(

Miłego dzionka

reklama
Hej:-)
Pogoda okropna więc siedzimy w domku. Moje dziecko zaczęło się budzić w nocy na mleko :no: masakra a na dodatek nie da się go niczym innym oszukać. Może to dlatego że zgubił troszkę wagi przez chorobę. Chciałabym zacząć podawać małemu drugie śniadanie tzn jak wstanie to mleczko a później śniadanko. Tylko co takiemu maluchowi podać oprócz kaszki? macie jakieś pomysły?

Cześć Dziewczęta! (jak mawia mój kolega):)
Przede wszystkim, życzę dużo słonka w ten pochmurny dzień!

Tuśka - miałam podobny dylemat i oto co wymyśliłam - jogurcik! Oczywiście nie ten z mleka krowiego, ale te specjalne dla dzieci powyżej chyba 6 m-ca. Widzę, że mamy w żłobku też praktykują takie rozwiązanie. Nie wiem czy to spełnia normy akceptowalne dla rygorystycznych mam, ale u nas się sprawdza.

WIśnia - spokojnie, nawet nie zauważysz jak się zębuszki przebiją! Cierpliwości!

Dziewczyny, u mnie pogoda "pod psem", w pracy lipa i na dodatek nie mam ze sobą parasola!!! Żeby było śmieszniej, nie wzięłam ze sobą portfela i uwaga, prócz pieniędzy nie mam również biletu na autobus, a do domu mam z jakieś 8 km:) no żyć nie umierać. Mała Zu będzie dziś jedynym promykiem szczęścia dla swojej mamy.

Mimo wszystko, głowa do góry pierś do przodu, uśmiech na twarz i dzień będzie milszy!;-)

Dziś wymyśliłam płatki owsiane z suszoną morelą.
Małgosiu tak myślałam o tych jogurcikach ale ich skład dość rozbudowany jest. wydaje mi się że już lepiej dać zwykłego jogurtu naturalnego.
Małgosia to Ty może się zakochałaś ze z głową w chmurach chodzisz i zapominasz takich rzeczy?:-D

Ostatnia edycja:
Tuśka - coś w tym jest:-) ja kupuję te z Humany i milupy i wydaje mi się, że są całkiem przyjazne składy, ale szczerze mówiąc nie pamiętam.
Płatki owsiane z morelą? a do tego mleko? morela taka zwykła z woreczka? Rany nawet mi do głowy takie cuda nie przychodzą:szok: Podziwiam ze mnie to jest sierota w kwestii gotowania.

A z humany to nie widziałam ale jak zobaczyłam z nestle to aż zdziwiona byłam:-) Wzięłam 2 łyżki płatków ugotowałam na wodzie , potarłam 3 suszone morele takie z paczki dolałam mleka tak ok 30ml może więcej sama nie wiem bo lałam na oko i zmiksowałam bo małemu nie pasowało takie normalne i generalnie to wcinał aż buzię sam otwierał. Małgosia żadna filozofia do tego nie trzeba talentu chyba że przypalasz wodę na herbatę:-)

Hejka, co wy tu za cuda do jedzenia wymyślacie no no no. Ja to też jakoś nie mam weny na gotowanie i wymyślanie. Ja póki co nie daję jogurtów tylko mleko, kaszkę, chrupka, no i obiadki. Ale my od niedawna dopiero kaszkujemy.

Wisnia13 u nas spacery w wózku ok, tylko czasami spacerujemy przez 1,5 godziny i mała nie zaśnie hmm nie wiem czemu.

Malgosia ale masz dzisiaj dzień, faktycznie pamięć zawodzi hehe:-)

U nas też pogoda beznadziejna, na zmianę deszcz, wiatr i słońce.
Dzisiaj zaliczyłyśmy z Laurą zakupy w galerii, no i co ... oczywiście jestem biedniejsza o kolejne 200zł. Nakupowałam jej sukienek na lato bo nie mogłam się powstrzymać:tak:

Dziewczyny co kupujecie dzieciakom na zająca? Ja zamówiłam aktywne klocki z Fisher Price i siostrzyczkę uczniaczka. Od rodziców mała dostanie jeździk 3w1.

Hej dziewczyny:-)
Pogoda dobijająca ale jak patrzę na radość mojego smyka to jakby nagle lato się zrobiło:-D
Ewelina co do zająca to ja jeszcze nie mam pomysłu bo generalnie mały dostaje zabawki na bieżąco i jedynie to chyba szczeniaczka uczniaczka mogę mu kupić z tym że wydaje mi się jeszcze za mały.

reklama
Do góry